Mrkela: "Evropa se čudi odakle Srbiji ovoliko talenata"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.05.2016.
17:12
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Uprkos ranoj eliminaciji sa Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu, kadetska reprezentacija Srbije ostavila je više nego dobar utisak na turniru, a FS Srbije je dobio mnogo pohvala na račun rada sa mlađim kategorijama.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Kadetska reprezentacija Srbije eliminisana je u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu, pošto je u konkurenciji sa selekcijama Španije, Holandije i Italije zauzela četvrto mesto sa samo jednim osvojenim bodom.

Neko bi rekao da je takav rezultat neuspeh, ali se direktor mlađih reprezentativnih kategorija pri Fudbalskom savezu Srbije Mitar Mrkela ne slaže sa takvim sudom.

"Ostaje, naravno, žal što nismo prošli „grupu smrti“, ali opšta ocena svih je da Srbija ponovo ima generaciju velikog potencijala. Igrali smo protiv tri, možda, i najače škole na Starom kontinentu i bili ravnopravan rival" tvrdi Mrkela.

Srpski kadeti remizirali su sa reprezentacijom Španije (1:1), a poraženi su od Italije i Holandije na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

"Možemo biti ponosni na učinak naših momaka koji su pokazali da imaju lepu budućnost, a pred njima će svakako biti prilika da u omladinskom uzrastu ponovo odmere snagu sa najkvalitetnijim reprezentacijama Evrope" ističe Mrkela.

Proslavljeni srpski fudbaler koji sa velikim uspehom vodi računa o mlađim kategorijama reprezentacije Srbije dodao je da se njegove kolege iz Evrope čude odakle našoj zemlji toliko talentovanih dečaka.

"Dobili smo veliki broj čestitki za prikazano u Bakuu i nije tajna da se mnogi čude odakle nam toliko dobrih generacija i igrača" zaključio je Mrkela.

Podsećamo da mlađe reprezentativne kategorije reprezentacije Srbije od osamostaljenja zemlje beleže vrhunske rezultate, ali i dalje ostaje problem što momci koji ostvare uspeh u mlađim uzrastima ne daju doprinos u "A" selekciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Saturday, 14.05.2016
02:48

Toliko su talentovani da su ispali u grupi i kao i svi njihovi predhodnici ce nestati sa fudbalske mape i necemo igrati EP i SP jos dugo,dugo....

avatar
ercov
Saturday, 14.05.2016
01:18

Kada su mladi oni igraju i uzivaju u fudbalu na talenat ali kada kasnije taj talenat treba da se pretvori u kvalitet intezivnim radom i disciplinom e onda tu nastaje frka i panika jer jednostavno nemamo takvu vrstu urodjenog kvaliteta.