Muslin: "Ne počinjemo kao protiv Austrije, znamo šta nas čeka"

Autor: Beta Beta
nedelja 08.10.2017.
17:40
Izvor: Beta

Bliži se momenat kada će reprezentacija Srbije igrati odlučujuću utakmicu za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Gruzije.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je njegova ekipa svesna šta je čeka protiv Gruzije i da će to biti istorijska utakmica, u kojoj se nada da će igrači dati sve od sebe.

"Priželjkivali smo pred početak kvalifikacija da ova utakmica bude presudna za nas. Biće veoma teško, znamo šta nas čeka. Ovo je istorijski momenat za momke, znaju šta im znači utakmica i siguran sam da će dati sve od sebe. Ako bude tako, ne sumnjam da ćemo pobediti i otići u Rusiju", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija će u ponedeljak igrati protiv Gruzije utakmicu u kojoj će pokušati da ostvari plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Muslin je kazao da je Gruzija "veoma nepredvidiva reprezentacija" koju niko u ovoj grupi nije pobedio dva puta. "Nadam se da ćemo mi biti prvi koji će to uraditi", naveo je selektor.

On je najavio promene u sastavu u odnosu na prethodnu utakmicu protiv Austrije u Beču.

"Filip Kostić se dobro oseća, konkurisaće za mesto u timu. Nije igrao u Beču jer smo se malo plašili, ali se potpuno oporavio i nema problema. Nikola Maksimović se vraća posle suspenzije. Vrlo je verovatno da ne počnemo u istom sastavu kao protiv Austrije", kazao je Muslin.

Govoreći o porazu od Austrije, Muslin je rekao da je protivnik jednostavno bio bolji.

"Bili su bolji od nas. Bilo je malo nervoze, to je bila važna utakmica. Bilo je mnogo publike koja nas je bodrila, osećali smo odgovornost, ali je činjenica da nismo bili na nivou. Najvažnije je to što ne zavisimo od drugih. Ako pobedimo, sigurno prolazimo i to je za nas svakako olakšavajuća okolnost u odnosu na Vels i Irsku, koji moraju da misle na nas. Mi gledamo sebe i ako pobedimo, a verujem da hoćemo, idemo u Rusiju", rekao je selektor.

On je kazao da su reprezentativci Srbije dovoljno odrasli da znaju kakve komentare treba da čitaju i da su "oguglali na kritike".

"Oni su dovoljno veliki i odraslu da znaju šta treba da čitaju, a šta ne. Oguglali su na te kritike. Možda su rezultati reprezentacije u prethodnim kvalifikacijama, možda je to. Ako neko zaslužuje podršku, to su ovi momci koji su dali sve od sebe, pokazali su da su pobednici. Poraz ne treba da nas pokoleba, to je sport, treba i da se gubi", kazao je Muslin.

Utakmica poslednjeg kola Grupe D kvalifikacija izmedju Srbije i Rusije igraće se u ponedeljak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
21:25

* da bismo tu (napred) nesto mogli kroz posed

avatar
Dane Petrovic
Monday, 09.10.2017
10:14

Weceras pobedjujemo i idemo na SP Utakmica jeste bila losa protiv Austrije ali sta sad idemo dalje.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 08.10.2017
23:02

Podnesi ostavku!

avatar
Mino Rajola
Sunday, 08.10.2017
21:30

Srbija će ići dalje zahvaljujući remiju koji će se desiti između Velsa i Irske.

avatar
Dane Petrovic
Monday, 09.10.2017
10:15

Pa ako nismo ustanju da pobedimo Gruziju onda je i bolje da ne idemo SP.

avatar
Mino Rajola
Monday, 09.10.2017
17:38

Zato što stalno kalkulišu su i izgubili protiv Austrije. Sad kad moraju ne umeju da se nose sa psihološkim pritiskom. Ako uđu u drugo poluvreme da nisu dali gol, eto panike i nervoze.

avatar
zlogi
Sunday, 08.10.2017
19:23

mozda cu zvucati izdajnicki, ali u neku ruku se nadam da necemo proci na svetsko, jer ako ovako budemo igrali defanzivu dozivecemo veci debakl nego li 2006, kanta ce nas ko stigne velikom gol razlikom....ne znam sta Muslin radi, ali igrati sa gotovo 7 defanzivaca ( 3 stopera, 2 beka i 2 def. vezna) i opet primiti 3 komada je meni nepojmljivo, prosto se smrznem kad pomislim sta ce nam prave ekipe pociniti na Svetskom budemo li igrali kako smo igrali u Austriji :/

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 08.10.2017
23:03

Nema to nikakve veze sa izdajnistvom, u pravu si i to svi moraju da priznaju.

avatar
Patrick Bateman
Monday, 09.10.2017
00:02

Sve sto si rekao stoji, i da cemo vrvt biti kanta, i da lose igramo....ali da se ti nadas da tvoja zemlja nece igrati SP u momentima kad smo toliko blizu to je po meni strasno. Nije problem u fudbalerima koji igraju kako umeju i koliko umeju vec u nama navijacima koji smo umislili da smo mi neka sila u fudbalu. Imamo fantasticnu priliku da odemo na SP i sad nam ni to ne valja i opet nismo zadovoljni. Mi smo Srbi i fudbal nam nije jaca strana i daj prihvatite to ljudi.

avatar
GYM Monster
Sunday, 08.10.2017
19:11

Ko je video formaciju igraca protiv austrije zna o cemu pricam.. A muslin bolje da ode u belgijsku ligu da vodi klubove posto izgleda samo tamo i moze..

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 09.10.2017
08:17

Sad vise ni tamo ne moze.

avatar
zdenkomen
Sunday, 08.10.2017
18:56

Imaju naši fudbaleri podršku uvek, ali nije mi jasno da ste ušli u meč protiv Austrije uplašeni. Jbt. kao da ste izašli na megdan Brazilu ili Nemačkoj. Onako slaba igra nije dostojna profesionalaca koji imaju enormna primanja. Većina je statirala a Austrijanci igrali kao da idu na svetsko. I sad Muslin kaže da su priželjkivali ovu zadnju utakmicu da im bude presudna. Ko normalan čeka zadnji dan da nešto reši ako ima priliku pre toga?

avatar
36 Dado
Sunday, 08.10.2017
18:36

Trenerčiću manje priće više rada...vidi se odakle potičeš..pa vam je priča bolja strana ....

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 08.10.2017
18:22

Stojkovic- Ivanovic (Veljkovic), Milunovic/Maksimovic, Nastasic (Tosic)- Gacinovic, Maksimovic (Milivojevic/Gudelj), Matic, Kolarov/Obradovic- Tadic, Ljajic- Prijovic/Mitrovic. Na klupi jos Rajkovic, Jovanovic, Kostic, Pavlovic i Rukavina. Doduse, na Vikici sada pise da nema Obradovica, ako je to tacno, onda cemo imati -samo- njih 11 na klupi. R E V O L T !

avatar
FilippoInzaghi
Sunday, 08.10.2017
17:52

pa pozovite onog mladog iz benfike i onog drugog iz lacija. balvani vam igraju u prvoj postavi. ja bih to ovako uradio: stojkovic, nastasic, basta, kolarov, matic, gudelj, milivojevic, milinkovic-savic, tadic, zivkovic i u napadu prijovic. lomili bi sve pred sobom kad bi igrali ofanzivno protiv ove boranije kao sto su austrija, moldova, irska ostali....po potrebi ubacit ljiajica umijesto gudelja. onog balvana ivanovica napolje, a kad bi imali zamijeniti s nekim kolarova, i njega. mitrovic je dobar u napadu ali mi se cini da je prijovic bolji pogotovo u igri glavom jer jos ima visinu. a onog mitrovica iz odbrane balvana vise ne pozivajte.

avatar
RG VILI
Sunday, 08.10.2017
18:33
avatar
Ghost Rider
Sunday, 08.10.2017
18:56

Ти би играо са 1 штопером и са 3 задња везна фудбалера? Такав експеримент ни Гвардиоли не би пао на памет.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 08.10.2017
17:51

Musline podigni momke kako umes i znas , Rusijo stizemo :))