"Modna policija" i fudbal - "Puma" podelila srpski narod

Autor: Boban Filipović
sreda 21.03.2018.
14:41
Izvor: Sportske.net

Stiče se utisak da je više onih kojima se beli dres ne sviđa.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Rezervna garnitura dresova reprezentacije Srbije za predstojeći Mundijal je već danima tema fudbalskih "fanatika" na društvenim mrežama.

Oni kojima se beli dres sviđa nisu imali mnogo toga da dodaju preko te osnovne konstatacije, tako da su zapaženiji po društvenim mrežama bili oni koji po njemu "pljuju".

Jedna od zamerki, koja, ako posmatramo sa estetske strane, skroz stoji, je što je dizajner iskoristio tri nijanse crvene boje. Crvena boja u grbu, crvena boja na zastavi i crvana boja logoa i ivica se razlikuju. Ako ćemo po 'ljepoti', to jeste propust dizajnera. Bilo bi mnogo lepše da je zastupljena samo jedna nijansa crvene, da nema oivičenja i da dres ima kragnicu, ali to nam je što nam je.

Mnogima smeta što je zastava postavljena vertikalno iz razloga što su boje srpske trobojke poređane horizontalno.

Takođe, kako već gore pomenusmo, ideja dizajnera sa crvenim detaljima na okovratniku i na rukavima nije našila na dobar prijem. Takvo rešenje bi više pristajalo reprezentacijama čija zastava ima samo crvenu i belu boju, kao što su npr. Poljska, Švajcarska, Austrija, Danska ili Engleska. Ovako zaista izgleda kao da je 'Puma' preko poljskog ili švajcarskog dresa nalepila naš grb i zastavu.

Nekima smeta što grb stoji mnogo visoko, neki su razičarani izborom "fonta" za brojeve, nekima što nije originalan s obzirom da je 'Puma' u bliskoj prošlosti izbacivala iz svog asortimana slične, ovaj je definitivno urađen je po uzoru na beli italijanski dres koji su 'Azuri' furali u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

Sve u svemu, 'Puma' definitivno nije ubola srpski "kod" sa ovim dresom, ali i da jeste verovatno bi i tada bilo zamerki jer se ovom narodu, kako čuvena izreka kaže, ionako ne može ugoditi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 21.03.2018
20:53

Nije da se nasem narodu ne moze ugoditi, vec je dres stvarno uzasan, bez plave boje, sa vertikalnom zastavom i izgledom kao Svajcarci ili Poljaci. Pored svega brojevi su potpuno bzvz a i grb je ostao stari iako se pricalo da ce se redizajnirati! Sve u svemu slabo je ovo od Pume!

avatar
majki
Wednesday, 21.03.2018
17:52

Kakva reprezentacija takav dres!!!

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 21.03.2018
17:11

Dres je sednje zalostan,broj takodje!

avatar
Blackmamba24
Wednesday, 21.03.2018
16:09

Ovi brojevi su odvratni, sto vise izmisljaju to gore

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 21.03.2018
16:09

Dres je totalni fijasko..

avatar
FCPartizan1970
Wednesday, 21.03.2018
15:56

Dres je sizajno sasvim ok samo je mogao drugaciji fomt brojeva. A sta se desilo sa novim grbom?