Mladi razočarani četvrtim mestom

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.06.2015.
11:04
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Članovi mlade reprezentacije Srbije razočarano su konstatovali da ne mogu da budu zadovoljni četvrtim osvojenim mestom u grupi "A" kao i da to nije realna slika kvaliteta ove generacije.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je već u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Češkoj čime se oprostila i od plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Nakon drugug poraza u grupi i rane eliminacije sa kontinentalnog šampionata "Orlići" su bili složni u oceni da je ostvaren razočaravajuć rezultat.

"Znam da je javnost u Srbiji surova i da traži samo rezultat, a mi ga ovde nismo ostvarili. Siguran sam da će ovo momci biti i u seniorskoj reprezentaciji. Možda sreću nismo ni zaslužili zbog katastrofalne igre protiv Češke" rekao je kapiten Marko Petković.

Srbija je na tri odigrane utakmice postigla jedan gol i osvojila samo jedan bod, a takmičenje je završila sa gol razlikom 1:7 (-6).

"Protiv Nemačke bili smo odlični, protiv Čeha katastrofalni, u meču sa Danskom bilo je nešto između, ali svakako nedovoljno da se prođe dalje. Evidentno, neka naša 'minus faza' počela je još protiv Čeha i nismo uspeli potpuno da pobegnemo od nje" konstatovao je Filip Đuričić.

Štoper Tuluza Uroš Spajić ne miri se sa činjenicom da je mlada reprezentacija podbacila na EP nakon svega dobrog što je prikazala tokom kvalifikacija i baraža.

"Ne bih se složio da je ovaj rezultat, četvrto mesto, realana domet ove generacije. Mora da se ima u vidu ono što smo uradili pre dolaska u Češku, da su iza nas ostale mnoge fudbalske sile, da smo eliminisali Španiju u baražu..." kazao je Spajić.

Poraz od reprezentacije Danske označio je kraj nadanja da se može do olimpijske vize pošto "Orlići" nisu dobili šansu da se kroz eventualni baraž domognu mesta na Olimpijskim igrama kada to već nisu mogli plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Coa
Wednesday, 24.06.2015
16:23

Najvecu zaslugu za ovaj rezultat ima gospodin Dodic, za kojeg sam licno mislio da je malo veci kapacitet i pogresi, koji je uspeo da od reprezentacije koje je protiv Spanaca odigrala dve takticki gotovo savrsene utakmice, posebno u defanzivi, napravi reprezentaciju koja ne moze da drzi linije tima kako treba i gde duva kroz odbranu sa svih strana!

avatar
Nikola Spasic
Wednesday, 24.06.2015
12:01

sramno izdanje...neverovatno zvuci ali za 270 min ,dali smo 1 primili 7.uzasno lose.kad se sve sabere i oduzme imali smo par osmisljenih akcija i to uglavnom defanzivnih spoljnjih igraca koji su se ubacivali,nekoliko dobrih poteza djuricica i nista vise..linije tima rastrzane a zadnja linija je delovala nesigurna i neuigrana skroz....sve u svemu nakon radosti i velikog uspeha jedne generacije ,tuga i ocaj zbog plasmana ove generacije naevropskom prvenstvu.

avatar
La Rambla
Wednesday, 24.06.2015
11:36

Cetvrto mesto u grupi se bas i ne moze smatrati osvojenim.