Musa imao predrasude o Srbiji, kako je Iliev uspeo da ga dovede?

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.01.2019.
21:02
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Ključna uloga sportskog direktora crno-belih.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizan će sutra predstaviti svoje prvo zimsko pojačanje, to je 23-godišnji krilni vezista Musa Ndžaj koji je danas doputovao u Beograd.

Međutim, crno-belima nije bilo lako da ovog igrača ubede da se iz Norveške preseli u Partizan i Srbiju.

Šta se sve dešavalo pre potpisivanja ugovora, otkrio je njegov menadžer Milan Dudić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, u izjavi za ''Telegraf'', koji je naglasio da je cela priča oko ovog transfera počela još pre više od dva meseca.

''Kada smo mu predočili ideju da dođe u Partizan – odbio je! Tačnije, nije hteo ni da čuje ništa o tome! Ugovor mu je isticao, imao je još nekoliko ponuda na stolu, neke su iz Turske, Švedske, neke, pak, iz Norveške...

Nije znao ništa o Srbiji i Balkanu, mislio je da ovde vlada rasizam, da će imati problem zbog toga. Dakle, morali smo prvo da ga razuverimo u vezi sa tim, pa tek onda da objašnjavamo druge stvari'', objašnjava Dudić.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Musa Ndzaj

On dalje navodi da je sportski direktor Partizana Ivica Iliev imao presudnu ulogu kako bi Ndžaj promenio mišljenje.

''Zamolio ga je, upravo zbog tih predrasuda, da dođe u Beograd i bude gost kluba, kako bi se uverio da nije tako kao što misli. Prihvatio je poziv i, blago rečeno, oduševio se onim što je video.

Svideo mu se Partizan, ljudi iz kluba, Beograd... Vratio se pun pozitivnih utisaka i – presekao da prihvati ponudu crno-belih. Sve ostalo posle toga je bilo daleko lakše'', istakao je Dudić.

Otkrio je takođe i šta se to crno-belima dopalo kod ovog igrača, odnosno zbog čega su bili toliko uporni oko njegovog angažovanja.

''Izuzetno je brz, prodoran, odličan u igri jedan na jedan i daje struci mogućnost više rešenja u napadu. Ispratio sam mnogo njegovih mečeva, bio je jedan od najboljih asistenata lige i pokretač svega u Stabeku. Kada ekipi nije išlo, preuzimao je odgovornost, tražio loptu.

Ima veliku dozu samopouzdanja, što je izuzetno pozitivno za mladog igrača. Partizan ga je odabrao zato što donosi nešto što trenutno nemaju u timu, potpuno je drugačiji profil fudbalera od krila koja trenutno nose dres crno-belih'', objasnio je Dudić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RG VILI
Thursday, 17.01.2019
11:14

Jel imate na radaru mozda neko pojacanje iz neke zemlje fudbala ,recimo Brazila,Argentine,nekog ratnika od igraca? Sta ce nam vise ove gliste iz Norveske? Pogledajte se u oci vi iz uprave i stavite prst na celo

avatar
3x3
Thursday, 17.01.2019
10:00

Mlad je igrac od 18 godina. A, od 23 na dalje su najbolje fudbalske godine.

avatar
Thursday, 17.01.2019
09:38

Kada mu se bude dugovalo pet-sest plata shvatice da je trebalo da poslusa sebe i nikako ne dolazi na balkan. Mi sa balkana bi smo na rad u Norvesku a on otisao obenutim putem?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 17.01.2019
01:10

Neko je Suma, a neko Musa, a obojica...

avatar
svojnasvome
Thursday, 17.01.2019
00:25

Sustina je samo da se Trojanci VVV i bombas iliti "nije popio zumance" operu pred navijacima u smislu da su doveli nesto, a doveli su opet nizu fudbalsku klasu gde je presudan bio momenat sto je dzaba.......da li ce neko pokrenuti proterivanje ovih rdja iz kluba tj do kad ce ih vise stititi ti koji su ih I doveli, pa nisu li vec izvrsili zadatak I'll pak treba partizan jos nize spustiti I potpuno unistiti......

avatar
dragi
Wednesday, 16.01.2019
22:57

Dobro je , bitno je da je mlad i da je dzabe !

avatar
Slobodan Dragojevic
Wednesday, 16.01.2019
22:49

Na osnovu onoga što malo videh mislim da je dečko pravi izbor.Neodoljivo me podseća na Kanua,daj Bože da je upola dobar.

avatar
IM
Wednesday, 16.01.2019
22:42

Ako od ovog bude nesto ja sam miki maus,zamisli tu statistiku tamo igrao je za klub koji je prosle sezone jedva opstao u prvoj ligi I da,sto je najgore on ni u o tom klubu nije ne najbolji igrac,nije cak ni drugi,treci,cetvrti mozda.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 16.01.2019
22:13

Taj ce se otopiti kao sneg...

avatar
RIP KOBE
Thursday, 17.01.2019
17:25

polako brate opusteno ocekivanja su niska

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 18.01.2019
08:56

Imao predrasude, ej...