Na čemu Mirković insistira i gde je Partizan najjači?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.08.2018.
18:27
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Fudbaler crno-belih ima odgovor.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Posle pobede nad Nordsjelandom u četvrtak u Humskoj (3:2) i plasmana u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipa Partizana se već uveliko priprema za predstojeći duel sa turskim Bešiktašom na istom mestu narednog četvrtka od 20:30h.

Iako su oba puta savladali Dance, crno-beli su opet pokazali određene slabosti koje zabrinjavaju pred dvomeč sa turskim predstavnikom. To se pre svega odnosi na pad u igri u poslednjih dvadesetak minuta, što se Mirkovićevom timu ponavlja iz meča u meč.

Na to opominje i vezista Partizana Nebojša Kosović u izjavi za ''Žurnal'', ali teško mu je da proceni zbog čega se to dešava.

''E, sad, da li je taj pad u poslednjih pola sata plod psihe ili fizike - ne znam, možda nas je čak i opustila prednost od 3:1, ali... Zamislite da takav kapital imamo i protiv Bešiktaša i... Pa, oni bi umeli da kazne i naš najmanji propust'', izjavio je Kosović.

Sa novim trenerom Zoranom Mirkovićem je već imao priliku da sarađuje i u reprezentaciji Crne Gore, a za sada i u Partizanu ima njegovo puno poverenje.

''Bata je od prvog dana isti: motivisan, to prenosi na nas. Sviđa nam se, ostali igrači su to, takođe, lepo prihvatili. Ginemo za svaku loptu. Od nas u sredini traži da smo čvrsti na lopti, da jednostavnim pasom dolazimo do protivnikove poslednje linije. I taj završni pas, naravno'', uverava Kosović.

S tim u vezi, Kosović ističe i najveću snagu ove ekipe Partizana, što bi trebalo da bude i recept za eventualni trijumf nad Bešiktašom.

''Moramo svih 90 minuta da pravimo visoki presing! Protivnici su od krvi i mesa, mogu da pogreše, mi da im ukrademo loptu i ugrozimo gol. To je naša najveća prednost: kad osvojimo 'drugu' loptu u sredini možemo brzo da izađemo napred'', naglašava Kosović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krco Budov
Monday, 20.08.2018
14:13

Mi cemo da sutiramo na gol pa cemo tako i da pobedimo!

avatar
Душан Терић
Sunday, 19.08.2018
22:28

Partizan je najslaviji na poziciji svega. Nemamo tim trenera upravu i navijace.vu prevodu raspadam se

avatar
Nestorov Ivan
Sunday, 19.08.2018
20:52

Nadam se da će komentar pročitati neko ko će preneti Batici, da nepravi istu grešku kao Djukić, najbolji psihički momenat za promenu igrača koja drži ceo tim u istom ritmu do kraja je 57 minut, a ne kada kola krenu nizbrdo u 69 minutu! Tih 12 minuta odvajaju dobrog menagera od lošeg. Znači ako do 57 minuta nisi shvatio kome nije dan idite čuvajte ovce na Zlatiboru a prepustite nekom odlučnijem trenerski posao molim vas!!!

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 19.08.2018
18:42

Partizan je najslabiji na poziciji Uprave, a trenutno najjači na poziciji trenera. Bata traži da se igra visok presing u odbrani i brže kad se ima lopta u posedu na šta igrači nisu navikli kod Đukića i za šta još uvek nisu spremni jer za takvu igru treba dosta više trčanja. Fizički pad ekipe u poslednjoj 1/3 ili 1/4 utakmice se rešava ranijim izmenama, uvođenjem svežih igrača kako bi ekipa koliko toliko održala intenzitet na terenu. Za tako nešto ipak treba imati i jaku klupu, a Partizanu trenutno nedostaju igrači i za prvu postavu i zato - Uprava napolje!

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 19.08.2018
21:38