Mnogi su hvalili Boaćija, Kangu, ali ovaj momak je bio Zvezdino ''suvo zlato'' u Evropi

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.02.2018.
10:12
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda se sinoć oprostila od evropske scene, gde je ove sezone boravila još od kraja juna prošle godine. Utisak je da je mogla još dalje, još više, ali, malo je nedostajalo...

EPA/MARTIN DIVISEK
EPA/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Sinoćnji minimalni poraz u Moskvi bio je veoma bolan za ekipu Vladana Milojevića, pogotovo imajući u vidu neiskorišćene šanse i u Beogradu, ali pogotovo sinoć u Moskvi.

Samo jedan gol bio je dovoljan Zvezdi za prolaz dalje, ali nažalost, do njega nije uspela da dođe. Možda bi sve bilo drugačije da je Boaći bio spreman, ali šta je bilo bilo je, vreme je da se svode utisci.

A oni su odlični.

Retke su bile situacije u kojima je Zvezda bila inferiorna na terenu, bilo je kriznih trenutaka u Krasnodaru, Pragu, ali crveno-beli su na kraju uspevali da ostvare svoje ciljeve, sve do sinoć u Moskvi, kada su takođe bili ravnopravan rival mnogo skupljem timu.

Ono što je najjači utisak posle svega, jeste Zvezdina granitna odbrana, na čelu sa sjajnim golmanom Milanom Borjanom, čiji je letošnji dolazak bio pun pogodak Zvezdine uprave.

Neverovatnu sigurnost preneo je i na ostatak ekipe, pogotovo na saigrače u odbrani, pa su i oni nadmašili sva letošnja očekivanja.

Treba li bolje ilustracije od činjenice da je Zvezda u poslednjih pet evropskih utakmica primila samo jedan gol, i to onaj kobni, sinoćnji... Pre toga, ni Arsenal u Londonu, ni BATE, ni Keln, ni CSKA u Beogradu nisu uspeli da savladaju sjajnog Borjana.

A šta on kaže posle svega?

''Odigrali smo dobru utakmicu, izuzetno sam ponosan na svoju ekipu jer smo napravili nešto zaista veliko, nešto što vezdi nije pošlo za rukom više od 25 godina.

Naravno da postoji žal što smo izgubili, ali u oba meča pokazali smo da smo veliki tim i da je Zvezdi mesto u Ligi Evrope ili Ligi šampiona svake godine. Ova sezona je samo korak unapred.

Moramo da nastavimo ovako, sada se okrećemo domaćem šampionatu i Kupu, treba da osvojimo duplu krunu, da uđemo u Ligu šampiona sledeće godine i da svi naši navijači budu ponosni na nas''
, zaključio je Borjan, a prensi klupski sajt.

U prilogu se možete podsetiti svih Zvezdinih rezultata od početka sezone u Evropi.

Na ukupno 16 odigranih utakmica, crveno-beli su ostvarili učinak 7-6-3, uz gol razliku 19:11, a od tih 11 primljenih golova, četiri su iz perioda s početka sezone, kada je za Zvezdu branio Filip Manojlović. Uz to, sva tri poraza bila su minimalnim rezultatima (Krasnodar 3-2, Arsenal 1-0, CSKA 1-0).

Dakle, sa Borjanom na golu, Zvezda je na 12 mečeva primila samo sedam golova na evropskoj sceni. I to protiv respektabilnih evropskih rivala. Nešto što se odavno ne pamti...

Screenshot/uefa.com
rezultati
-
rezultati

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 22.02.2018
12:45

Lepo vam se vide ove slike..kao na 4K.

avatar
Sportski
Thursday, 22.02.2018
11:55

Kao neko neutralan moram reći da svi u Srbiji možete biti ponosni na europsku Zvezdu, odavno nijedan klub s Balkana nije odigrao bolje u Euro takmičenjima, praktično nijedan meč nisu nadigrani, uključujući CSKA ili Arsenal čak. Respect!

avatar
Kladionicar
Thursday, 22.02.2018
13:11

Mislim da je jedini na kom smo nadigrani bio onaj u Krasnodoru, tu smo stvarno imali mnogo srece. Sve ostalo je bilo odlicno. Bravo Zvezdo!