Mohamed El Monir zaslužio divljenje Jagodinaca

  • Autor: Darko Mitrović

  • 23. april 2012.

  • 16:19

  • Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Levi bek Jagodine u duelu sa BSK-om igrao više od pola sata sa slomljenim stopalom i izazvao divljenje svih u klubu.

Mohamed El Monir zaslužio divljenje Jagodinaca
Foto: fkjagodina.org.rs
Dvadesetogodišnji Mohamed El Monir u Jagodinu je stigao u vreme kada je u Libiji buktao građanski rat.

Istog dana kada je stigao u Jagodinu El Monir je zaigrao na prijateljskoj utakmici sa despotovačkom Slogom i ostavio veoma povoljan utisak.

Ovog proleća je dobio šansu na utakmici protiv Smedereva. Odigrao je svih 90 minuta i bio jedan od najboljeg igrača na terenu. Upravo zbog toga trener Simo Krunić ukazao mu je poverenje i na utakmici u Borči.

Ali, već u 10. minutu doživeo je tešku povredu – stopalo leve noge mu je slomljeno na dva mesta.

Međutim, El Monir će ući u anale srpskog fudbala kao igrač koji je sa nesnosnim bolovima na terenu ostao punih 35 minuta. Tek kada je sudija označio kraj prvog dela, El Monir se požalio na nesnosne bolove i tek tada je zamenjen.

''El Monir je dobar momak. Tih je i nenametljiv a za podvig u Borči zaslužuje sve čestike i divljenje ne samo svih nas u klubu već i navijača pa i cele fudbalske Srbije'', ističe Goran Milanović, predsednik jagodinskog superligaša.

Ovaj skomni momak nedavno je branio boje reprezentacije Libije na Afričkom kupu i bio jedni igrač iz Srbije na ovom velikom takmičenju. Njegov talenat i dobre igre nisu ostali bez odjeka.

Na adresu Jagodine i ovog talentovanog fudbalera stigle su i prve konkretne ponude. Za njega su zainteresovani Šerif iz Moldavije i Genk iz Belgije. Međutim, sve ponude bar za sada padaju u vodu.

Mohamed El Monir će morati da pauzira nekoliko meseci i za njega je prolećna sezona prakično završena. Međutim, njegov nesvakidašnji podvig – igranje sa slomljenim stopalom dugo će izazivati ushićenje navijača Jagodine, čiji je ljubimac na prečac postao.

''Moram da iskažem veliko poštovanje i respekt prema El Moniru i njegovom odnosu prema ekipi. Posle jednog nesmotrenog starta đonom igrača Borče, već u 10. minutu se povredio (slomljene dve kosti stopala) i tako povređen odigrao je još 35 minuta do kraja poluvremena. 

Na pauzi u svlačionici nije hteo da izađe iz igre, znajući da nemamo drugog levog beka, ali videvši prevelik otok noge, i u dogovoru sa doktorom odlučio sam da ga zamenim.

Svojim postupkom ovaj mladi igrač (1992.godište), reprezentativac Libije dokazao je da je osim što je izuzetan igrač i veliki profesionalac pred kojim je sigurno velika budućnost. 

Povredom El Monira, u narednim utakmicama bićemo oslabljeni na poziciji levog beka jer je i Projić povređen, ali je to sada manje bitno jer je najvažnije da El Monir bude dobro. Zdravlje je najvažnije'', izjavio je trener Jagodine Simo Krunić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari