Mnogi odlaze, hoće li ovako izgledati Dekijevih startnih 11?

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 20. januar 2020.

  • 09:38

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Crvena zvezda se suočava sa odlascima, pitanje je kako će izgledati startnih 11 Dejana Stankovića.

Mnogi odlaze, hoće li ovako izgledati Dekijevih startnih 11?
Foto: FK Crvena zvezda
Ekipa Crvene zvezde se trenutno nalazi na Kipru gde obavlja prvi deo priprema za drugi deo sezone, nastavak će uslediti u Antaliji od 26. januara.

Ovaj deo priprema će poslužiti za sticanje kondicije i za upoznavanje sa novim trenerom Dejanom Stankovićem koji će za razliku od Vladana Milojevića imati nešto drugačiji sastav.

Ne možemo reći da će imati manji broj fudbalera na raspolaganju imajući u vidu da su se mnogi vratili iz Grafičara i da će konkurisati za prvi tim, što je najavila i uprava kluba.

Kako bi mogla da izgleda Zvezda?

Marin je otišao, daleko su manje boleli odlasci Erika Jirke i Milana Jevtovića, a odlaze Žander i Kanjas koji nisu u planovima Dejana Stankovića jer je želja da se smanji broj stranaca u timu i da se šansa pruži mlađim igračima.

Ono što je jasno jeste da će mlađi igrači poput Njegoša Petrovića ili Veljka Nikolića dobiti još veću šansu u nastavku sezone, pa bi u slučaju da više prodaja ne bude moglo da dođe do nove gužve.

Ima nešto i što je 100% sigurno, a to je da će Milan Borjan biti na golu, a da će desni bek biti Marko Gobeljić za kojeg je Stanković i tražio da ostane. Levo Rodić, standardno, a dvojicu bekova će pokrivati Gajić koji može da uskoči na obe strane. Uvek postoji mogućnost vraćanja Hajdina sa pozajmice koji takođe igra na obe pozicije.

Čak i u slučaju prodaje Degeneka, Zvezda je dobro pokrivena na štoperskim pozicijama. Milunović ostaje, tu je Pankov, kao i Babić, a pojavio se i mladi Eraković kojem mnogi predviđaju veličanstvenu karijeru.

Na sredini terena Jovančić je na prodaju, Jovičić se oporavio, a šansu čeka i Mirko Ivanić koji bi mogao odlaskom Marina najviše da profitira. Očekujemo najviše da gledamo tandem Jovičić-Petrović, a nije isključeno da klub dovede zadnjeg veznog do kraja prelaznog roka, traži se nekoliko igrača i najverovatnije će to biti stranac.

Krilni igrači su predvođeni Benom, tu je Mateo Garsija, očekujemo od njih dvojice da budu starteri. Pored njih, u igri su Vukanović, Van La Para, Veljko Simić i Željko Gavrić. Najbliži odlasku je pretposlednji pomenuti.

Očekuje se odlazak i jednog napadača, Tomane verovatno ostaje, a pitanje koje se postavlja - Pavkov ili Boaći. Ne zaboravimo ni mladog Krstovića koji će biti u timu.

Dakle, ovo je sastav koji treba očekivati na proleće:

Borjan,
Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić,
Jovičić (pojačanje), Petrović,
Garsija, Ivanić, Ben,
Boaći (Pavkov).


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari