Na kojoj poziciji Vukanovića vide u Zvezdi?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.01.2019.
14:02
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela objasnio je na kojoj poziciji bi Aleksa Vukanović trebalo da deluje u redovima šampiona Srbije.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Najbolji strelac Super lige Aleksa Vukanović potpisao je danas trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i već sutra ga čeka selidba na Kipar i priključivanje novim saigračima.

Radi se o krilnom napadaču koji može da igra i na poziciji špica, pa otuda i 12 postignutih golova u dresu Napretka tokom jeseni.

"Prezadovoljan sam što je Aleksa Vukanović potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, njegovim angažmanom nastavili smo praksu dovođenja najboljih domaćih fudbalera", rekao je Mitar Mrkela.

Sportski direktor Crvene zvezde objasnio je na kojoj poziciji će Vukanović delovati u klubu sa "Marakane".

"Radi se o igraču koji se odlično snalazi na nekoliko pozicija u ofanzivi, a mi najviše od njega očekujemo u ulozi levog špica gde je i pružao najbolje partije u Napretku o čemu svedoči golgeterski učinak ove sezone", dodao je Mrkela.

Novi fudbaler Crvene zvezde nije do sada imao iskustvo igranja u inostranstvu, a u novom klubu sarađivaće sa igračima sa kojima je u prošlosti delio svlačionicu u ČSK-u i Napretku (Milan Pavkov, Marko Gobeljić i Miloš Vulić).

"Očekujem da nastavi dosadašnji trend sjajnih igara jer je igrač koji dobro poznaje domaći fudbal, već nekoliko sezona igra u Super ligi i savršeno je adaptiran na ono što ga čeka. Takođe, verujem da će nam od leta biti od pomoći u evropskim kvalifikacijama", kazao je Mrkela.

On je dodao da su na "Marakani" posle svega fokusirani na odlazak igrača, ali da je Vukanović bio prilika koja nije smela da se propusti.

"Za nas je prioritet odlazak igrača, ali kad se pojavi neko izuzetno kvalitetan obaveza Crvene zvezde je da reaguje. Aleksa Vukanović je neko ko nije mogao da se zaobiđe u ovom prelaznom roku, a videćemo šta će predstojeći dani doneti", zaključio je Mrkela.

Crvena zvezda - Zimski prelazni rok

Došli: Nemanja Milunović (BATE Borisov), Miloš Vulić i Aleksa Vukanović (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor) i Strahnja Krstevski (Lokomotiva Sofija);

Otišli: Nemanja Milić (BATE Borisov), Nenad Krstičić (AEK Atina), Miloš Degenek (Al Hilal).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 18.01.2019
17:37

Na poziciji Melega: klupa - tribine - klupa :D

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 19.01.2019
14:14

Gledaj ti onog vaseg Nejmara, pusti Aleksu, za kog bi inace da ste ga vi doveli pricao da je Mesi licno i personalno. xd

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 19.01.2019
20:50

Ja sam pričao da nam ne treba kada ga je Partizan tražio pre zvezde..tako da hehehehe...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 18.01.2019
16:04

Institucija samo jaca bice trofeja za radost Zvezdinih navijaca.

avatar
MALI PLAVI
Friday, 18.01.2019
15:49

Pričaju o rasterećenju igračkog kadra a doveli 5 igrača, prodali samo 3.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 18.01.2019
16:31

Ne brini ti nista...

avatar
NemanjaVidic No1.
Friday, 18.01.2019
18:15

Jel ti krivo ili?