Muslinu isplata, Srbija ostala sa samo dva kandidata za selektora!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 30.10.2017.
08:29
Izvor: Sportske.net

Otpale nerealne kombinacije, treneri koji imaju posao i koji neće klupu "Orlova". Kako piše "Sportski žurnal", samo dva imena na listi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Došao je i dan kada ćemo zvanično saznati ono što je javna tajna, Slavoljub Muslin odlazi sa klupe Srbije. On neće ponovo ni sedati za sto sa čelnicima saveza, biće mu isplaćena zarada i premija za odlazak na Mondijal, a videćemo hoće li se neko uopšte oglasiti u javnosti i dati informaciju zbog čega je saradnja prekinuta.

Kako smo već pisali, upravo nedostatak zvaničnih informacijama vodi u razne spekulacije, jedna je da je došlo do neslaganja oko statusa mladih igrača, druga da su čelnici nezadovoljni kvalitetom igre, i onim što je Srbija pokazala u finišu kvalifikacija, sve u svemu, ako na snazi i dalje bude ćutanje, ostaju samo pretpostavke.

Ono što će se danas desiti je objavljivanje spiska za novembarske prijateljske mečeve u Aziji, poziv je dobio Sergej Milinković Savić oko kogao su se lomila koplja sa Muslinom, kao i golman Benfike Svilar koji će debitovati za Srbiju, a na spisku je još nekoliko mladih igrača.

Što se potrage za selektorom tiče, novi neće ni biti promovisan još uvek, Krstajić će voditi reprezentaciju u dva prijateljska meča.

Kako piše "Sportski žurnal", realna su samo dva imena, jedno je Aleksandar Stanojević, drugo Ivan Jovanović. Oba ova stručnjaka su i ranije bila u kombinaciji dok je savez vodio Tomislav Karadžić, ostale opcije, makar kada su u pitanju domaći treneri nisu realne.

Naime, Mihajlović je preživeo u Torinu sinoćnjom pobedom, kako sada stvari stoje nema nikakvu nameru da se vrati na kormilo Srbije, a Piksi Stojković ima ugovor u Kini, ni on nema ambiciju da bude selektor u doglednom periodu. Slaviša Jokanović veruje u svoju budućnost u Engleskoj, pa kako rekosmo, Jovanović koji je radio u Emiratima u poslednje vreme i Stanojević koji je dobio otkaz u PAOK ostaju opcije.

Pominje se i dalje Slovak Vajs, ali čini se da je to samo probni balon i da je teško da ćemo videti selektora Gruzije na klupi Srbije, malo je verovatno da stranac zbog iskustva iz prošlosti dobije priliku.

Kako sada stvari stoje, ime selektora se neće znati do kraja novembra...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

39 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Milutinovic
Monday, 30.10.2017
19:18

Koliko god da smo lose odigrali zadnje dve utakmice ipak je trebalo Muslin da ostane selektor. Mi smo sa prosecnom ekipom zauzeli prvo mesto u grupi. I ako mu kritikuju igru mi smo na svakoj utakmici dali bar po gol. A mislim da nam je prosek bio 2 data gola po utakmici. I sa Anticem smo imali igru ali nismo dobro prosli na prvenstvu, prosla je Gana koja i nije imala neku igru , zato podrska Muslinu jer ipak mi smo izgubili samo jednu utakmicu u kvalifikacijama, covek je znao da igra na rezultat. A realno boljeg trenera trenutno nemamo i iskusnijeg od njega ,mozda Antic a i on dugo nije vodio neku ekipu Uspesno. Zato podrska Muslinu

avatar
MARCO NICO
Monday, 30.10.2017
19:43

Sa prosecnom ekipom smo igrali samo zato sto on nije zvao one najbolje, a to su Zivkovic, Milinkovic-Savic i Ljajic. Na stranu Basta ili Gajic, ovo je vrh...

avatar
Mes Que Un Club
Monday, 30.10.2017
18:40

Auu kakva glupost promene trener koj nas vodi na veliko takmicenje posle tri velik takmicenja

avatar
Chelseaaa
Monday, 30.10.2017
16:04

Sad smo otisli na SP i ko zna kad cemo sl put. Covek smenjuje Muslina iako je odveo rep na svetsko pa smesno, da su pametni treneri pa da niko ne sedne na njegovo mesto... Zar i u sport mesate politiku jel Kokeza ima neku propusnicu u SNS???

avatar
Salvatore
Monday, 30.10.2017
15:32

Nazalost velike su sanse da ga otpustaju zato sto nece da pozove na SP menadzerske igrace u Partizanu i Zvezdi...

avatar
Rise up
Monday, 30.10.2017
15:10

Licno mi se ne svidja Muslinov stil ali covek je imao rezultate.Ne znam sta hoce ljudi? Da igramo lep fudbal kao Brazilci i da nismo izborili plasman na SP? Njegova taktika je dala rezultat.Mi nemamo jak tim i neke opcije i zato je veliki useh odlazak na Mondijal.

avatar
Manasijevic
Monday, 30.10.2017
14:36

Kakav bre Stanojevic, jeste vi normalni

avatar
Samoiskreno
Monday, 30.10.2017
13:36

Muslin kao pravi gospodin treba da sazove konferenciju za medije i objasni naciji sve sta je ko i kako doveo do toga da bude smenjen. A onda mozda i nesto počne da se menja na bolje. Pa ni veliki Miljan se nije ponasao kao da je FSS njegova prćija, pa ne može ni Kokeza.

avatar
Aca008
Monday, 30.10.2017
13:01

Koji bre Stanojevic,nije dorastao da bude selektor,ja kao zvezdas,voleo bih da Paun bude selektor,ali sve mirise da ce Krstajic biti selektor,ili mozda Petkovic

avatar
Gerrard8
Monday, 30.10.2017
12:45

Muslin treba ostati...ali s obzirom da nije pogodan mafiji...zamjene su malo je reci smijesne ali su logicne jer su pogodni i ocigledno cilj nije dobar rezultat na SP nego koji milion vise na nekom buducem transferu nekog polufudbalera koji ne bi ni vidio reprezentacije da nije gore pomenute mafije...

avatar
НемојВрућВоде
Monday, 30.10.2017
11:52

Не свиђа се ни мени доста тога код Муслина али у овом тренутку ово је огромна грешка. Кад смо ми то имали неку игру? Зар нису могли наћи компромис око неких питања (нпр. око Сергеја ако је уопште упитан за Русију).

avatar
Stefan Lazović
Monday, 30.10.2017
11:46
avatar
Monday, 30.10.2017
11:28

Na proslom Evropskom prvenstvu smo videli da za rezultate kvaltet fudbala niej bitan. Nisam voleo ovu nasu igru, ako ni ne pozivanje SMS-a, takodje ima jos zamerki, ali za razliku od mene, Slavke Muslin nas je odveo u Rusiju, kazu laka grupa, a sta bi sa onom jos na EP 2012? Izbacila nas Slovenija, onda sta bi sa grupom za EP proslo??? To bese neka strasna grupa, Albanija ode a mi ne? Jedino mogu reci da su Belgiaj i Hrvatsak bili jace grupe, ali opet ne toliko. Igrali smo protiv tvrdih ekipa, nemamo vsise ni Dekija ni VIdica, najbolji igrac nam je SMS, i Matic, golman nam je u JSL, pola tiam po prosecnm ekipama, Tadic je bio najoblji u kvalifikacijam ali je u ocajnoj formi. Koji to nas igrac sem Matica(i donekle Kolarova) se bori za velike uspehe. Koje igrace imamo da igramo atraktivan fudbal? Kakva je to taktika koju bi trebalo da koristimo? I da da li ce ijedan selektor koji dodje obecati dobru igru i rezultate? Sa Mihom sko imali igru, nekako, ali gde su rezultati? Ko ce to sad napraviti rezultat? DA ne govorim o nepravdi prema coveku koji nas je odveo ko prvi u grupi na SP, iako smo bili treci na izvlacenju. Sta bi uradio covek koji dodje da nije bilo Muslia? Najgore od svega je sto ocekujemo nesot sto je nemoguce i mazu se ocijavnosti a glavni razlog je sto verovatno menadzeri ili neki levi ljudi ne mogu da uzmu svoj deo koji su ocekivali.

avatar
Mads87
Monday, 30.10.2017
11:12

Koji bre stanojevic koji je taj?????Jel to onaj sto je samo uspesno vodio partizan i gde god je posle bio nista uradio nije.To bi bio menadzerski selektor i covek nije dorastao tom polozaju.Plasirali smo se na svetsko sa muslinom i sa prosecnim igracima jer treba biti realan mi od top igraca imamo samo matica i u neku ruku acu kolarova ostalo je prosek ili cak ispod toga.Stanojevic niposto a za ovog drugog nisam ni cuo

avatar
magister
Monday, 30.10.2017
10:31

Uopšte mi se nije sviđao Muslinov koncept, ali smeniti ga posle plasmana na SP? Ako uopšte i razmišljaju o tome - treba smeniti ceo FSS.

avatar
Monday, 30.10.2017
11:48

Kazali su da ce se danas zvanicno obratiti javnosti . Definitivno je. Takodje nije saopstio spisak fudbalera za duel sa Kinom i Juznom Korejom, sto dovoljno govori.

avatar
NeWave86
Monday, 30.10.2017
10:31
avatar
mrancic
Monday, 30.10.2017
10:26

Cirkus.Ova dva pomenuta ja ne poznajem.Jedan u Emiratima a drugog oterali.

avatar
Amar Zornic
Monday, 30.10.2017
10:25

Uzas , al videcemo kako ce se zavrsiti sve ovo . Nisu ovo losa imena za potencijalne zamene al me brine atmosfera u timu posle svega . Muslinu hvala na svemu , dosao je i obecao SP u trenutku kada je to bilo kao da neko Zvezdi obeca LS . Ostvario je to i treba mu cestitati

avatar
Al(a)din
Monday, 30.10.2017
10:16

Stanojevic bi bio najbolje resenje, pored Piksija

avatar
Dragan Red Devil
Monday, 30.10.2017
10:11

Ne znam,mislim da je Muslin zasluzio da vodi ove momke na mundijalu. Slazem se da treba tim da se podmladi,pogotovo SMS-om,ali ipak ne zaboravimo da nas je Muslin posle dugo vremena odveo na veliko takmicenje. Ma sta god svi govorili za lakoću grupe,hvala Vam Slavoljube.

avatar
drazen pfc
Monday, 30.10.2017
14:34

ja se u potpunosti slazem sa tobom ali...muslin jeste uradio ono za sta nacija zivi ali sa takvim timom i takvom igrom pojesce nas na svetskom..ljudi,gde ste videli da nakon datog vodeceg gola selektor izvodi jedinog napadaca i ubacuje defanzivnog veznog..svesno ubija igru,to PO MENI nije fudbal..plus taj sukob na relaciji muslin(fss) i SMS..

avatar
Man.United99
Monday, 30.10.2017
10:03

Licno cjenim stanojevića kao strucnjaka ali bi jovanovic bio bolje rješenje. Iskustvo ali i cinjenica da je poznat kao trener koji voli disciplinu mu idu u prilog

avatar
indija durot
Monday, 30.10.2017
10:03

Kritikovao sam muslina i od prvog dana mu najvise zamerao na def taktici sa tri u liniji kao i zbog nepozivanja mladih igraca poput zileta i sms a..medjutim,covek nas je odveo na SP pa iako moje zamerke i dalje stoje van svake je pameti sad mu dati otkaz sto na prvom mestu nije ljudski..pravi razlog otkaza jeste muslinovo odbijanje da mu drugi odrede spisak putnika za rusiju jer SP jeste pozornica gde visestruko rastu cene igracima,cak i onima kojima samo pise u CV u da su bili ucesnici..u redu je pritisak javnosti da se npr pozove SMS a verujem i da bi ga pozvao na kraju a sasvim je nesto drugo kada menadzeri u spregi sa politicarima i njivovim produzenim rukama iz fss kroje spisak..svi oni imaju procenat od transfera..na kraju bih zakljucio da smo sami sebe vec porazili a da sp nije ni pocelo i da je pitanje samo kojim rezultatom cemo gubiti ko god da bude novi selektor.

avatar
MARCO NICO
Monday, 30.10.2017
19:45

Zar i ti, sine Brute...

avatar
Vladanko
Monday, 30.10.2017
09:58

Mnogo stvari treba danas da objasni Kokeza:sta se desilo sinoc u Cacku naocigled cele nacije i zasto idlazi selektor koji je ovako limitiran tim odveo na svetsko prvenstvo?Mislim da ce mu biti jako tesko da opravda iba slucaja alu hajde da poslusamo,jedva cekam!

avatar
wsaydxert
Monday, 30.10.2017
15:06

Neces poslusati, niko nikad i nikome nece nista objasniti, jer tako je od vajkada kad je nas fudbal u pitanju.

avatar
äxwell
Monday, 30.10.2017
09:55

Osim ako on nekim cudom nije zatrazio prekid saradnje ne vidim logicno objasnjenje ovog poteza! Covjek je odveo Srbiju na mundijal! Zaradili su na njemu velike pare! Ne kontam zbog cega je dobio otkaz!

avatar
Goran.984
Monday, 30.10.2017
09:54

Sramota sta rade... nije sve u fudbalu,de malo i dostojanstva..

avatar
Zoran Krstin
Monday, 30.10.2017
09:50

Pa to je farsa. Smenili su selektora, a još nemaju novog.

avatar
likurge
Monday, 30.10.2017
09:48

Sramota. Zamera se Muslinu na kvalitetu igre, kao i an atraktivnosti (vest od ranije). Pa ostali selektori (izuzev Antića) su sa daleko zvučnijim imenima ostvarili daleko lošije rezultate. Srbija ne može da igra napadački, atraktivni fudbal jer nemamo napadače AAA klase. Isto je bilo i sa Antićem. Čovek igra na rezultat. Naterali su ga na mondijalu da promeni taktiku i svi se sećamo kako se to završilo. Da je Antić ostao i posle Mondijala sa nama, ne bi smo propustili ni jedno veliko takmičenje.

avatar
Monday, 30.10.2017
13:12

Normalno da se zamera na kvalitetu igre kad igramo katastrofalno a ne zove dva najbolja igraca u reprezentaciju. Dobro je sto je smenjen.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 30.10.2017
09:43

Pisao sam vec o tome kakav je ovo cirkus, ali sad je (izgleda) gotovo i ne vrijedi plakati za Muslinom. Ako su u Savezu ozbiljni, danas ce izaci, obrazloziti svoje postupke i preuzeti odgovornost. Cini mi se da se to nece desiti, da su namjerno pustali informacieje Zurnalu kako ne bi Kokeza morao pricati. U slucaju blamaze na SP, Kokeza mora da preuzme odgovornost i sam napusti funkciju, isto kao sto cu ja prvi da mu odam priznanje u slucaju dobrog rezultata.

avatar
DR DRE
Monday, 30.10.2017
09:43

Svakako je bilo jasno da Slavisa i Slinisa nisu realne opcije, a ono sto juce nista napisali je razlog zbog kojeg Stanoje onomad nije zaseo na klupu, a prica je bez toga nepotpuna i (zargonski receno) suplja. Ako stranac vec nije opcija, ne razumem zbog cega se taj spisak malo ne prosiri. Iako nije realna opcija, Veljko Paunovic bi nas sve ujedinio, Aleksandar Stanojevic, Ivan Jovanovic, Ljubisa Tumbakovic, Dragan Stojkovic, Dusan Bajevic (da je malo mladji, verovatno bih i njega predlozio u jednom trenutku mada nije ni najstariji koji bi bio u igri jer ima dosta i stranaca koje bih tu voleo), neki bi rekli i Vladimir Ivic mada je za njega definitivno jos rano. Zamislite da nam sad dodje Bora da nas vodi samo na SP, njega bismo sigurno svi voleli i gotivili:-D Inace, ako je tacno da Zivkovic opet nece dobiti poziv, to je nezamisliva sramota (na stranu ono sto je uradio Partizanu zbog cega decko mozda i ne zasluzuje da mu ime i prezime pisem velikim pocetnim slovom/slovima), nadam se da ce novinari istraziti o cemu se (i) tu radi jer je kampanja za Sergeja ocigledno uspela, a kako i da nam ne uspe, za ime Boga...

avatar
sasha mufc
Monday, 30.10.2017
09:41

nikad nisam razumio otpustanje trenera koji ima rezultat... ljudski i moralno nije u redu, borio se i izborio za svjetsko prvenstvo a ovi potencijalni naslednici su znacajno losiji...