Može li ''Čuka'' u Ligu Evrope?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.05.2015.
17:45
Izvor: Beta

Posle istorijske sezone i osvojenog Kupa, na Banovom brdu već razmišljaju o letnjim evropskim iskušenjima. Mogu li Igor Matić i drugovi da naprave zapaženiji rezultat i na evro-sceni?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Kapiten fudbalera Čukaričkog Igor Matić rekao je danas da je njegova ekipa osvajanjem trećeg mesta u Super ligi Srbiji ostvarila cilj, a da je trijumfom u Kupu Srbije krunisala uspešnu sezonu.

"Kad se osvrnem ciljevi su bili da budemo treći i potajno smo se nadali Kupu. Sigurno da je kruna osvajanje trofeja prvi put u istoriji kluba i mislim da još nismo svesni šta smo napravili. Svi znamo gde je Čuka bila pre tri godine", rekao je Matić za sajt kluba

On je naveo da su za pehar zaslužni svi u Čukaričkom, igrači, stručni štab i zaposleni. Kako je ocenio, finalna utakmica Kupa Srbije protiv Partizana nije bila atraktivna za gledanje, ali je i dodao da je njegova ekipa u Super ligi pokazala da igra moderan, napadački fudbal.

"Bilo je dosta dobrih utakmica ove sezone, ali kad bih morao da izdvojim to bi bio meč protiv Crvene zvezde na našem stadionu i pobeda od 2:0. Dominirali smo, zasluženo osvojili tri boda i čak možda mogli da zabeležimo i ubedljiviju pobedu", dodao je kapiten Čukaričkog.

Kao najlošiju utakmicu Matić vidi poraz protiv Jagodine od 3:0 u prvom delu prvenstva.

"Nisam tad igrao. Ubedljivo smo izgubili, a pre toga smo igrali dobro, pobeđivali, bili u dobrom ritmu i imali šansu za hvatanje priključka", rekao je Matić.

Matić je bio na klupi i na jučerašnjoj utakmici poslednjeg kola u kojoj je Spartak savladao Čukarički sa 1:0.

"Zasluženo su pobedili. Ušli su u utakmicu sa dosta više motiva, mogli su i ubedljiviji rezultat da postignu. Ne treba tugovati za tim mečom. Mi smo posle Kupa bili fizički i emotivno ispražnjeni", rekao je on.

Ekipa Čukaričkog je od danas na odmoru, a okuplja se 10. juna, tri dana pred dvonedeljne pripreme u Austriji za kvalifikacije u Ligi Evrope. Matić je kazao da će njegova ekipa probati da ode korak dalje u odnosu na prošlu godinu.

"Prošle godine smo posle odustajanja Zvezde nepripremljeno otišli na evropsko takmičenje i došli u drugo kolo. Nezasluženo smo izgubili tad u Beogradu, dobili crveni karton i četiri gola. Na revanšu pobedili 2:1, malo vratili veru u srpski fudbal i pokazali da možemo da igramo sa svima.

Ove godine ćemo probati da napravimo korak više, nadam se da ćemo preskočiti to drugo kolo i probati da dođemo u plej-of za ulazak u Ligu. Evrope. Na to nas obavezuju i treće mesto u prvenstvu i trofej Kupa",
rekao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
D.Green4 Black&White
Tuesday, 26.05.2015
14:39

Pre ce Cuka no Zvezda,,, sto da ne :)

avatar
Marko Mare Lazic
Tuesday, 26.05.2015
01:41

Od srca ali zaista zelim da i Cuka, ovi cigani i mi manjina grobari upadnemo u LE i LS pa i sve 3. ekipe u LE, popravimo taj bodovni saldo, ovo ce biti vruce leto i ne znam za vas ali ja cu navijati za sve 3 ekipe od srca, Vosa naravno, nju zaboravih, nek me demantuju sto sam zaboravio. :P

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 26.05.2015
00:59

Puno srece Cuki u kvalifikacijama za LE!

avatar
ujka Vanja
Monday, 25.05.2015
23:23

Mozda,ali tek ako pobedi Gredig (i oni kao takvi sto izgube od nekog Grediga koji je preko kupa dosao u kvalifikacije za LE,dobiju nas u finalu kupa minule srede).Eto kakav je strucnjak Milinkovic.

avatar
Zvezda do Tokija
Monday, 25.05.2015
22:39

Mogli bi da su prvaci drzave pa onda ispadnu u predzadnjem kolu kvalifikacija za LS i igraju zadnje kolo kvalifikacija za LE. Ovako, veoma tesko kao i ostale nase ekipe

avatar
Marko Djordjevic 035
Monday, 25.05.2015
18:16

Ako zadrze tim, bez ikakve sumnje. Mada, cuo sam da Srnici idu gotovo sigurno jer im istice ugovor.

avatar
gosfkcz
Monday, 25.05.2015
18:04

Cak i da im se ne rasuje tim ne mogu. To sto su dobili raspalu Zvezdu i raspali partizan ne znaci da mogu u ligaski deo jer nam je fudbal na nivou Letonskog,Litvanskog,Makedonskog...Cim naidju na prosecan tim tu je i kraj svim snovima.

avatar
Monday, 25.05.2015
17:54

Nadamo se, smo da nam dodju laksi rivali, i da budemo spremni.

avatar
Boki1993
Monday, 25.05.2015
17:53

Sto da ne, sa ovakvom ekipom moze u evropu.