Mrdaković: ''Partizan i dalje u srcu...''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 15. decembar 2012.

 • 22:22

 • Izvor: Sportske.net, SEM

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Još jedan od srpskih fudbalera koji je prošle sezone igrao u dalekoj Kini je Miljan Mrdaković. Iskusni napadač priznaje da i dalje ima potajnu želju da konačno zaigra za Partizan.

Tridesetogodišnji napadač je bio član ekipe Đangcu Seinti koju vodi Dragan Okuka i za koju igra Aleksandar Jevtić. Mrdaković je rekao kako je od ranije bio upoznat sa životom u Kini, ali da mu je prisustvo sunarodnika mnogo značilo.

''Drugi put sam igrao u Kini, tako da sam već znao šta me čeka. Naravno da mi je mnogo pomoglo prisustvo naših Okuke, Jevtića, kondicionog trenera – popularnog Brke, kao i pomoćnika Tutića. Mala srpska kolonija koja je ostvarila perfektan rezultat, drugo mesto, sa malim Đangcuom'', rekao je Mrdaković.

Mrdaković je za Đangcu odigrao pet utakmica i postigao je jedan gol, posle čega mu je istekao ugovor.

''Pošto sam proveo samo tri meseca tamo, nisam puno igrao, ali sam zadovoljan svojim učinkom. Ugovor sa njima mi se završio u junu i od tada sam slobodan igrač'', kaže Mrdaković.

Mrdaković je pre tri godine takođe igrao u Kini, za Šangdong. Napadač je istakao da je kvalitet fudbala od tada značajno porastao i preporučuje srpskim fudbalerima da se slobodno upute u Kinu ukoliko im se pruži prilika.

''Veliki napredak od prošlog puta u smislu dovođenja kvalitetnih igrača kao što su Drogba, Anelka, kao i poznatih trenerskih imena – Tigane i Marčela Lipija. Oni su među zaslužnima za podizanje kineskog fudbala na viši nivo. Trenutno jedna od najjačih liga na svetu je upravo kineska i toplo bih preporučio svakom našem igraču koji je u mogućnosti, da igra tamo'', smatra Mrdaković.

Srpski fudbaler trenutno trenira na Kipru i čeka pravu ponudu.

''Otkako mi se ugovor sa Kinezima završio, treniram sa privatnim trenerom na Kipru i jednim kiparskim klubom u iščekivanju sledećeg transfera. Bilo je već dosta kontakata sa kiparskim, kao i drugim evropskim klubovima, tako da se nadam ugovoru u najskorije vreme'', izjavio je Mrdaković.

Tokom svoje karijere, 30-godišnji napadač je postao pravi globtroter. Obišao je pola sveta nastupajući u Belgiji, Austriji, Ukrajini, Izraelu, Portugalu, Kipru i Kini. Od brojnih zemalja, Mrdaković je istakao Kipar.

''U svojoj bogatoj profesionalnoj fudbalskoj karijeri imao sam sreće da budem u dobrim klubovima sa dobrim rezultatima, kako za klub, tako i za mene. Ali svakako moram da izdvojim sezonu 2010/11 kada sam, igrajući za kiparski Apolon, osvojio zlatnu kopačku Kipra, uz 21 postignut gol. Zatim je usledio i poziv za reprezentaciju Srbije'', rekao je Mrdaković.

Nije preterano poznata činjenica da je Mrdaković Partizanovo dete i da je klub napustio sa 16 godina, zajedno sa Goranom Lovreom, kada su prešli u Anderleht.

U to vreme su za ‘crno-bele’ igrale veličine kao što su Milošević, Nađ, Mirković, Krstajić, Đorđe Tomić i Ćirić. Mrdaković smatra da nikada nije kasno da ponovo obuče crno-beli dres.

''Mnogo mi je značilo što sam prošao fudbalsku školu Partizana, jer svi znamo da je to jedna od najboljih škola u Evropi. Do sada nisam imao prilike da zaigram za prvi tim Partizana, ali nikada se ne zna'', smatra 30-godišnji fudbaler.

Ako bi stigao poziv iz komšijskog, crveno-belog, tabora, Mrdaković bi se ipak samo zahvalio na interesovanju.

''Profesionalac sam od glave do pete, ali sam veliki partizanovac'' - rekao je.

Mrdaković je posle Belgije imao izuzetno uspešnu sezonu u OFK Beogradu za koji su tada igrala neka vrlo poznata imena.

''Igrajući za OFK Beograd, sa svojih 20 godina, bio sam treći strelac lige sa 20 postignutih golova, a ekipa je završila na trećem mestu, tako da me za taj period vezuju prelepe uspomene. U to vreme za OFK su igrali golmani Stevanović i Erić, bekovi Bane Ivanović, Igor Radović, Duško Tošić, Trišović, štoperi Baša, Jokić, vezni red Stanić, Stančić, moj kum Baković, Simić i u špicu Vanja Grubač, Miloš Kolaković i ja'', prisetio se Mrdaković.

Posebno mesto u Mrdakovićevom srcu zauzimaju i Olimpijske igre u Pekingu, kada je bio član reprezentacije.

''Najveća sportska smotra na svetu su Olimpijske igre, samo učestvovanje je privilegija, a tek postići gol za svoju zemlju na takvom takmičenju je bio najlepši osećaj za mene u mojoj sportskoj karijeri. To su bile najbolje organizovane Olimpijske Igre ikada'', zaključio je Mrdaković.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari