Može li Makabi da vrati Sumu u Humsku?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.12.2018.
10:22
Izvor: Sportske.net

Kakav je bio letošnji dogovor Partizana i Makabija iz Haife?

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Vest da promena trenera u Makabi Haifi nije donela ništa dobro Sejdubi Sumi pokrenula je spekulacije da bi izraelski klub mogao da vrati reprezentativca Gvineje vicešampionu Srbije.

Najskuplje plaćeno pojačanje u istoriji kluba iz Humske napustilo je Partizan prošlog leta, a tom prilikom crno-beli su sa Makabijem dogovorili određene uslove.

Makabi je pristao da preuzme finansijske obaveze prema Sumi za sezonu 2018/19 i dobio šansu da u bilo kom trenutku otkupi ugovor bivšeg veziste Slovana.

Navijače Partizana takođe zanima da li u ugovoru stoji da Makabi može da vrati Sumu pre isteka pozajmice?

"Suma se ne vraća sve do leta. Dotad traje ugovor o pozajmici koji smo sklopili s Makabijem. Izraelci mogu samo da ga kupe pre isteka pozajmice, ako žele", poručio je za "Informer" generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Situacija je jasna. Sejduba Suma definitivno ostaje u Makabiju iz Haife do kraja tekuće sezone. Jasno je ipak da u ovakvim okolnostima Makabi neće otkupiti njegov ugovor, što znači da Partizan na leto ponovo mora da razmišlja šta će sa igračem koji, prema nekim informacijama, ima platu od 600.000 evra po sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke