Mladi "Brđani" kreću u pohod na Ligu šampiona

Autor: Beta Beta
ponedeljak 26.09.2016.
15:08
Izvor: Beta

Šampion Srbije u konkurenciji omladinaca u sredu igra prvu utakmicu u Ligi šampiona za mlade, a trener Jurasović tvrdi da će ishod dvomeča sa Domžalama zavisiti isključivo od njegove ekipe.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Trener omladinaca Čukaričkog Mihajlo Jurasović ocenio je da će predstojeći dvomeč protiv Domžala zavisiti od njegovih fudbalera i dodao da je učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona dobro za klub.

"Ako budemo odigrali na našem nivou mislim da će ovaj dvomeč isključivo zavisiti od nas. Ekipa Domžala igra jako čvrsto i organizovano, ali ima svoje slabe tačke. Mi to moramo da iskoristimo kako bismo ostvarili dobar rezultat", rekao je Jurasović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Omladinci Čukaričkog u sredu od 18.00 časova igraju u Sloveniji protiv Domžala utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Prvi put igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona i mislim da je to lepo iskustvo za klub i za igrače. Verujem da će im ovo doneti mnogo iskustva i nadam se da će posle ovoga doći još bolji dani za klub", naveo je trener.

Ove sezone utakmice u kvalifikacijama omladinaca igraju fudbaleri 1998. godiše i mlađi, a prema pravilima UEFA ekipe mogu da registruju trojicu igrača godišta 1997.

"Imamo trojicu igrača 1997. godište, da je došlo do povreda bili bismo u problemu i ne bismo mogli da registrujemo nove. Prethodnog vikenda smo odložili utakmicu protiv Brodarca da ne bi došlo do povreda igrača, a mi to nikada do sada nismo radili", rekao je Jurasović.

Prošle sezone beogradski Rad je u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrao protiv Domžala, a upitan da li se raspitivao o slovenačkom timu, Jurasović je rekao da jeste, iako to nije ista ekipa koja je igrala prošle godine.

"Domžale u svojoj školi ima isti princip igre, pa i ova generacija igra slično kao i prethodna. Oni su ekipa koja bolje igra na strani nego kod kuće, ali mi ne želimo da razmišljamo o njihovom stilu igre, već da igramo kako mi znamo, napadački, da gajimo našu filozofiju, da igramo na gol više, da budemo dominantni", rekao je Jurasović.

Prvotimac Čukaričkog Erhan Mašović putovaće sa omladincima u Sloveniju, pošto mu je trener prvog tima Gordan Petrić to dozvolio.

"Zahvalan sam Petriću na tome iako će Mašović predstojećeg vikenda verovatno igrti za prvi tim u Superligi. Siguran sam da će Mašović doprineti iskustvu i kvalitetu ove ekipe. To će nam biti veoma značajno", rekao je on.

Jurasović je naveo da će u Sloveniju putovati 20 igrača od kojih će 18 biti u protokolu.

Kapiten omladinaca Čukaričkog Stefan Šapić rekao je da ekipa motivisano ulazi u duel.

"Utakmica neće biti nimalo laka. Nismo toliko upoznati sa igrom Domžala, ali uveren sam da neće biti problema ako budemo pokazali sve što znamo. Motivisani smo, daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Šapić.

Revanš je na programu 19. oktobra u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke