Muslinove suze, samokritika, malo likovanja i mnogo radosti

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 09.10.2017.
23:59
Izvor: Sportske.net

Selektor nije propustio priliku da podseti sve da je oduvek verovao, a priznao je da je ekipa odigrala najgore u poslednje dve utakmice kvalifikacija.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Selektor Srbije Slavoljub Muslin pojavio se pred novinarima opušten i nasmejan, kao retko kada, a iz njega su samo sipale pohvale igračima i timu. Nije propustio priliku da javnosti ponovi da je verovao od početka u plasman na Svetsko prvenstvo 2018.

"Kao što sam očekivao, teška utakmica protiv dobrog protivnika. Gruzija nije izgubila šest bodova protiv nijedne ekipe. Imali smo dve meč lopte, ali sam znao da je poslednji korak najteži. Ove dve utakmice smo odigrali najgore u kvalifikacijama, kao da smo se uplašili. Probali smo da ih spremimo, nije to uvek bilo lako", rekao je Muslin novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Srbija je večeras pobedila Gruziju 1:0, golom Prijovića u 74. minutu. Muslin nije ništa uvijao i krio.

"Protivnik je bio bolji, ali smo mi dali gas u drugom poluvremenu. Plašili smo se da ne daju gol. Ako ste iskreni, nije mnogo vas (novinara) koji ste verovali, ja sam verovao od prvog dana. Rekao sam da ne bih uzimao reprezentaciju da ne verujem.

Čestitam momcima, oni su ti koji su se izborili, oni su ti koji su zaslužili. Ja im čestitam. Hvala svima u savezu, osećali smo njihovu podršku. Nije uopšte istina da sam zaveo disciplinu od prvog dana. Mi smo se dogovorili, nikada nisam imao potrebu da podignem glas ili da nekoga kaznim
", rekao je Muslin.

Reprezentacija je na poluvreme ispraćena zvižducima.

"Svesni su svi da nismo odigrali kako treba, možda su i zvižduci bili opravdani. Trgli smo se malo, što je dobro. Dogovorili smo se na poluvremenu da treba da se bijemo, da ispravimo stvari", rekao je Muslin.

Da li ste znali da Irska vodi 1:0, što je rezultat koji bi Srbiji omogućio plasman i sa remijem?

"Rekli su mi da vode, ali nisam se obazirao na to, jer smo hteli da obezbedimo plasman pobedom. Hteli smo da damo gol koji nas vodi u Rusiju, a momcima nismo ništa pričali", rekao je Muslin.

Atmosfera na stadionu je ponovo bila odlična.

"Sjajna je bila podrška, kao i protiv Velsa ovde i protiv Austrije u Beču. Naročito me pogodilo kad su svi pevali himnu, ceo stadion i igrači. Maltene su mi pošle suze tada. Možda su te emocije proradile i kod igrača, pa su slabije odigrali", rekao je Muslin.

Među novinarskim pitanjima bilo je i onih o napadu i formaciji, ali je selektor odbacio tvrdnje da je igrao sa jednim napadačem.

"Dali smo 20 golova u 10 utakmica, to je prosek od dva po meču. To je dobar prosek, nemojte da nam ostane utisak od poslednje dve utakmice", počeo je selektor.

"Svakako da moramo bolje nego poslednje dve utakmice, ali ako budemo igrali kao na početku, možemo da očekujemo nešto. Ali, biće jako teško na Svetskom prvenstvu, to su najbolje reprezentacije. Vidite da će Italija igrati baraž, da Argentina nije sigurna. Ne kažem da tražim alibi, da ne treba da očekujete ništa od nas, ali kad vidimo žreb, onda ćemo da pričamo", rekao je Muslin.

Srbija će 9. i 14. novembra igrati prijateljske utakmice. Žreb je 1. decembra. Muslin je ponovio da vrata nisu zatvorena nikome.

"Treba da sačekamo da vidimo. Mladi ne igraju nikakvo takmičenje tada, možda bude novih igrača. Pratićemo, imaćemo prijateljske utakmice. Treba da igramo dve prijateljske utakmice, to će biti prilika drugima da se dokažu. Razmišljaćemo o drugim igračima, vrata su svima otvorena, kao što ste videli danas", rekao je Muslin.

