Muslin: "Nadam se da će tradicija pobeda nad Velsom biti nastavljena"

Autor: Beta Beta
petak 11.11.2016.
20:51
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je večeras da je cilj njegove ekipe pobeda u predstojećoj utakmici sa Velsom, ali da neće biti nezadovoljan ni ako rezultat bude nerešen, kao i da se nada da će tradicija pobeda državnog tima

Screenshot: cdn.livetv.rs
Screenshot: cdn.livetv.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije igraju u subotu od 20.45 u Kardifu protiv Velsa, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

"Ne vidimo sebe kao favorite, to je u našoj grupi, između ostalog, Vels. Svakako da bi dobar rezultat bio tri boda. Međutim, videćemo kako će se razvijati utakmica. Idemo na pobedu, ali ne mogu da kažem da ću biti nezadovoljan bodom, u zavisnosti kako se bude odvijala utakmica. Ali, u svakom slučaju idemo na pobedu", rekao je Muslin novinarima u Kardifu.

Slavoljub Muslin je naveo da nema nikakve dileme oko sastava i da su svi igrači zdravi i raspoloženi.

"Znam ekipu, dobro smo se spremili, igrači sve bolje treniraju, to sam im i rekao. Možemo da uđemo sa puno samopouzdanja. Biće teško, ali imamo svoje adute i dobro nastrojeni i sa samopouzdanjem ulazimo u utakmicu", rekao je on.

Na pitanje kako zaustaviti Gareta Bejla i ostale protivničke igrače, Muslin je rekao da je Vels dobar kao ekipa.

"Bejl je taj koji je pun samopouzdanja, daje golove za Real i za reprezentaciju. Nemamo poseban plan, vodićemo računa o svima. Znamo kako igra, ali je nepredvidiv, ide i levo desno, ne ostaje na jednom mestu. Bilo bi suludo da damo da ga neko individualno prati", dodao je Muslin.

Selektor je rekao i da je dobro što se Nemanja Matić vratio, ali da je ekipa pobedjivala i bez njega.

"Ne treba da očekujemo da on sve rešava. Nisu ni ti Velšani ekipa koja igra engleski fudbal sa dugim loptama, smiruju je, drže. Mi ćemo pokušati da spustimo loptu na zemlju i igramo svoju igru", rekao je on.

Vels do sada nikada nije pobedio Srbiju ili Jugoslaviju, a Muslin je rekao da je "to bio drugi fudbal", ali da se nada da će se tradicija nastaviti.

"Oni su bili u jednoj, mi u drugoj situaciji. Taj odnos sila se promenio. Ne polažem mnogo računa u te tradicije, one su tu da se obaraju. Nadam se da neće ovaj put. Ta tradicija ipak nešto znači. Ima zemalja i klubova koji igraju jedni protiv drugih i dešava se da slabiji pobede. Ali, mi nismo sad slabiji, nadam se da će se tradicija nastaviti", naveo je Muslin.

Srbija je u prethodne dve utakmice pobedila Vels sa 6:1 i 3:0, a selektor Velsa Kris Kolman rekao je da oni još nose ožiljke iz tih duela.

Upitan da li je to razumeo kao poziv na fudbalsku osvetu, Muslin je rekao: "Svakako, njemu je važno da tom rečenicom motiviše svoje igrače".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke