Mudrinski o Zvezdi: ''Verovatno sam nekome smetao...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.05.2019.
18:47
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.com

Napadač Čukaričkog igra sjajno ove sezone, pa su već počele spekulacije o njegovom potencijalnom povratku na ''Marakanu''. Ipak, njegov prethodni boravak u Zvezdi nije bio onakav kakvom se nadao.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Ognjen Mudrinski postao je proteklog vikenda najbolji strelac u istoriji Superlige, sa ukupno 64 postignuta pogotka.

Dva najnovija postigao je protiv Proletera u pobedi Čukaričkog od 3:0, a svoj prvi superligaški gol dao je OFK Beogradu, 11. aprila 2010, kada je nastupao za novosadsku Vojvodinu. Taj meč je završen rezultatom 2:2.

U razgovoru za klupski sajt, Mudrinski se, između ostalog, prisetio i vremena kada je ostvario transfer u Crvenu zvezdu, gde je 2012. godine došao iz Jagodine i odmah na debiju upisao het-trik.

''Došao sam posle trećeg kola iz Jagodine u Crvenu zvezdu, sećam se da je ekipa otputovala na revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Bordoa, taj susret se završio nesrećno, eliminacijom u poslednjim minutima.

Ostao sam sa trojicom-četvoricom igrača u Beogradu, trenirao, sa ekipom sam imao bukvalno jedan trening pred meč protiv niškog Radničkog.

Tadašnji trener Zvezde Sale Janković mi je pružio šansu, a ja sam imao tu sreću da na debiju postignem het-trik. Tako se nacrtalo, niko nikad ranije u istoriji Crvene zvezde nije učinio tako nešto'', objašnjava Mudrinski.

Ali, u toku te sezone došlo je do obrta kada je njegov status u pitanju. Tadašnji trener Rikardo Sa Pintu nije ozbiljno računao na njega, pa je već narednog leta Mudrinski otišao u nemački Grojter Firt.

''Došlo je do velikih promena u klubu, od prvog treninga novog trenera Rikarda Sa Pointa pao sam u drugi plan, verovatno sam nekome smetao. Drugi su dobijali šansu, a ja sam bio najbolji strelac ekipe na polusezoni, za mene je takva situacija bila neshvatljiva.

Ali, ništa nije bilo do mene, radio sam svoj posao najbolje što sam mogao. Kad se to već odužilo, nisam više sebe video u Crvenoj zvezdi, znao sam da se neću naigrati, te sam se odlučio za inostranstvo'', istakao je Mudrinski.

A ono što ga do kraja ove sezone čeka, jesu još dva superligaška meča, protiv Mladosti i Vojvodine.

''Zaista sam srećan zbog ta dva gola protiv Proletera i činjenice da sam postao rekorder, iako me to nije opterećivalo. Jednako mi je drago i zbog preostalih 15 golova u sezoni. Sada samo razmišljam o preostala dva kola, u kojima Čukarički želi da overi plasman u Evropi. Naravno, nadam se da ću u mečevima protiv Mladosti i Vojvodine postići još koji pogodak'', poručio je Mudrinski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke