Može li Đukić da iznenadi sastavom, 4-4-2 ili 3-5-2?

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.12.2017.
21:01
Izvor: Sportske.net

U poslednje vreme, šef struke crno-belih sve češće pribegava ovoj drugoj opciji, hoće li tako biti i sutra?

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

U poslednje dve prvenstvene utakmice, protiv Voždovca i Vojvodine, šef struke Partizana Miroslav Đukić pokazao je da crno-beli mogu da iznenade i drugačijom formacijom od one koju smo gledali u najvećem delu ove sezone.

U tim utakmicama Đukić je forsirao opciju sa tri centralna defanzivca ispred golmana Stojkovića, pa se zbog toga formacija 3-5-2 mora ozbiljno uzeti u obzir kada je u pitanju prognoza sutrašnje startne postave Partizana.

Ključno pitanje je, ipak, da li će Zoran ''Bambi'' Tošić moći da nastupi u Kijevu, imajući u vidu lakšu povredu koja ga je zadesila u nedelju protiv Vojvodine.

On je otputovao sa ekipom, ali utisak je da se do poslednjih trenutaka pre početka meča neće znati hoće li Đukić odlučiti da ga ''baci u vatru''.

Realnije je ipak da šef struke crno-belih neće rizikovati i da bi startna postava crno-belih mogla da izgleda ovako (formacija 3-5-2):

Stojković - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić - Vulićević, Nemanja G. Miletić, Everton, Jevtović, Pantić - Ožegović (Solomon), Tavamba.

U principu, bila bi to slična postava kao protiv Vojvodine, sa izuzetkom Tošića i sa defanzivnijim Jevtovićem u startnih 11.

Ako se bude odlučio za 4-4-2, u tom slučaju bismo mogli da među starterima vidimo i Sejdubu Sumu koji tokom jeseni nije pokazao da je pravo pojačanje za crno-bele i koga u poslednje vreme sve ređe viđamo na terenu.

Bila bi to ofanzivnija i kreativnija opcija i u odnosu na prethodnu bi Ostojić svoju šansu čekao sa klupe.

Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović, Pantić, Suma (Tošić) - Ožegović, Tavamba.

Naravno, navijači Partizana bi na terenu raduje videli Tošića, ali kako rekosmo, za sada to još uvek nije izvesno.

U svakom slučaju, trener Partizana ima dosta prostora da, i pored kadrovskih problema, sutra iznenadi sastavom svog kolegu na klupi Dinama.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Andrea_Pirlo
Thursday, 07.12.2017
00:05

Nema potrebe Evertona i Tosica da forsira, takodje i Vulicevic nek odmori, imamo Napredak i Zvezdu, ako kiksnemo pukli smo titulu, a svesni smo da u Evropi ako ne budemo imali srece na zrebu dzaba nam prvo mesto u grupi. Takodje ja bih dao sansu klincima, i igracima koji nisu dobili pravu priliku, ja razmisljam da sam na njihovom mestu ujedao bih sutra, jer ipak ako se tu pokazu u pravom svetlu mozda i trener bude na njih racunao u buducnosti.

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 07.12.2017
01:51

Isto sam napisao pre dva dana, najbolji nisu trebali ni da putuju u Kijev.

avatar
Andrea_Pirlo
Thursday, 07.12.2017
15:41

Nadam se da tako razmislja i Djukic, a procitao sam da nece ostaviti igrace koji rizikuju parne kartone, sto je po meni jako glup potez. Bice jako tesko veceras ali mislim da imamo vece sanse sa igracima koji nisu dobijali sansu nego sa starterima.