Mrkela jasno i glasno - brani pojačanja, šta je sa Ivanićem i ko to nije iskoristio svoju šansu?

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 08. novembar 2019.

  • 17:51

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Mitar Mrkela je danas govorio o igračima Crvene zvezde.

Mrkela jasno i glasno - brani pojačanja, šta je sa Ivanićem i ko to nije iskoristio svoju šansu?
Foto: crvenazvezdafk.com
Reklo bi se da Crvena zvezda nije na istom nivou kao prošle godine, ali i pored toga ima šanse da zaigra u Evropi na proleće.

Mitar Mrkela je sumirao utiske što se tiče igračkog kadra, branio je Žandera i Van La Paru, istakao jednog koji nije ispunio očekivanja, kao i Ivanića za kog očekuje tek da bude na najvišem nivou.

Prvenstveno se mnogi pitaju da li je dolazak Van La Pare bio neophodan jer je plaćen papreno za naše uslove.

"Verujem da je Van la Para dobar igrač i mislim da je prekratak period da bismo donosili bilo kakve ocene o nekom igraču koji je odigrao recimo 5 utakmica. Pogotovo Van La Para, koji je bio uključen u najteže utakmice koje je Zvezda odigrala tokom ove sezone, to su utakmice u Ligi šampiona i meč protiv Partizana, odigrao je samo jedan ili dva meča koje možemo da nazovemo lakšim. Što se tiče Van la Pare, poslednje dve utakmice koje je odigrao u Lonodnu i protiv Totenehma u Beogradu, da sam izuzetno zadovoljan, kao i stručni štab. A mislim da su i navijači zadovoljni, jer po onome što dobijam sa foruma navijača Zvezde, Van la Para je najbolje ocenjen sa utakmice protiv Totenhema", rekao je Mrkela za "Telegraf".

Sportski direktor Crvene zvezde je istakao i da je prezadovoljan igrama odbrane, a o igraču sredine terena Mirku Ivaniću misli da je mogao dosta bolje, kao i da je upao u krizu i da će tek dobiti šansu da igra.

Hvali i Žandera jer je uradio više nego što je očekivano.

"Nisam čuo takve kritike. Žander je doveden kao levi bek. Levih bekova ima veoma malo. Rodić je povremeni reprezentativac Srbije, postoji još jedan levi bek koji ima kvalitet kojeg bih ja voleo da imam u Crvenoj zvezdi, to je Filip Mladenović. Bekovi su definitivno trenutno najdeficitarnije pozicije u srpskom fudbalu. Da je bilo mogućnosti, uvek je prva ideja da se dovede domaći igrač. Bilo je razgovora sa Mladenovićem, ali on ima ugovor u Poljskoj. Žander je doveden kao alternativa Rodiću. Nije bio skup, jeftiniji je od većine domaćih igrača. I mislim da je, u skladu sa onim koliko je uloženo u njega, opravdao očekivanja", rekao je Mrkela za Žandera.

Milan Jevtović skoro i da ne igra od dolaska Van La Pare, odnosno od onog projektila koji je poslao u nebesa sa bele tačke u Kopenhagenu.

"Za Jevtovića je bila ideja da mu se kao dobrom igraču koga ja cenim, da šansa. Jevtović nije iskoristio tu šansu. Iako kažem da se radi o dobrom igraču. Ne znam za neku konkretnu ponudu za Jevtovića, ne znam odakle vama ta informacija", rekao je Mrkela za "Telegraf".

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari