Mitar uz rame Lukakuu - Kome će pripasti laskava titula?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.10.2018.
12:38
Izvor: Sportske.net

Prava je šteta što juče u Bukureštu barem jedan udarac Aleksandra Mitrovića nije završio u mreži Kiprijana Tatarušanua.

Beta/AP Photo/Vadim Ghirda
Beta/AP Photo/Vadim Ghirda

Povezane vesti

Danas i sutra biće odigrane sve preostale utakmice oktobarskog ciklusa u Ligi nacija, nakon čega ćemo zvanično moći da kažemo da Aleksandar Mitrović i Romelu Lukaku vode na listi strelaca.

Belgijanac i reprezentativac Srbije postigli su po četiri gola u dosadašnjem toku novoformiranog takmičenja, a prate ih Egzija Alioski (BJR Makedonija) i Temu Puki (Finska) sa po tri data gola.

Činjenica je da je Romelu Lukaku četiri gola postigao na dve odigrane utakmice i zbog toga je ispred Mitrovića koji je četiri gola dao na četiri meča.

Belgijanac je dva puta pogađao u duelima sa Islandom i Švajcarskom, dok je Aleksandar Mitrović po dva gola postigao u susretima sa Rumunijom i Crnom Gorom.

Prava je šteta što na jučerašnjoj utakmici neki od pokušaja Aleksandra Mitrovića nije bio uspešan, ali se mora priznati da velike zasluge za to idu na račun golmana Rumuna Kiprijana Tatarušanua.

Zanimljiv je podatak da je Romelu Lukaku na poslednjih 26 mečeva u dresu sa državnim grbom upisao čak 28 golova, ali ni Mitrovićev učinak nije mnogo slabiji. Mitar je na poslednjih 28 mečeva postigao 19 golova.

Do kraja grupne faze takmičenja u Ligi nacija Belgija i Srbija igraju još po dve utakmice, što znači da će Lukaku i Mitrović u novembru odlučiti ko će biti najbolji strelac prve faze takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan_PFC
Monday, 15.10.2018
17:10

2 utakmice manje i 9 golova vise nije mala razlika? ......... a sto se tice liste strelaca 4 gola u ligi "A" naspram 4 gola u ligi "C". prakticno 2 ranga nize takmicenje .............. da se nezavaravamo Mitar je nas najbolji napadac trenutno, i u nedostatku kvalitetnijih poslednjih desetak godina on je otkrovenje, ali isto tako daleko je od lukakuove klase ........... Lukaku je svugde imao bolju statistiku od njega, i u belgiji je kao mladji igrac od Mitra dao mnogo vise golova

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 15.10.2018
12:43

Mitrovicev ucinak nije mnogo slabiji???bas je slabiji i to mnogo

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Monday, 15.10.2018
12:43

Pa nije da nije mnogo daleko od njegovog ucinka ali svakako da je Mitar medju najboljim napadacima na svetu.