Muslin otvoreno: "Austrija je bila bolja, nismo bili na svom nivou"

Autor: Pavle Knežević
petak 06.10.2017.
23:09
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije priznao je da je Austrija zasluženo slavila, ali je ocenio da je najvažnije da njegova ekipa sve drži u svojim rukama.

Beta/AP Photo/Ronald Zak
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Povezane vesti

Selektor Srbije Slavoljub Muslin ocenio je da je Austrija večeras bila bolja, ali nije mogao još da kaže zašto je cela ekipa odigrala, kako je ocenio, ispod svog nivoa. Bez straha pred meč sa Gruzijom.

"Kao što sam govorio i ranije, činjenica da je Austriji falilo mnogo igrača mač sa dve oštrice. To smo videli večeras. Igrali smo protiv boljeg protivnika, koji je stvorio više šansi i logično pobedio", rekao je Muslin novinarima u Beču.

Srbija je večeras povela 1:0, Austrija je preokrenula na 2:1, a onda posle još jednog izjednačenja slavila 3:2.

"Nama je žao što nismo uspeli večeras da se kvalifikujemo i obradujemo svoje navijače, ali nadam se da ćemo to uraditi u ponedeljak, da ćemo pobediti Gruziju pred punim stadionom. Hvala navijačima što su došli da nas podrže, lepo su navijali, bio je dobar ambijent. Protivnik je bio bolji od nas, bolje je igrao i zasluženo je pobedio", rekao je Muslin.

Da li je Srbija bila uplašena, opuštena?

"Psihološki možda je problem poslednji korak. Ne znam ni ja, moramo da vidimo. Dobro smo se spremili. Moramo da igramo našu igru, mislio sam da će iz igre doći rezultat. Nismo odigrali na našem nivou. Mnogo nam je falio Kostić. Imali smo problema, ova odbrana nije često igrala zajedno.

Poslednji korak je uvek težak i znao sam da neće biti lako. Uradili smo najteže, poveli smo i primili smo golove. Izmenili smo taktiku, igrali smo 4-4-2, jer nam nije odgovaralo nerešeno, pošto bi nam i tada trebala pobeda u Beogradu. Zato smo više rizikovali i primili gol. Idemo dalje
", rekao je Muslin.

Ima li straha pred poslednje kolo i meč sa Gruzijom?

"Ne vidim da imamo strah. Igramo u Beogradu, objektivno smo jači od njih. Ne mislim da će biti straha, mislim da ćemo imati reakciju. Dobro je da igramo za tri dana. Mislim da ćemo biti spremni i motivisani", rekao je Muslin.

Kako zategnuti odbranu?

"Maksimović se vraća posle crvenog kartona. Ne bih rekao da su oni bili najgori deo, iako su primljena tri gola. Kad ekipa primi mnogo golova, to je posledica celog tima. Austrija stvara mnogo šansi, tako je bilo i u Beogradu. Nismo svi bili na svom nivou, ne samo oni.

Mislim da smo rezultatima i svime što smo pokazali u kvalifikacijama dokazali da zaslužujemo da igramo kao prvi u grupi. Najvažnije je da zavisimo od sebe, nikog drugog i da sa pobedom idemo dalje
", rekao je Muslin.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludipako
Saturday, 07.10.2017
22:48

Uglavnom ispadam negativan,ali mene ovaj Muslin neodoljivo podseca na Miroslava Djukica,sto po odabiru tima,sto po postavci igraca,a sad su mu i izjave jako blizu Djukinim...bezi covece pokrivaj se usima kad vec kose nemas i svim snagama napadaj te Gruzine

avatar
BokiRoki
Saturday, 07.10.2017
14:12

Nema ovaj tim tacno je napravljen po stilu tima koji su bili na zadnje EP u fr .nBlok ekipa bez velikog pritiska u napadu , igra se vise na reakciju nego neki timski stil. Dokle ce se cuje vise da je Mitrovic najbolji , sigurno da sa ovakvom konkurecijom na klupi ostace on naj naj. Nema B plan za igru , znaci ako idu igraci u zid onda idu. Videlo se da trener nema nikakav efekt na svoji igraci , kad su usli u 2 poluvreme sve isto bez zelje i igre.

avatar
djan_franko
Saturday, 07.10.2017
08:36

Mitrovic i tadic van forme.... u odbrani duva na sve strane

avatar
Aleksandar Saša Đukić
Saturday, 07.10.2017
07:40

pola igrača neigra u svojim klubovima,LJaja,Sergej ,Žile pod hitno u prvi sastav

avatar
dock
Saturday, 07.10.2017
01:12

Muslin... smejurija. Igrati sa tri pozadi, tri najsporija igraca u evropi i postaviti ih tako visoko je diletantski. To znaci da ces nagomilati sredinu. Ako gomilas sredinu znaci da imas i tehnicare koji to mogu da isprate. U Srbiji je najbolji tehnicar Tadic koji igra u Sautemptonu!!! A cak i da ne ides na tehniku, ondak moras na jak presing, sto podrazumeva zujalice sa inteligentnim kretanjem. A pazi sad tu sredinu: Kolarov, Matic, Milivojevic, Tadic, Gacinovic!!! Sve same presing zujalice. Ili su mozda vrhunski tehnicari koji igraju za gol vise... Ne, nismo dobri. Prvi smo zato sto su drugi kiksali, inace nam je igra krs.

avatar
ludak
Saturday, 07.10.2017
00:47

a što nisi stavio odbranu koja je igrala često zajedno... !?

avatar
myspace
Friday, 06.10.2017
23:42

Ma koji nivo, mi tako igramo cele kvalifikacije nego nas sreca pratila. s.mitovic , rukovina zahvalnica i cao. Matija mlad, njegovo mesto adem, bukvalno smo igrali bez plejmejkera. tadica stavio na stranu potpuno osecen, ceo mec bez taktike.

avatar
Man.United99
Saturday, 07.10.2017
06:05

I sto je najgore trener Austrije pravi promjene a Srbija nista. Gubimo.utakmicu i nista se ne mjenja.

avatar
Burazer
Friday, 06.10.2017
23:20

Ne zasluzujemo da idemo na svetsko tako sto cemo pobediti Moldaviju i Gruziju, a sa malo jacim timovima jedva izvlaciti zivu glavu. Sta ce biti kad u grupi igraml protiv Brazila, Spanije...?

avatar
Joker777
Saturday, 07.10.2017
00:30

Bravo svaka cast na komentaru, sramota je igra, a ne rezultat. Nismo mogli laksu grupu da dobijemo, zato i idemo na SP, a tamo je sve ok do 5 primljenih golova po mecu HAHA

avatar
Manitu
Saturday, 07.10.2017
07:03