Mudre i mirne reči Veselinovića posle sjajne igre Čukaričkog

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 11.07.2019.
23:05
Izvor: Sportske.net

Nije bilo priče samo o pobedi u Evropi, već i o putu kojim će njegov Čukarički ići.

Beta/Jelena Grlić/Mo
Beta/Jelena Grlić/Mo

Povezane vesti

Lepa, ohrabrujuća igra i odličan rezultat nisu poremetili Aleksandra Veselinovića, koji kaže da je večeras protiv Banantsa odigrano samo prvo poluvreme. Trener Čukaričkog priznao je da voli "direktan" fudbal, po uzoru na splitski Hajduk.

"Kao što sam u najavi rekao, večeras smo završili prvi deo dvomeča. Apsolutno nemam ni promil različitog razmišljanja nego što je bilo juče. Generalno, mislim da smo odigrali dobru utakmicu za početak sezone. Momci su uradili mnogo toga.

Rezultat je dobar i visok, ali...voleo bih da ne zvučim bahato, ali mislim da smo zaslužili još jedan pogodak. Pokazalo se da smo igrali protiv ozbiljne i organizovane ekipe. Rezultat je posledica toga što smo analizirali njihove kvalitete. Verujte mi da imaju mnogo kvaliteta i ako ih pustite da igraju, mogu da prave probleme
", rekao je Veselinović.

Trener je govorio da je Banants dobra i talentovana ekipa, da su šanse 50:50, ali večeras je na terenu postojao samo jedan tim. Nije preterivanje reći da je 3:0 mali rezultat s obzirom na prikazano i da je domaćin mogao da postigne bar još dva gola.

"Zaista sam loš prognozer, to sam i rekao. Nisam igrao kladionicu jedno 17-18 godina. Mi smo uspeli da anuliramo kvalitete Banantsa. Možda nije tako izgledalo večeras, ali oni su veoma dobra ekipa i ako im date prostora, mogu da vam naprave probleme...Oni su tražili igru, mi smo bili kvalitetni, nismo im dozvolili da se razmahnu. Jedini ispravni put je da krenemo kao da je 0:0. Analiziraćemo i videćemo šta je to što može da bude bolje", odgovara trener.

On je otkrio put njegovog tima u narednoj sezoni.

"Kako je utakmica tekla, mi smo podizali tempo. To će biti put, probaćemo da igramo do poslednje sekunde, ne razmišljajući o rezultatu. Moramo samo da se fokusiramo samo na igru. Mnogo mi je drago da su igrači sa klupe podigli nivo igre. Čestitke svima, dobra, pozitivna reakcija publike, ali mi smo ti koji moramo da pošaljemo poruku na tribinama", rekao je Veselinović.

On je posebno naglasio mladost igrača koji su izneli meč.

"Imam mnogo iskustva, radio sam sa svim uzrastima dece, od sedam godina pa naviše. Verujte mi, nemam nikakvu dilemu za ove mlade igrače. Široke ruke i otvorena srca im pružam šansu i verujem im i oni to vraćaju.

Mada, nema tu mladih ili starih igrača, ili znaju ili ne znaju. Pitate me za Birmančevića. Sa pedagoške strane neću ništa reći, a mogao bih da upotrebim najlepše epitete koje srpski jezik poznaje", rekao je Veselinović.

Mora da se pita za igru. Protok lopte je bio bolji nego prošle sezone, da li može ovaj Čukarički tako i u nastavku sezone, protiv jačih rivala?

"Nisam od trenera koji pati od poseda lopte. Jedini pravi put su šanse koje stvarate i da li postižete golove. Različiti su pristupi fudbalu. Za moj razvoj je najzaslužniji Hajduk Split, tamo sam bio kao dete. Težim ka direktnom fudbalu, videli ste to i u završnici.

Imamo mladu ekipu i ne smemo da kalkulišemo. Naravno da ćemo nekad dobiti po ušima, naravno da će to biti lekcije koje dobijamo. Ali, posle ovoliko iskustva, ja ne mogu da razmišljam ni o čemu drugom, osim o analizi i sledećoj utakmici u Jerevanu
", rekao je Veselinović.

Trener Banantsa Iljšat Fajzulin rekao je da očekuje drugačiju utakmicu u Jerevanu.

"U prvom poluvremenu smo imali inicijativu, ali nismo mogli da stignemo našeg rivala. Posle drugog gola smo probali da pređemo na polovinu rivala, ali nismo uspeli da postignemo gol. Nadamo se da će u Jerevanu biti drugačije", rekao je Fajzulin.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RašaNoviSad
Friday, 12.07.2019
07:11

Dva pitanja?ko je odgovoran( nio naravno) što je Aca Veselinović i po drugi put oteran iz Voše i koje procenio da Birmančević nije igrač za partizan? i ko će snositi posledice za tako dobre odluke? BRAVO ZA ČUKU