Muslin: "Računamo na svoju snagu, ne na slabost protivnika"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 05.10.2017.
18:30
Izvor: Sportske.net

Selektora Srbije ne zanimaju problemi Austrijanaca. Veruje u svoj tim, a otkrio je i da li bi zvao Arnautovića i Dragovića da imaju pravo nastupa.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Srbija sutra može da "overi" plasman na Mundijal u Rusiji, a selektor Slavoljub Muslin je svestan svih problema reprezentacije Austrije, ali ga oni ne zanimaju.

Igranje su otkazali prvotimci David Alaba, Marsel Zabicer, Martin Harnik, Martin Hinter, a od ranije su povređeni Sebastijan Predl, Alesandro Šef i golman Robert Almer. Osim toga, smenjeni su selektor i sportski direktor, zbog čega su se igači pobunili i ušli u sukob sa rukovodstvom saveza.

"Neki put se desi da ekipa koja ima mnogo problema hoće da prevaziše probleme i da da maksimum. Ovo je mač sa dve oštrice, jer čak i ovi koji su tu mogu da igraju bolje od ovih koji nedostaju i da žele da se dokažu da im je mesto u reprezentaciji. Ne računamo na oslabljenost njihove reprezentacije i te probleme, računamo na svoj kvalitet", rekao je Muslin novinarima u Beču.

Austrija ima samo teorijsku šansu da se plasira na Mundijal, a Srbija bi sutrašnjom pobedom završila posao. Ciljevi "orlova" se znaju.

"Kao i obično, reprezentacija Srbije je došla da igra na pobedu. Ovo su nam odlučujuće utakmice, uradićemo sve da pobedimo, ali znamo da je to lakše reći nego uraditi. Za mene je reprezentacija Austrije na početku bila najopasniji protivnik i mislio sam da su ubedljivi favorit naše grupe, ali se to nije tako ispostavilo. Ne znam šta je razlog. Imaju dobre igrače, ali rezultat nije bio odgovarajući", rekao je Muslin.

Austrija je rasterećena i nema šta da izgubi, a Srbija mora da osvoji tri boda u naredne dve utakmice da bi bila sigurno prva. Kolika je to opasnost?

"Zato sam i rekao da je ova utakmica teška. Oni jesu rasterećeni, ali svakako će dati sve od sebe da pobede. Oni su takmičari, pobednici, a mi imamo imperativ pobede. S tim što mi imamo malo pravo na grešku jer igramo u ponedeljak protiv Gruzije", objasnio je selektor.

Muslin je apelovao na navijače da navijaju fer i sportski.

"Očekujemo mnogo naših navijača, ja bih samo apelovao da navijaju lepo i korektno, za nas a ne protiv protivnika. Da to bude lepa utakmica u lepom ambijentu, pa neka pobedi bolji", rekao je Muslin.

Austrijske novinare je zanimalo da li bi Austrijanci srpskog porekla, Marko Arnautović i Aleks Dragović, imali mesta u njegovom timu da imaju pravo nastupa.

"To su dva izvanredna igrača i svaki trener bi ih poželeo u svom timu. Ja sam prezadovoljan igračima koje imam, ali svakako da imaju pravo, svaki trener bi ih poželeo u svom timu", rekao je Muslin.

Kapiten Branislav Ivanović kazao je da je ekipa spremna i da jedva čeka sutrašnji meč.

"Što se tiče mene i ekipe, svi smo spremni. Imamo par problemčića, ali svi koji izađu na teren biće 100 odsto spremni i motivisani. Jedva čekamo da počne. Jedan od kvaliteta ove ekipe je što postoji mnogo različitih i kvalitetnih igača na svim pozicijama. Siguran sam da će igrači koji sutra budu igrali u odbrani dati sve od sebe da sačuvamo svoj gol i tako doprinesemo rezultatu", rekao je Ivanović.

Austrijance je zanimalo i kako se ekipa nosi sa pritiskom, pošto je dugo nije bilo na velikim takmičenjima.

"Ova ekipa je od Svetskog prvenstva 2010. smenila generacije. Potrebno je da svaka ekipa sazri i da igrači dođu na nivo. Mislim da smo igrama u ovim kvalifikacijama pokazali da smo zaslužili plasman. Igrali smo mnogo utakmica pod pritiskom i pokazali smo da možemo. Sutra možemo da overimo plasman, ali znamo da će biti teško. To je jedina prava istina", rekao je kapiten.

Filip Kostić je u trenažnom procesu, a posle večerašnjeg treninga će se znati da li će biti u konkurenciji za tim sutra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Thursday, 05.10.2017
19:03

Da imaju pravo nastupa za nas, ne bi ih zvao jer se verovatno ne bi uklapali u sistem. Kao SMS, Zile, Basta, doskora Ljaja...