Može li Partizan dalje? Ivica Iliev poslao najbolju moguću poruku!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.02.2018.
19:38
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev poslao je snažnu poruku nakon prve utakmice sa Viktorijom. Evo kako razmišlja bivši fudbaler crno-belih i šta misli o šansama za plasman u narednu fazu Lige Evrope.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

"Prvo poluvreme" dvomeča između Partizana i plzenjske Viktorije završeno je rezultatom 1:1 koji obema ekipama daje nadu da mogu do plasmana u osminu finala Lige Evrope.

Partizan je odigrao jako dobar meč, u završnici primio gol iz situacije kojoj je prethodila ofsajd pozicija asistenta za gol tako da ne čudi što je i sportski direktor crno-belih Ivica Iliev bio jako zadovoljan viđenim.

"Evropski Partizan, stabilan, agresivan, u nekim momentima i nadahnut. Predivnih akcija je bilo, njihov golman je imao nekoliko spektakularnih intervencija, a oni do gola koji je pao iz ofsajda nisu šutnuli u okvir gola. Pokazali smo superiornost tokom većeg dela utakmice, rekao bih do isključenja. Izuzetno sam ponosan na momke i na stručni štab, utakmica je pripremljena i odrađena vrhunski, bez doze sreće, ali sa velikim optimizmom možemo da idemo na revanš", rekao je Iliev.

Klub iz Humske je u prošlosti najveće evropske uspehe pravio nakon rezultata koji se nisu mogli smatrati povoljnim. Dovoljno je podsetiti kako se Partizan dva puta plasirao u Ligu šampiona i šta se dešavalo u dvomeču sa Dnjeprom kada su crno-beli poslednji put dogurali do osmine finala jednog evropskog takmičenja.

"Mislim da u odnosu na sve pomenute utakmice mi danas izgledamo možda i najbolje, kao prava ekipa, kao takmičarska ekipa i verujem da u svim tim utakmicama Partizan nije izgledao dominantno. Juče smo igrački izgledali mnogo dobro, ekipa je izgledala baš kako želimo. Sem završnog udarca videli smo mnogo lepih stvari. Prva je utakmica u novoj godini, rezultat nije kakav smo očekivali ali ja sam zadovoljan", dodao je sportski direktor.

Revanš je na programu narednog četvrtka u Plzenju. Evo šta Ivica Iliev očekuje od tog meča i kakvu poruku šalje navijačima.

"Ja sam siguran da igrači znaju svoj kvalitet, da znaju da mogu da prođu i da veruju u to. Znam kakav im je mentalitet i karakter i mnogo puta su to u poslednje dve godine pokazali. Imam puno poverenje u sve njih i sa optimizmom idemo na revanš. Mislim da smo već napravili ozbiljan uspeh. Kada gledam ovakvu igru Partizana ne mogu da zamislim da nećemo nastaviti takmičenje", konstatovao je Iliev.

Crno-beli će u revanšu biti oslabljeni neigranjem Milana Mitrovića ali bi Miroslav Đukić ponovo trebalo da ima na raspolaganju Bojana Ostojića, Sašu Zdjelara, Ognjena Ožegovića i Nemanju G. Miletića koji je zbog suspenzije propustio jučerašnju utakmicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 17.02.2018
10:55

Pa ti ces biti najveci krivac ako ispadnemo, nisi doveo dobra i adekvatna pojacanja , desni bek napadac, a mogao je i stoper bas zamena za Milenkovica

avatar
RIP KOBE
Friday, 16.02.2018
22:39

u revansu neka bude eto 2:2 samo da prodjemo

avatar
Saša Ilić
Friday, 16.02.2018
22:32

Naravno da nećemo jer nisi doveo gol igrača.

avatar
ivankg
Friday, 16.02.2018
21:37

Nedostajala je Ozegoviceva agresivnost i brzina u napadu,Suma je rekreativac.

avatar
Saša Ilić
Friday, 16.02.2018
22:33

Baš tto brate,kao kad pustiš dete da se istrči po livadi tako je Suma igrao presing.

avatar
Friday, 16.02.2018
21:16

Stojkovic- Vulicevic, Miletic, Ostojic (Markovic), Urosevic- Radin (Jevtovic), Zdjelar- Tosic, Suma, Pantic- Tavamba. Jovicic, Antonov/Markovic/Miletic (kosati), Jevtovic, Jankovic, Ilic, Ivanovic, Jovanovic/Ozegovic. Ne vidim tu mesta i za Sumu i Tavambu, mislim da ne funkcionisu dobro zajedno, ali, sta je tu je...

avatar
pjer
Friday, 16.02.2018
21:00

.... i jasno mi je sad da onaj Njukasl propada kad za onog Krmencika nudi 10 miliona

avatar
pjer
Friday, 16.02.2018
20:58

Iz okvira sesnaesterca tesko. Sta bi bilo da smo dobili neku jacu ekipu ... nego i pored srece mi nemamo srca

avatar
$$$ BRACELA $$$
Friday, 16.02.2018
20:51

Daj boze da si upravu da odgledamo jos jednu evropsku utakmicu u Humskoj! Mozemo mi to kad se vrate Zdelar i Ozegovic valjda cemo dati tamo neki gol!