Mladost i Mačva još četiri puta do kraja sezone - "Nama kup, a oni nek pobede u prvenstvu"

Autor: Pavle Knežević
utorak 03.04.2018.
13:41
Izvor: Sportske.net

Sekretar Mladosti u šali poručuje da bi mu odgovarala pobeda u kupu.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Duel Mačve i Mladosti biće istorijski što se tiče kupa, jer će obe ekipe želeti da se domognu finala takmičanja. To znači i da će ova dva tipa u narednom periodu igrati bar četiri puta, što je bila prilika da se sekretar Lučanaca našali.

"Desila se ta velika slučajnost da prekosutra igramo 30. kolo sa Mačvom, pa onda dve utakmice u kupu, pa onda i u plej-autu. U mesec-mesec i po dana igramo četiri puta. Eto, mi neka dobijemo u kupu, a oni u prvenstvu i mislim da bi to bilo najbolje", rekao je Miodrag Jovičić uz smeh.

Funkcioner Mladosti priznao je da se nadao ovakvom ishodu žreba.

"Iskreno, priželjkivali smo Mačvu jer je ipak malo lakši protivnik od Čukaričkog i Partizana. Imali smo sreću da prvu utakmicu igramo u Šapcu. Mislim da smo u blagoj prednosti i mislim da imamo šanse da Mladost konačno zaigra u finalu Kupa Srbije, što je želja svih u upravi, stručnom štabu i igrača", rekao je Jovičić.

Predsednik Mačve Ivica Kralj kazao je da je njegovom klubu svejedno ko mu je bio protivnik na žrebu.

"Sve te ekipe imaju prednost u odnosu na nas jer su iskusnije u igranju najkvalitetnijih takmičenja, ali mi imamo želju, i to ne može niko da nam oduzme, da napravimo još jedno iznenađenje u kupu", rekao je Kralj.

Mačva je u prošlom kolu izbacila Crvenu zvezdu. Da li je u duelima sa Mladošću prednost ili mana što prvu utakmicu igrate kod kuće?

"Relativno je, to su ipak dve utakmice. U jednoj možete da iznenadite u drugoj može da bude kontra. S jedne strane prednost, sa druge mana. Lučani su u ovom trenutku sigurno za nijansu kvalitetniji od nas, ali borićemo se. Videćemo, sigurno se nećemo lako predati, ali da se ne ponavljam, probaćemo da napravimo još jedno iznenađenje", rekao je Kralj.

Nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije bio je raspoložen i nasmejan u razgovoru sa novinarima, koji su ga pitali da li je to zbog istorijske sezone Mačve, koja se prvo plasirala u Super ligu, a sada došla i do polufinala kupa.

"Što se tiče raspoloženja, sa tim nisam nikada imao problema. Ulazak u Super ligu je istorijski što se tiče Mačve i Šapca, a ovaj prolazak u kupu takođe, ali nama je prioritet je opstanak u Super ligi. Probaćemo da se stabilizujemo i možda napravimo korak dalje u nekom narednom periodu", rekao je on.

Ivica Kralj je i legenda Partizana, sa strane deluje da bi bilo idealno da se sastanete u finalu.

"To su lepe želje, ali imamo maksimalno poštovanje prema ekipi Lučana. Videćemo", rekao je Ivica Kralj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke