Muslin: "Sve pada u vodu ako ne odemo na Mundijal"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 27.03.2017.
12:28
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin poručio je da prvo mesto u Grupi na polovini kvalifikacija nema veći značaj ukoliko ga "Orlovi" ne zadrže do kraja ciklusa.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Prvi put posle mnogo godina fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u trci za plasman na jedno veliko takmičenja, a da je pritom odigrana polovina kvalifikacionog ciklusa.

"Orlovi" nakon pet odigranih mečeva u Grupi D zauzimaju prvo mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova što predstavlja fantastičan rezultat pred drugu fazu kvalifikacija.

"Prelep osećaj - na 'polusezoni'. Napravili smo pet dobrih koraka ka Rusiji, ali ostalo nam je još toliko. Sve je to nevažno ako ne odemo na Mundijal. Ne dozvoljam da se pada u euforiju" reči su Slavoljuba Muslina.

Selektor je u razgovoru za "Blic" istakao da će svi dosadašnji rezultati pasti u vodu ukoliko se reprezentacija na kraju kvalifikacija ne izbori za mesto koje vodi na Mundijal.

"Plan je da ostanemo tu gde jesmo i nadam se da ćemo u tome uspeti. Nismo ništa uradili ako se ne kvalifikujemo. Imamo fenomenalnu atmosferu i u ekipi i u Savezu" dodao je Muslin.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 11. juna protiv selekcije Velsa na stadionu "Rajko Mitić". Polufinalista prethodnog Evropskog prvenstva neće moći da računa na svog najboljeg igrača zbog parnih kartona.

"Vels će protiv nas biti lišen Bejlove pomoći, ali to me uopšte ne relaksira. Možda se upravo zbog toga njihova ekipa još jače napne. Nećemo ih potceniti, oni su polufinalisti minulog evropskog prvenstva. Očekujem još jaču podršku publike protiv Velšana" rezonuje Muslin.

Strateg "Orlova" u utorak će uživo gledati utakmicu mladih reprezentacija Slovačke i Srbije, a selektoru će društvo praviti asistent Goran Đorović i direktor Saveza Goran Bunjevčević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 27.03.2017
15:21

Promeni formaciju i poboljsaj spisak...

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 27.03.2017
13:28

Ne bi trebalo sve da padne u vodu, jer mi ne samo da se nismo plasirali iha-haj godina na veliko takmicenje, nego zadnjih par puta nismo bili ni blizu. Pa, ako sad napravimo neku pristojnu ekipu i igru, pa recimo ispadnemo u barazu, to bi trebalo gledati kao veliki napredak.

avatar
Ronaldo da Lima
Monday, 27.03.2017
14:01

Bas zato sto se nismo plasirali toliko dugo, konacno je doslo vreme da se vec jednom kvalifikujemo. Imamo jako dobru ekipu vec duzi niz godina, koja moze direktno da obezbedi odlazak na Mundijal, tako da mislim da ispadanje u barazu nije korak napred, vec jos jedno razocarenje

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 27.03.2017
14:47

Ova ekipa se jako muci. Daleko je bolje nego ranije, ali bez Tadica smo nula. Mozemo direktno obezbijediti plasman u ovoj konkurenciji, ali mogli smo i prije, pa smo ispadali nakon 2-3 kola. I ja cu se razocarati ako ne prodjemo, ali ne igra se fudbal samo u Rusiji.

avatar
SvetskiSampion
Monday, 27.03.2017
13:05

Idemo jako do kraja 5 pobeda . Dosta nam je vise posta hocemo Srbiju na svetskom!