Na kraju pijace, Zvezdin idealni tim deluje zastrašujuće!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 01.09.2018.
11:38
Izvor: Sportske.net

Ogroman ofanzivni potencijal, polivalentnost igrača i nešto manje rešenja u defanzivi. Kako će izgledati Milojevićev idealni tim ove jeseni?

Beta/Miloš Miškov/Ds
Beta/Miloš Miškov/Ds

Povezane vesti

Angažovanjem trojice odličnih pojedinaca poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka Crvena zvezda je kompletirala igrački kadar za sezonu 2018/19.

Crveno-beli su nakon plasmana u Ligu šampiona dobili prostora da dodatno pojačaju ekipu, tako da su u smiraj prelaznog roka ugovore parafirali Ričmond Boaći, Goran Čaušić i Marko Marin.

Aktuelni šampion Srbije imao je i pre realizacije pomenutih transfera izuzetan tim za srpske uslove i domaću upotrebu, pa sada treba videti da li sa ovim igračkim rosterom Vladan Milojević može da uradi nešto više u evropskoj eliti.

Kada ste u grupi sa Pari Sen Žermenom, Napolijem i Liverpulom jasno je da nemate prava da se busate u prsa i imate prevelika očekivanja. Dobro je što Zvezdin trener ne spada u tu kategoriju ljudi tako da će biti zanimljivo videti kako će uklopiti nove igrače u već postavljeni sistem i kako će zapravo izgledati najjači tim Crvene zvezde.

Ono što se odmah vidi jeste da je Crvena zvezda odlično pokrivena na svim pozicijama, da Vladan Milojević ima mnogo polivalentnih igrača koji pokrivaju više pozicija, kao i da crveno-beli imaju izuzetan napadački potencijal.

Priča o tome kako će izgledati najjača startna postava Crvene zvezde utoliko je teža zbog činjenice da Vladan Milojević raspolaže sa velikim brojem igrača koje može da koristi i koje je već koristio na nekoliko različitih pozicija.

Crvena zvezda

Kako u prethodnom periodu nije bilo mesta za eksperimente, još uvek niko sa sigurnošću ne može da kaže gde će Milojević uklopiti Džonatana Kafua, da li u ofanzivnom delu veznog reda vidi i Lorenca Ebisilija, ali i kakva će uloga u timu biti novajlije Gorana Čaušića koji u veznom redu jednako dobro odgovara na defanzivne i ofanzivne zadatke.

Biće tu još mnogo nedoumica, a sve one biće mnogo manje kada se sezona "zavrti" i crveno-beli odigraju prvi meč u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Napolija.

Krenimo od pozicije golmana. Milan Borjan je neprikosnoven među stativama i tu nema nikakvih dilema. Zoran Popović je prva alternativa reprezentativcu Kanade, dok će Nemanja Supić delovati kao treća opcija.

Na red dolazi pozicija desnog beka. Baš kao i u slučaju mesta među stativama ovde ne bi trebalo da bude dileme. Reprezentativac Crne Gore Filip Stojković je prvi izbor Vladana Milojevića, a Marko Gobeljić će biti rezervna opcija, baš kao i na još nekoliko pozicija u timu.

Štoperski tandem činiće kapiten Vujadin Savić i Miloš Degenek, dok će njihove alternative biti Srđan Babić i Rašid Sumaila.

Mesto kraj leve aut linije rezervisano je za reprezentativca Srbije Milana Rodića, a njemu će konkurenti za mesto u timu biti Aleksa Terzić i Stefan Hajdin. Nemojmo zaboraviti da je Vladan Milojević u pojedinim situacijama, kada je to bilo potrebno, na poziciju levog beka slao i Marka Gobeljića.

Odabir igrača u veznom redu biće daleko komplikovaniji jer postoji ogroman prostor za manevar i različite rasporede, a to bi u svakom slučaju trebalo da predstavlja ogroman plus za trenera Milojevića.

Crvena zvezda

Dolaskom Gorana Čaušića crveno-beli su dobili još jednog vezistu koji ima odlične defanzivne i ofanzivne karakteristike, pa uz Branka Jovičića, Nenada Krstičića i Dušana Jovančića Zvezda dobija još jedan dodatni plus u veznom redu.

Ukoliko se slepo držimo rasporeda igrača na terenu i pozicija koje određeni fudbaleri doživljavaju kao primarne, onda slobodno možemo reći da Zvezda na desnom krilu ima neverovatan ofanzivni potencijal.

Na poziciji desnog krila Vladan Milojević može da koristi Džonatana Kafua, El Fardu Bena, Milana Jevtovića, Slavoljuba Srnića i Nemanju Milića, ali većina ovih igrača može da nastupa i na drugim pozicijama.

Od igrača koji deluju iza najisturenijeg pojedinca u timu treba izdvojiti još Lorenca Ebisilija, Dejana Melega i Veljka Simića, a sa Markom Marinom je kompletiran neverovatan arsenal ofanzivnih veznih igrača.

Utisak je da će nakon povratka Ričmonda Boaćija ostali napadači biti u nešto nepovoljnijem položaju, te da će Nikola Stojiljković, Milan Pavkov i Dejan Joveljić morati da čekaju svoju šansu u domaćim takmičenjima. Naravno, biće tu prostora da deluju kao rezerve u Evropi jer je teško zamisliti da Vladan Milojević protiv već navedenih rivala mečeve počinje sa dvojicom klasičnih napadača.

Nama je bilo teško da odaberemo najjaču startnu postavu Crvene zvezde, recimo da bi tim mogao da izgleda ovako, ali opcija za kombinovanje je zaista mnogo.

Crvena zvezda sastav

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Krstičić, Jovičić (Čaušić) - Kafu (Ben), Ben (Ebisilio) , Marin - Boaći (Ben);

Da čujemo vas, kako u perspektivi vidite najjaču startnu postavu Crvene zvezde?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 01.09.2018
23:07

Meleg, Jevtovic i Ebisilio su vec zestoko pali u drugi plan... Vjerovatno ce na zimu biti prodaja, tako da ce se vec iskristalisati tim za sljedece ljeto i kvalifikacije. Tad, nadam se, bice ono sto prizeljkujem vec odavno - prodacemo jednog ili dvojicu igraca iz prvog plana, dovesti samo 3-4 igraca na pozicijama na kojima smo malo tanji i sa dosta bolje pozicije krenuti u sezonu nego ikad do sad.

avatar
Mads87
Sunday, 02.09.2018
04:10

Nikako ne kapiram sto su doveli ovu trojicu sada.Marin ne razumem zasto cak i da je dzabe jer mu je plata sigurno najveca , boaci ajde donekle i mogu da razumem otiso za pet vratis ga za milion i po i prodas opet za 2 3 ok racunica ali ti gusi ostale spiceve koje mozes da prodas,Causic ne znam igraca i ne bih komentarisao mada opet mislim da je nepotreban.Ako su nesto hteli da dovedu sada su trebali Ivanica i Milunovica doduse nisam pratio nesto ta dva igraca pa ne znam mozda su tek nasli nove klubove ali ako nisu trebali je njih dvojicu dovesti.Verujem upravi 100 % jer do sada nisu nesto pogresili ali mislim da imamo mnogo igraca.Treba davati plate to prvo a drugo bolje reklamiras igrace kad ih imas nesto manje

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 02.09.2018
21:26

Šteta što Srnića nisu prodali, a stalno sam pričao kako bi dobro bilo. Mislim da će Krstičić i Jovičić napustiti klub na zimu i da će tad biti više prostora za Melega i Ebisilia, naravno i Čaušića i Jovančića.

avatar
Bojan Samardzic
Sunday, 02.09.2018
21:11

Pa iskreno ni ja bas ne razumijem, u grupi nismo kompetitivni da ne znam koga dovedemo, a za prvenstvo smo prejaki. Jedino, Kafu i Stojiljkovic su, koliko ja znam na pozajmicama, Krsticic ce mozda cak i na zimu otici, za Radonju treba zamjena, napadaca pravog bas i nemamo... U sustini, ova trojica su OK, samo ovi prije sad postaju visak, pogotovo recimo Jevtovic. Kontam da bi ovo nagomilavanje moglo biti korisno da, kad se na zimu ili ljeto rascisti situacija vec ostane kvalitetna ekipa bez potrebe da se dovode jos puno igraca. Ko zna kad bi smo doveli Marina da nismo sad, a to je ipak najvece ime koje je doslo u Zvezdu od kad ja pratim fudbal.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Saturday, 01.09.2018
16:57

Jaoo, da li je bre ovo moguce.. ZVEZDO VOLIMM TEE!

avatar
Srpska dijaspora
Saturday, 01.09.2018
16:01

1. tim: Borjan - Rodić, Degenek, Savić, Stojković - Jovičić, Krstičić - Marin, Ben, Cafu - Boakye .
2. tim: Popović - Hajdin, Babić, Sumaila, Gobeljić - Jovančić, Čaušić - Simić, Ebecilio, Milić - Stojiljković .
ostali igrači: Supić, Ze Marcos, Terzić, Ilić, Meleg, Milijaš, Jevtović, Srnić, Pavkov, Joveljić .
Žalosno je što je prvi tim 3 puta bolji od Partizana, drugi tim barem 2 puta bolji od Partizana, a svi ostali igrači bi više igrali u Partizanu, nego što ne bi.
Jadno i žalosno je šta je uprava Partizana napravila od ekipe koja je prije dvije godine bila bolja od Zvezde.
Jesam Partizanovac, ali Zvezdi želim da što dalje dogura u Evropi i nastavi ovu fantastičnu sezonu!

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Saturday, 01.09.2018
14:44

Све исто, осим што ће Бен десно, а Ебесилио у средини. Кафу неће бити стартер. Бар по мом мишљењу

avatar
indosrbija
Saturday, 01.09.2018
19:12

Kafu je nas najkvalitetniji igrac i vreme ce to pokazati.

avatar
indosrbija
Saturday, 01.09.2018
19:19

Cini mi se da imamo i previse igraca na nekim pozicijama pa moze da bude i nezadovoljnih..verujem da su srnic,milic pa i pavkov bili na prodaju ali su iz razlicitih razloga ostali..problem moze da bude i veliki iznos za plate koji je sigurno rekordan..definitivno smo ih morali prodati i za manje novce ako treba..Na kraju moramo produziti ugovore sa vujadinom i stojkovicem jer su vodje ovog tima u svakom smislu..Zao mi je sto nismo doveli ivanica pre melega,ebesilija..

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 01.09.2018
14:04

Tim ima veliki ofanzivni potencijal,ne treba se braniti cak ni protiv timova sa kojima smo u grupi. Kad se vec momcima ukazala prilika da igraju u LS protiv tako jakih timova sa ekstra igracima,onda nek igraju za svoju dusu a tako ce uveseliti i navijace. Tesko da mi izadjemo iz grupe sa bilo kojim pristupom,samo se nadam da ce u utakmice ulaziti bez nekog pritiska i da ce dati sve od sebe.

avatar
Kori Volden
Saturday, 01.09.2018
13:45

Najbolji tim u posle onog iz Barija definitvno, uz onu generaciju Zigica, Baste, Pantelica, Jankovica. Po imenima deluje zastrasujuce. Bukvalno nas rezervni tim bi bio drugi u prvenstvu da se takmici.

avatar
Bergkamp10
Saturday, 01.09.2018
17:38

Posle Barija imali smo 96/97 strasnu ekipu, imali smo 06/07 strasnu ekipu, koju jr jedva izbacio Milan i kasnije osvojio LS.

avatar
Mads87
Sunday, 02.09.2018
04:02

Stim sto Milan nije tad ni trebao ako je po pravdi da igra Evropu nego da bude izbacen

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 01.09.2018
13:43

Auu koliko igraca za rotaciju. Zaboravio sam da Meleg i Jevtovic uopste postoje. Za nasu ligu mislim da nije ni bitno ko ce igrati, jer su svi predobri.

avatar
Südkurve München
Saturday, 01.09.2018
13:28

Suvisno je bilo sta reci na najjacu postavu CZ, kad se ni ne zna. Bez obzira bio 1. 2. ili 3. tim, svi su jaki i svi bi se borili za titulu u JSL

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 01.09.2018
13:26

Zvezda dugo ovako jaka bila nije raduj se narode srpske dijaspore i Srbije..

avatar
brekbaCh1
Saturday, 01.09.2018
13:23

Za nase uslove strasan tim.

avatar
tomi selbi
Saturday, 01.09.2018
13:21

Kakav bre Marin, nemojte se igrati... Za Kafua se nadam da ce doci sebi, uglavnom kapiram da je ovo ulaganje za napad na evropu sl godine jer je ovo nista za LS

avatar
Toto Salvatore Riina
Saturday, 01.09.2018
13:04

Sad će opet oni sa pitanjima: “od kojih para”?? :-D

avatar
Gvozdeni1997
Saturday, 01.09.2018
13:01

Deluje Mocno za nase Standarde...

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 01.09.2018
13:00

Vidim je bas ovako kako ste vi naveli

avatar
zvezdasrbija
Saturday, 01.09.2018
12:50

Po meni Ebisilio prije Kafua jer nam treba dobar kreator da sve to povezee

avatar
vddutina
Saturday, 01.09.2018
12:48

Sta da cujete? Pa za sat vremena nemate ni jedan odobren komentar. Moderatori su vam katastrofa.

avatar
Tomblibui
Saturday, 01.09.2018
12:47

Moje mišljenje je da smo trebali pojačati i odbranu jer to nam je u ovoj postavci tanji deo. Sa ovim igračima po meni najbolji sistem bio bi 4-1-4-1. Borjan- Stojković,Babić,Degenek,Rodić--Jovičić-Marin,Čaušić,Ben,Kafu-Boaći.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 01.09.2018
12:32

Steta jer ovako snazna i mocna Zvezda ubija car derbija, a meni neki vec zamolili da spremim stihove za 22.9...

avatar
Dillinger
Saturday, 01.09.2018
12:29

Ja sam navijač Partizana i mogu da kažem da je Boaći toliko precenjen da je to neverovatno. Jeste on dobar za našu ligu, ali je prošle sezone u Evropi pokazao da nije dovoljno dobar za neko jače takmičenje. Uopšte vam nije trebao, već ste imali tim kojim sigurno osvajate JSL.
Ono što je Marin pokazivao u Olimpijakosu prošle sezone nije dovoljno dobro, na nivou je Srnića, možda je i lošiji. Razumem da vam je trebala zamena za Radonjića, ali ste mogli da kupite mnogo boljeg igrača.

avatar
indosrbija
Saturday, 01.09.2018
19:22

evo ja se slazem..bolje da smo uzeli ivanica i cavrica

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 02.09.2018
21:32

Boaći je dobar jer ume da se zagradi, ume da Asistira i u nekim slučajevima ume da predribla igrača.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 01.09.2018
12:28

Upravo ovako , jedine dve dileme su da li je Causic bolji od Jovicica sto cemo tek videti i ko ce se bolje snaci Ebesilio ili Cafu . U svakom slucaju imamo veoma dobar tim na raspologanju al i malo pretrpan roster ipak sezona je duga tako da ne sumnjam da ce svi dobiti sansu .

avatar
Phenomenal
Saturday, 01.09.2018
12:22

Slazem se sa vasim predlogom mada su trebali prodati nekog ofanzivca od rezervnih opcija, barem dva... Previse ih je... Prenatrpano...

avatar
NikkiCFC
Saturday, 01.09.2018
19:50

Previse ofanzivaca a dace nula golova u Ls.

avatar
Vonko Normalni
Saturday, 01.09.2018
12:15

Ovde su sad visak Meleg ili Ebisilo, a i jedan od napadaca. Pavkov ili Joveljic. Stojilkovic ce sigurno dobiti sansu u domacem prvenstvu i ocekujem da ce da eksplodira. Mislim da je cak i Milijas jos uvek pod ugovorom.

avatar
The Bear of Highbury
Saturday, 01.09.2018
12:13

Zvezda ce se prosetati ligom , a sto se tice Lige Sampiona uzece neke bodove sigurno.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 01.09.2018
12:09

Hajdin je odavno propao,polako unistavaju i talentovanog Babica... ovo je klasicno nagomilavanje igraca...Meleg isto zakovan za klupu...toliko hvaljeni Joveljic i opet od njega nista nece biti

avatar
indosrbija
Saturday, 01.09.2018
19:23

samo se ti ne brini

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 01.09.2018
11:59

Jooooj Zvezdo sto si jaka gledacemo spektakl u Ligi Prvaka.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Saturday, 01.09.2018
11:57

Gde ti (je) leva strana, gde ti Milijas? :-D I Marin i Meleg (cak i jos neki igraci) mogu po desnoj strani, a ne znam zasto uporno Krsticica tako, tacnije, TU stavljate, kao da bas i ne razumete najbolje neke osnovne stvari i ko kojom nogom igra.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 01.09.2018
11:44

Sa Milojevicem ovaj tim ima cuda da napravi i viteski u Evropi cast srpskog fudbala da brani.