Mladenović otkrio Zvezdinu strategiju, ovo je način za uspeh

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 03.01.2019.
19:08
Izvor: Sportske.net

Dragan Mladenović govorio za Zvezdin zvanični sajt.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Dragan Mladenović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a sada direktor Omladinske škole ovog kluba, rekao je u razgovoru za zvanični sajt crveno-belih da je napravljen ogroman pomak u poslednje tri godine u radi sa mladim selekcijama.

"Prethodna godina pokazala je da je tokom perioda od tri godine koliko sam na čelu Zvezdine škole napravljen ozbiljan pomak, a sve u saradnji sa Nikolom Jelićem i glavnim trenerima. Napredak je rezultirao osvajanjem titula u svim kategorijama, međutim, same titule ne znače ništa ukoliko ne funkcioniše primarni zadatak – formiranje igrača za prvi tim. Mi smo ostvarili oba cilja, afirmisali smo dosta mladih igrača, a klub je stekao benefit kroz njihove igre i prodaju. Ostvaren je značajan pomak prodajom braće Ilić koji su prva deca prodata za toliki novac, a da nisu upisala ni dvocifren broj utakmica za prvi tim", rekao je nekadašnji kapiten Crvene zvezde.

Veliki je broj igrača koji su prošli kroz omladinsku školu Crvene zvezde, a razlog je strategija sadašnjeg direktora škole, da se kroz kvantitet stigne do kvaliteta.

"Promenili smo strategiju rada i proširili bazu igrača kako bismo kroz kvantitet stigli do kvaliteta. U omladinskoj konkurenciji takmičimo se protiv godinu dana starijih rivala, a šansu će tokom proleća dobiti i mlađi igrači poput Babića i Radulovića, igrača rođenih 2002. godine koji su debitovali u Ligi šampiona za omladince. Cilj je da afirmišemo što više igrača, a u njegovom ostvarenju značajan doprinos će dati saradnja sa Grafičarom. Naši talenti u dresu filijale se bore za mesta u Kadetskoj ligi Srbije i Omladinskoj ligi Srbije i ukoliko ostvare projektovano sledeće godine imaćemo dve selekcije u oba uzrasta na državnom nivou. Naravno, paralelno se radi na individualnom razvoju igrača, ali i na unapređenju skautinga", rekao je on.

Pored novogodišnjih želja svojim mladim igračima, Mladenović je izrazio i zahvalnost generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću, kao i sportskom direktoru Mitru Mrkeli koji su učinili da se svakodnedno beleži pomak po pitanju infrastrukture iza južne tribine stadiona "Rajko Mitić".

Podsetio je i na izgradnju internata koja uskoro počinje i koja definitivno daje dodatno na kvalitetu igranja u omladinskoj školi Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Friday, 04.01.2019
10:06

Godinama se vrti ta mantra "pravljenje igrača za prvi tim", a prvi tim je krcat dovedenih igrača koji jedu minutažu našim klincima. Najbolji primer ove sezone je Joveljić koji je čudo od deteta, ali ne može da dođe do minuta od npr. Stojiljkovića. Ili mali Terzić koji je debitovao za prvi tim, pokazao klasu i onda nije bio ni na klupi da bi igrao Rodić koji je ubedljivo najveća rupa u timu Zvezde. Sada se pričaju priče o Nikoliću, a na njegovu poziciju se dovodi Vulić!? Kao da Ebisilio, Meleg, Ben nisu dovoljna konkurencija?

avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 03.01.2019
22:35

Baš ih hvališ,to je ok.Ali nikako ne ulaze u prvi tim,već odmah se prodaju,i to bagatelno.Naši biseri odlaze a dolaze često neki koji nikom ne trebaju, a još ih naši prehvališe a oni i ne igraju u klubu,itd.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 03.01.2019
20:51

Na Marakani su stvarani najbolji, na Marakani su padali najveci.