Muslin: Cilj ostaje isti - prvo mesto

Autor: Pavle Knežević
utorak 15.08.2017.
12:26
Izvor: Sportske.net

Selektor Muslin je objasnio zašto je vratio Ljajića u tim, a objavio je i ciljeve u mečevima sa Moldavijom i Irskom

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Srbiju čekaju utakmice protiv Moldavije i Irske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a cilj ekipe ostao je isti kao do sada - zadržavanje prvog mesta i nastavak sigurnog puta ka Rusiji.

"Ne treba da kažemo da nas čekaju teške utakmice, ali naš plan je isti: da ostanemo na prvom mestu i da nastavimo put ka Rusiji, ne samo posle ove dve utakmice, već do kraja kvalifikacija", rekao je selektor Slavoljub Muslin novinarima u Beogradu.

Najvažnija vest danas je da se u reprezentaciju vratio Adem Ljajić, koji je izostajao sa prethodnih akcija jer je selektor rekao da se ne uklapa u njegov sistem. Šta se promenilo?

"Nisam konkretno mislio na njega, nego na sve igrače koje nisam zvao. Ja sam i ranije govorio da vrata nikome nisu zatvorena i da je dobrodošao svako ko može da pomogne. Ljajić moće da nam pomogne, da se uklopi u sistem i donese nam to što očekujemo od njega. U našem sistemu 3-4-3 vidim ga više u onoj dvojici koji igraju sa strane, iza klasičnog centarfora. U odličnoj je formi, ispratili smo ga, odlično je igrao u pripremnom periodu", rekao je Muslin.

A da li to znači i da će Sergej Milinković-Savić dobiti poziv.

"Kao što sam uvek govorio, igrači koje sam pozvao su najbolji za protivnike protiv kojih igramo. Činjenica da sam zvao Ljajića pokazuje da vrata nisu nikome zatvorena, tako da će možda i Milinković-Savić da bude u nekim budućim akcijama", objasnio je selektor.

Na spisku nema nijednog igrača iz domaćeg prvenstva.

"Ja nisam ovde da napravim zadovoljstvo nekome pozivanjem igrača iz domaćeg prvenstva. Trenutna procena je da nema igrača koji mogu da nam pomognu. Videli ste sa Nemanjom Maksimovićem iz mlade reprezentacije da polako uvodimo igrače koji to zasluže. Ovog puta niko iz domaćeg prvenstva nije zaslužio poziv", rekao je Muslin.

Srbija je prva na tabeli, a selektor je kazao da je zadovoljan učinkom, ali da još ništa nije gotovo.

"Nema odlučujućih utakmica. Možda će ti biti poslednja. Imamo još četiri meča, još 12 bodova je u igri. Svaka utakmica je važna, a ja polazim od toga da je prva sledeća najvažnija. Protiv Moldavije će biti teško, a ne znamo kako će stanje biti na tabeli pred Irsku. Irci su trenutno naši glavni konkurenti. Moram da budem zadovoljan jer smo prvi na tabeli", rekao je Muslin.

Za sada se još ne zna gde će se igrati utakmica. Najverovatnije će to biti na stadionu Partizana, ali se čeka odgovor UEFA. Okupljanje reprezentacije zakazano je za 28. avgust. Meč sa Moldavijom igra se 2, a sa Irskom 5. septembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 15.08.2017
16:51

Stojkovic- OUT- npr. Zivkovic- IN, Rukavina- OUT, Basta- IN, Ivanovic- OUT, Gajic- IN, Mitrovic- OUT, Pejcinovic- IN, Vukovic- OUT, Veljkovic ili Rosic-IN, Kolarov- OUT, Antonov- IN, Kostic- OUT, Sulejmani- IN, Pavlovic- OUT, Milinkovic-Savic- IN. S obzirom na to da ovaj put zaista mora da pozove i cetvrtog golmana, ima Radunovica, Lukaca ili Manojlovica pa neka bira. Dozvoli mi!

avatar
Αχιλλεάς
Tuesday, 15.08.2017
14:20

Sergej se ne uklapa...ej moj selektore

avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 15.08.2017
14:11

Ne moze SMS nikako da pomogne, prosjecan igrac. Bitno da mogu pomoci Gudelj i Maticev brat jer se prica da su za njih dvojicu ponudjene cifre od 100 miliona da predju u Barsu i Real. E moj trenerski magu, igraju ti igraci po menadzrskim naredjenjima.

avatar
R V T
Tuesday, 15.08.2017
14:02

Rajkovic- Basta, Spajic, Maksimovic, Nastasic, Antonov- Ne. Maksimovic, Matic- Tadic/Zivkovic/Sulejmani, Ljajic- Mitrovic/Prijovic. Mogao si i ovako, tu takodje nema Serhia koga ne zoves zbog Keze pa ne moras da uplatis kredit, ali, ti neces ni tako...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 15.08.2017
16:29

Treba upariti Mitrovića i Prijovića, dobro su izgledali protiv Velsa.

avatar
Tuesday, 15.08.2017
17:36

Ovaj to nikad nece uraditi.

avatar
Fejs str Hehe sport
Tuesday, 15.08.2017
12:41

Dokle se vise zovu matori istroseni igraci a mladima se ne daje sansa.Koliko se placa da se igra???

avatar
FRATRIA
Tuesday, 15.08.2017
12:34

Milivojevic, Matic i SM Savic su resenje za vise nego solidan vezni red, Sergej mora u reprezentaciju prontooo.

avatar
Tuesday, 15.08.2017
15:15

Ne Luka nego Nemanja Maksimovic.