Mrkela podvukao crtu, otkrio planove za 2019. godinu

Autor: Beta Beta
nedelja 23.12.2018.
14:43
Izvor: Beta

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela rekao je danas da je 2018. godina bila više nego uspešna za njegov klub i istakao da sada sledi borba za duplu krunu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Svođenje utisaka na kraju 2018. godine. Evo kako je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela analizirao urađeno u godini na izmaku.

"Kada pogledam 2018. najpre vidim utakmice sa CSKA iz Moskve, veoma važne za nas jer smo prvi put posle mnogo godina igrali evropsko proleće. Ostaje mali žal pošto smo mogli da prođemo među 16 najboljih ekipa u Ligi Evrope. Zatim sledi titula prvaka koju smo ubedljivo osvojili i pokazali da smo najbolji u Srbiji, onda fenomenalno leto kada smo se plasirali u Ligu šampiona prvi put u istoriji. Osvojili smo četiri boda u grupnoj fazi što je u ovim okolnostima izvanredan uspeh", rekao je Mrkela u opširnom intervjuu za klupski sajt.

"Završili smo polusezonu u Super ligi na prvom mestu sa ubedljivom prednošću u odnosu na najbliže konkurente, Radnički iz Niša i Partizan", dodao je on.

Mrkela je naveo i zbog čega je on lično najviše zadovoljan.

"Treba biti zadovoljan, a ja sam najviše zadovoljan zbog načina na koji smo igrali, zbog napadačkog fudbala i uprkos mnogim odlascima prošlog leta uspeli smo da sastavimo jako dobru ekipu koja je pokazala da može da igra zaista dobar fudbal", rekao je on.

Mrkela je potom istakao da Crvena zvezda "ne trpi život od starih zasluga" i da mora da se okrene budućnosti.

"Uradili smo ono što smo uradili, okrećemo se budućnosti i sada nam je najvažnije da u narednih 16 utakmica Super lige i koliko ih bude u Kupu odigramo kako treba i pokušamo da napadnemo duplu krunu. Potrebno je da sada već spremimo tim za letnje kvalifikacije za Ligu šampiona ako dođemo do titule", rekao je Mrkela.

On je naveo da je zadovoljan sadašnjim igračkim kadrom, da se nada da će crveno-beli u zimskom prelaznom roku sačuvati nosioce igre, ali i da će dovesti iskusna pojačanja kako bi tim već sada bio spreman za leto.

Nemanja Milunovic
Foto: FK Crvena zvezda

"Mogao bih da kažem da imamo tim za ono što nas čeka u evropskim kvalifikacijama. Nama je prioritet da zadržimo igrače koji su nosioci, kojima ističu ugovori na leto i radimo na tome. Produžili smo saradnju sa Stojkovićem i Pavkovim, blizu smo da uradimo to sa još nekim igračima. To nam je osnovni cilj u ovom prelaznom roku, da zadržimo jezgro koje je iznelo utakmice u Evropi i osvojilo titulu", rekao je Mrkela.

"U toku jeseni smo imali 30 igrača koji su konkurisali za mesto u timu i to se pokazalo kao dobro zbog 37 utakmica i svi su dobili šansu. Neki su igrali manje, neki više. Ta potreba na proleće neće biti tolika i radiće se na smanjenju broja igrača, pogotovo na pozicijama na kojima ih imamo previše, biće i pozajmica, ali i prodaje", dodao je sporski direktor Zvezde.

Mrkela je imao i poruku za sve zvezdaše za 2019. godinu.

"Vreme je da napravimo korak napred, da pokušamo da zadržimo najbolje igrače, dugi niz godina smo bili u situaciji da te najbolje moramo da prodajemo jer smo morali da vraćamo i dugove i da živimo od toga. Možda je sada taj trenutak da neke od najboljih zadržimo i planiramo sa njima na duže staze. Sve ekipe sa kojima smo igrali u Ligi šampiona imaju igrače koji su zajedno po dve, tri, četiri, pet godina i to je ključ njihovog uspeha. Moramo da gledamo u tom pravcu... Verujem u Zvezdu koja može da igra ravnopravno i da prođe u prolećni deo Lige šampiona", rekao je on.

"Znamo šta Crvena zvezda traži. S obe noge smo na zemlji i u prolećnom delu ćemo uraditi sve da osvojimo i prvenstvo i Kup, i da sledeće sezone u evropskim takmičenjima budemo tamo gde smo bili i ove godine", zaključio je Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke