Može li i Partizan kao Zvezda? I znate li gde je Suduva, a gde Trakai na tabeli litvanskog prvenstva?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.07.2018.
10:45
Izvor: Sportske.net

Ovog leta i jeseni nagledaćemo se srpsko-litvanskih duela, sjajno je počelo, sad je Partizan na potezu...

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Voljom žreba u UEFA, i Crvena zvezda i Partizan u drugoj fazi kvalifikacija za najveća evropska takmičenja za rivale imaju ekipe iz šampionata Litvanije.

Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu šampiona igra protiv Suduve i već posle prve utakmice sinoć u Beogradu (3:0), po svemu sudeći je obavila najveći deo posla oko plasmana u narednu rundu.

Srpski šampion je dominirao protiv lidera litvanske A Lige, bio je mnogo bolji rival i pobeda crveno-belih mogla je da bude i ubedljivija da Zvezda posle trećeg gola nije ''smanjila gas'' i lagano privela posao kraju.

Dakle, razlika u klasi bila je očigledna, a već u četvrtak (20:30h) će i Partizan biti u prilici da to potvrdi protiv svog rivala, ekipe Trakaija iz Litvanije, takođe u ulozi domaćina.

Ako je trenutna tabela šampionata Litvanije nekakvo merilo, upadljivo je da Trakai posle 19 odigranih kola ima čak 21 bod manje u odnosu na Suduvu koja je bila inferiorna proiv Zvezde.

Suduva ima 45 bodova (učinak 14-3-2), drugi je Žalgiris sa 37, treći Stumbras sa 25, a Trakai četvrti sa 24 osvojena boda (učinak 6-6-7).

Iz tog ugla, Partizan bi možda trebalo da ima i lakši posao, ali s druge strane, i crno-beli su prošle sezone imali veliki bodovni zaostatak za Zvezdom, a ni u novu nisu ušli kako su očekivali, pa posle poraza u Surdulici već imaju ''minus tri'' u odnosu na ''večitog rivala''. Uz to, sve više je i problema sa povredama, pa Đukić sutra neće moći da računa na sve najbolje igrače.

Opomena crno-belima je i pobeda Trakaija nad kazahstanskim Irtišom u prvom kolu kvalifikacija, ali bez obzira na to, za očekivati je da Partizan sutra potvrdi da je bolji od litvanskog predstavnika i da nastavi tamo gde je Zvezda sinoć stala.

Sledeće nedelje gledaćemo revanše, a nove srpsko-litvanske okršaje gledaćemo i na jesen u Ligi nacija, gde će se sastati reprezentacije Srbije i Litvanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delije Sever 021
Wednesday, 25.07.2018
11:58

Samo strpljivo partizani i polako-ako ne povedete na vreme produzice sudija mec koliko treba...vi kad igrate le i kada sudija odsvira kraj posle 3 minuta produzetka svi vasi igraci se bune,kontaju : a sto sad ovako malo produzeno :) Sretno lopatari od srca da i ove godine haramo evropom a kuci cemo se svadjati,joj sto jedva cekam derbi :)

avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 25.07.2018
11:58

ako bude dalje igra krz sredinu Surdulica bez krla pravih krila nema nista a od igre nase zadnjh 12mesci nista samo se prica

avatar
Tanja Maric
Wednesday, 25.07.2018
11:32

Partizan ce pobjediti sutra al iskreno ove godine cemo tesko u ligu evrope plasim se da ne bude scenario kao iz 2016 kada smo ispali iz evrope tek tada otpustili Tomica i doveli Marka Nikolica po meni posle sutrasnje utakmice treba odma dati otkaz Djukicu i dovesti Stanojevica ili Ivicu Osim.

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 25.07.2018
12:24

Za Osima ne znam gde je, a covek ima 77 godine. Cisto sumnjam da bi taj vodio neku ekipu u tim godinama. Mislim cak i da se povukao iz trenerskog posla. Sto se tice Stanojevica, ukoliko mislimo na istog (Aleksandar Stanojevic, sto vec vodio Partizan), nece taj nigde. U maju potpisao ugovor sa ekipom iz Saudijske Arabije. Da li mislis da mi imamo novac da ga dovedemo?

avatar
Tanja Maric
Wednesday, 25.07.2018
17:11

Sigurno nemamo al sigurno postoji neko bolje resenje od Djukica ne moze gore od njega uprava je trebala prosle sezone zadrzati marka nikolica kao sto je crvena zvezda zadrzala milojevica.

avatar
yboyka525
Wednesday, 25.07.2018
11:14

Zvezda je u ovom trenutku naspram partizana nesto kao siti naspram arsenala. Ne radi se samo o igrackim kvalitetima,partizan je u jako jako losoj situaciji,kompletna struktura,atmosfera,moral,bas je sve poljuljano.

avatar
Fikan
Wednesday, 25.07.2018
11:31
avatar
shandoofull
Wednesday, 25.07.2018
12:07

Zvezda ima trenera i nema Ilieva, dva najveca plusa u odnosu na Partizan