Selektor je kazao da nije mnogo pričao sa igračima posle utakmice, već ih je pustio da slave.

"Trebaće nam malo vremena da shvatimo da smo na Svetskom prvenstvu. Pustio sam ih da budu sa sobom, nisam ulazio u svlačionicu. Čuo sam njihovo slavlje i ostavio sam ih da proslave, to je među njima. Znam vrlo dobro koliko truda i rada su podneli.

Srećni smo svi, ne možemo maltene da shvatimo, ali taj uspeh je došao kako treba. Izgubili smo malo igru, ali nismo zaboravili da igramo fudbal", rekao je selektor Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BarsaSaMarsa10
Tuesday, 10.10.2017
11:44

Uzasna postavka i u odbrani i u napadu.Najgori od svega je bio onaj pokusaj presinga,gde niko nikog ne prati (protiv ozbiljne ekipe bi primili minimum 5 golova,nema bolje odbrane od dobrog presinga,ali isto tako nema ni gore od loseg).Napad,tj tri ofanzivna igraca koja je Musilin stavio,potpuno odsecen.Uvedes Tadica i Ljajica u igru,ali ti se sve svede na Banetove centarsuteve sa centra.Toliko nebuloznih stvari da jednostavno covek ne moze sve ni da ih prebroji.Nema ovo veze kvalitetom (apropo onog teksta koji nas je pozvao da ne kritikujemo,jer mi od ovoga bolje ne mozemo,iako ja mislim da od ovoga gore ne moze),vec sa taktickom postavkom i nesposobnoscu selektora.

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 10.10.2017
10:06

Promenite trenera. Muslin nema pojma i opet cemo ispasti u grupi. Imali smo srece sinoc

avatar
DelijaBackaTopola
Tuesday, 10.10.2017
09:52

Sergeja,Basta i Lyanco Vojnovic pod hitno u A-Tim

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
08:43

Moj spisak za Mundijal, sada samo malko korigovan: Stojkovic, Rajkovic, Dmitrovic/Jovanovic/Radunovic- Basta, Rukavina/Gajic, Ivanovic, Pejcinovic/Veljkovic/Milunovic/Rosic, Spajic/Tosic/Maksimovic, Nastasic, Kolarov, Obradovic/Antonov- Maksimovic, Gudelj/Milivojevic, Matic, Radoja/Fejsa- Zivkovic, Sulejmani/Tosic/Lazovic, Milinkovic-Savic, Tadic, Ljajic, Kostic/Gacinovic/Katai- Prijovic, Mitrovic. Trebao bi nam jos jedan centarfor tu mozda (verovatno bi -izvisio- jedan krilni igrac), a poveo bih Stojiljkovica, eventualno Djurdjevica ili Pavlovica. Naravno, obavezno da se predje na 4-2-3-1 dok jos nije kasno, ti novi klinci ce po inerciji povuci, usmeriti selektora na to da se konacno tako (za)igra. Previse toga nam (i dalje) nedostaje, promenom formacije bismo minimizirali te nedostatke.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
08:33

Verovao si tek posle zreba, hajde da se ne lazemo, sva vrata su nam se otvorila. Zvizduci su sigurno bili opravdani, a ne treba da se hvalis time sto nisi zaveo disciplinu, niko nije rekao da ista treba da bude bas neka gvozdena vec sasvim normalna i uobicajena. Moj spisak za Mundijal:-D: Stojkovic, Rajkovic, Dmitrovic/Jovanovic- Basta, Rukavina/Gajic, Ivanovic, Pejcinovic/Veljkovic/Milunovic/Rosic, Spajic/Tosic/Maksimovic/Vukovic, Nastasic, Kolarov, Obradovic/Antonov- Gudelj, Maksimovic, Matic, Radoja/Milivojevic/Fejsa- Zivkovic, Sulejmani/Lazovic, Milinkovic-Savic, Tadic, Ljajic, Kostic/Katai- Prijovic, Mitrovic.

avatar
Jovan Lučić
Tuesday, 10.10.2017
00:12

Sad pamet u glavi u zovi sergeja umesto milivojevica, a fejsa i ekipa vozi

avatar
Tuesday, 10.10.2017
07:02

Ja bih pre Gudelja....iskreno.

avatar
jv
Tuesday, 10.10.2017
08:03

Sergeja da, ali umesto Milivojevica?!