Mrkela o učinku sa Partizanom: "Iskrivljena slika, poništena su nam dva regularna gola!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 03.07.2020.
14:14
Izvor: Sportske.net, Blic

Direktor "crveno-belih" rezimirao sezonu za nama.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela izjavio je da je ponosan na minulu sezonu, u kojoj je osvojena treća uzastopna šampionska titula i poručio da će ekipa učiniti sve da tokom leta ponovo izbori mesto u Ligi šampiona.

"Ponosni smo na sezonu za nama. Treća titula u nizu. To se u 75 godina istorije Zvezde desilo tek treći put. Pritom, igrali smo grupnu fazu evropskih takmičenja takođe treći put zaredom. Omladinci su drugi put igrali Ligu šampiona zahvaljujući uspesima prvog tima. Pritom osvojili smo tripletu, šampioni su kadeti, omladinci i prvi tim. Može li više? Veoma teško, ali mi ćemo pokušati", rekao je Mrkela za Blic.

On je dodao da je veoma zadovoljan i ličnim učinkom.

"Meni je ova treća titula u nizu za tri godine u klubu. Veoma sam ponosan na tu činjenicu. Pritom su te titule potvrđene igranjem grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope. U Ligi šampiona smo osvoji sedam bodova, što do ove sezone niko na Balkanu nije uspeo. To je pokazatelj da se ne radi samo o nadmoći u ligi. Retki su sportski direktori evropskih klubova koji mogu da se pohvale takvim rezultatom. Ipak, znam da Zvezdina publika želi nove uspehe i zato sam okrenut onome što sledi".

Mrkela je prokomentarisao i međusobni skor sa Partizanom.

"Oko odnosa snaga sa našim večitim rivalom slika je dosta iskrivljena. U prvenstvu od kako sam sportski direktor imamo pozitivan skor. Zabeležili smo dve pobede, pet remija i samo jednom smo izgubili. Zvezdi su poništena dva regularna gola u dva večita derbija prethodne dve sezone, Benu i Milunoviću, a tu je i gol koji je Partizan postigao iz ofsajda. U protekle tri sezone ukupna razlika u našu korist je 70 bodova. U Kupu smo morali bolje jer smo ispadali od Mačve i Partizana, ali u svemu drugom, realno važnijem, dominantni smo".

baner

Zvezdin sportski direktor ističe da je klub spremno dočekao prelazni rok.

"Pripremili smo plan angažovanja igrača i većina novih imena će biti na raspolaganju Dejanu Stankoviću već na početku priprema. Iskoristili smo polusezonu da pružimo šansu mladima da steknu važno iskustvo pred početak nove sezone. Stanković je pokazao veliki potencijal, zna šta hoće i kako do toga da stigne. Biće pakleno teško dokopati se opet Lige šampiona, ali znamo šta zvezdaši žele i ne odustajemo od toga", zaključio je Mrkela.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Tuesday, 07.07.2020
12:32

Veliko je pitanje da li se Mrkela uopšte nešto pita u Zvezdi. Ako se pita, ne bi trebalo više da se pita jer je pokazao da blage veze nema sa poslom zbog kojeg prima platu. Ako se ne pita, čemu uopšte ove baljezgarije o poništenim golovima i ofsajdima, zamene teza i nepominjanje kup utakmica (kao da one nisu derbiji)... Na kraju krajeva, Zvezda ni jedan derbi nije ni zaslužila da dobije jer je igrala katastrofalno. Zvezda je komotno mogla da prezimi u Evropi samo da nije "pojačanja" koje je Mrkela doveo. Da je jedan indijanac dao gol iz penala i da drugi indijanac nije igrao odbojku, sada bi se druga priča pričala. Čoveče, tri uzastopne titule, jedno proleće u LE i dve LŠ i ti ne možeš da prodaš ni jednog igrača!?

avatar
Crzy Crzic
Friday, 03.07.2020
22:06

Dakle, gospodinu kup nije jedna od dve najvaznije stvari za osvajanje, e pa realno cete i ispadati od "macvi" i uslovno manjih klubova....Uz duzno postovanje prema svima.....

avatar
Terapeut
Friday, 03.07.2020
21:49

Čemu potreba za ovolikim izlivima sećerlema priča...kao deca kad se raspravljaju oko sladoleda!?

avatar
Dragoljub Nikolic_fb
Friday, 03.07.2020
20:56

Jesiiii reaaalan

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 03.07.2020
20:38

U suprotnom ne bi nas nikad ni pobedili pa moraju da se sluze svim i svacim.

avatar
Michael
Friday, 03.07.2020
19:06

Kao igrac je bio zenski organ, a kao funkcioner karakterna osobina!

avatar
Dorotej
Friday, 03.07.2020
17:45

Mene je sramota kao navijača Zvezde šta ovaj čovek trabunja. Treba ga zameniti što pre - nesposoban i lažljiv.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 03.07.2020
17:27

Lažni šampioni koji su morali da skrate nameštenu ligu kako im ne bi izmakla nameštena titula koliko su hrabri, a jaki su toliko da su još malo jači bili bi k'o Konah Si, samo što je Partizan igrao 2 utakmice protiv amatera iz Velsa, a protiv amatera iz Miloša 6-ića čak 3, a Konah Si je pružio ipak veći otpor. O komičnim pobedama uz pomoć sudija i celih filijala ili pojedinaca iz istih neću ovoga puta ni da govorim. Crvena 5-0kraka nema ni 5 pošteno osvojenih bodova u SL, a i mačva ih je pustila da dođu do 1/2 finala kupa. Šta ste uradili za 3. mesto u kupu? Kako vam ide renoviranje Miloša 6-ića?

avatar
nemam pojma
Friday, 03.07.2020
17:10

ciganska posla!

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 03.07.2020
17:03

Nista novo, oni nas kradu od kad su se nastanili u nas komsiluk. Kamoli srece da nikad tu nisu dosli.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 03.07.2020
15:22

Koji bre gol iz ofsajda? Otimacina veka u 150. Derbiju, gol posle odlaska lopte i igraca u gol-aut, nedosudjen penal nad Tavambom, aktiviranje iz ofsajda i faul u napadu pesica posle cega je boaci dao gol (pored toga, i savicu je bio oprosten drugi zuti), priznat nepostojeci gol boacija jer nije presla celim obimom. Pre benovog gola, bila je ruka simica, pre gola koji je dao pavkov, zaustavljena je nasa izgledna kontra izmisljenim faulom, a ofsajd nije bio jer je zvezdin igrac vratio loptu dok je bio penal zbog faula nad Kosovicem koji sudija ''nije video''. Ovo je samo za pocetak, ima jos!

avatar
Ma beži bre tamo
Friday, 03.07.2020
15:06

hajduk iz splita je 1994/95 osvoji 8 bodova i prošao grupu LŠ tako da nije da nije niko osvojio...a sve ostalo tek ne bi trebalo komentarisati

avatar
mrgud1_dq
Friday, 03.07.2020
14:56

"Budala se ponosi onim čega se pametan stidi".Cenio sam te kao fudbalera, ali ne mogu da verujem da zaista misliš ovo što govoriš!Prosto je neverovatna tvoja percepcija...Pa da li smo gledali iste utakmice ili...?Sportski pozdrav kao dobrom fudbaleru.

avatar
mlk
Friday, 03.07.2020
14:52

E jado jadni niste šutnuli na gol u 4 poslednje utakmice, a vi bi da vam sviraju kao protiv Inđije!

avatar
NajveciZvezdasIkad
Friday, 03.07.2020
14:46

Mrkela, ako već nemaš snage da se odlikuje, onda bar nađi veštine da se ne kompromituješ.
Ne radi se o poništen im golovima, čak i poraz od Partizana može da se oprosti, neoprostva je očajna i bezidejna igra, loš taktički prilaz utakmici i očajna igra očajni igrača koja predugo traje.... Partizan je takođe truba, ali je zasluženo pobedio.

avatar
svojnasvome
Friday, 03.07.2020
14:26

Da vi ste oštećeni.....majstore kako te nije sramota da ista pominjes oko toga, pa od 4 dva niste sutnuli u gol.....mjslis tu i vas gol iz gol auta? Misliš da po tebi nije bio faul nad stojketom, a vidiš masi njih je obrnuto jer to je malo slobodno uverenje....a zašto nisi rekao za onaj gol sto kamera nije videla da je prešla lopta gol liniju a sudija priznao gol....to je regularno a ono nije...kolkp para ste dobili od države??? Kolko ste i za koje pare prodali vaše klince a za koje mi, pa i Radonjic kog ste prodali je nase dete....stranci, pa vidi kako nasi stoje kolko pogadjamo a gde ste tu vi....znas zašto jer mi živimo od rada a ne smemo puno da gresimo a vi gnjide jedne samo se držite za državnu kasu i to vam je sve i svja.....parazitu zapeceni

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Friday, 03.07.2020
14:30

ponistena su 2 gola jel cujes ili si nepismen?kakve pare od drzave dve lige sampiona covece?

avatar
Nesa 77
Friday, 03.07.2020
15:42

Amin brate⚫⚪👊