Mitar objasnio zašto je Partizan najveći, šta je sprečilo njegov povratak u Humsku, ali i koji Zvezdin fudbaler će mu biti kum

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.11.2018.
19:22
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Sjajan intervju našeg reprezentativca za TV Partizan, u kojem je iskreno govorio o svom dosadašnjem fudbalskom putu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Bez obzira za koga navijate, Aleksandar Mitrović nas je ove godine sve oduševio fenomenalnom golgeterskom formom, kako u Fulamu, tako i u dresu našeg nacionalnog tima, ali i svojom iskrenošću u razgovoru sa novinarima.

Najnoviji primer je njegova simpatična reakcija posle promašenog penala protiv Crne Gore, a u istom stilu je govorio i za TV Partizan, u intervjuu sa Biljanom Obradović, uoči vbečerašnje utakmice reprezentacija Srbije i Litvanije.

Ona ga je na početku razgovora podsetila na nekoliko fotografija i golove koje je postizao u vreme dok je nosio dres Partizana, a popularni Mitar je otkrio da se baš svega seća iz tog perioda.

Njegova ljubav prema Partizanu ni danas nije ništa manja i za njega je klub iz Humske naš najveći klub. S tim u vezi, napravio je poređenje sa Anderlehtom, gde je došao iz Partizana, što mu je bilo prvo iskustvo u inostranstvu.

''Anderleht je u odnosu na Partizan mali klub. U Partizanu kad se izgubi jedna utakmica to je kao bomba, haos. Tamo kad izgubiš - ma, nema veze. Najveći pritisak je u Partizanu, svaka utakmica je na nož, svi protiv Partizana hoće da izginu na terenu.

Zato je Partizan naš najveći klub. Nije isto igrati u nekim manjim klubovima i u Partizanu", istakao je Mitrović.

Podsetio je na čuvenu krilaticu Duška Radovića da se ''za druge navija, a Partizan voli'', sa tim se u potpunosti slaže, ali to ne znači da u redovima najvećeg rivala nema i velike prijatelje. Sa jednim od njih namerava i da se okumi.

''Imam mnogo prijatelja zvezdaša, Luka je jedan od njih. Tu je Žule Stojković, znamo se dugo, od 15. godine, kroz reprezentaciju smo išli zajedno, sada se družimo, strašan je momak, jednog dana biće mi kum'', istakao je Mitrović.

Tokom boravka u Engleskoj koristi svaku priliku da sa sunarodnicima i prijateljima odgleda utakmice naših najvećih klubova i priznaje da je navijački u tom društvu u manjini, ali...

''Njih bude 300... A ja više volim što smo mali, ali odabrani. Svako navija za Zvezdu, Partizan se voli, nije to slučajno. Bude vatreno, čarki ima, pružimo ruku, uglavnom oni meni čestitaju. Šalim se...'', otkriva Mitrović.

Za razliku od ove godine, tokom prošle mu je bilo veoma teško u Njukaslu, jer nije imao značajnu minutažu kod Rafe Beniteza u Njukaslu, pa je tokom zime, pre poziva iz Fulama, razmišljao i da se vrati u Humsku.

"Ja sam bio u toliko glavi izgubljen. Rekao sam - ako ne nađem klub vraćam se za Srbiju i neću igrati 6 meseci. Stvarno sam razmišljao tako. Što se kaže prs'o sam. Ivica me je zvao, raspitivao se... Ja sam hteo da se vratim, ali nije bilo moguće zbog novca. Moja plata na stranu, nego je Njukasl tražio par miliona za pozajmicu, ali nije bilo realno da se to izvede", poručio je Mitrović.

Kompletan razgovor sa njim možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slobodan Dragojevic
Wednesday, 21.11.2018
13:30

Sve se nešto pitam,kako dobi ovolike milione kada nema pojma.Ma muka mi je od luzera koji ni za razred nisu igrali a sve znaju i pljuju po mrežama.

avatar
Osijek 51
Tuesday, 20.11.2018
21:09

Ne mogu vjerovati da ces uzviseni cin kumstva tako jeftino prodati, predomisli se na vrijeme, kajaces se...

avatar
crni bombarderos
Tuesday, 20.11.2018
21:09

Ha ha ha,kaka pamet!!!

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 20.11.2018
20:58

Ko je najveći klub????😂🤣😅😂🤣😅😂🤣😅😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂........

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 20.11.2018
20:41

Iznenadilo me je koliko lepo i tecno prica, ali, veliki minus zbog izbora kuma.

avatar
Ccedo
Tuesday, 20.11.2018
20:35

Bolje da ide da vezba penale ,prijem lopte i brzinu umesto sto daje svoje ocene ko je mali a ko nije.

avatar
Rikasimemo 23
Tuesday, 20.11.2018
23:47

A kako ti mozes da ocenjujes ko sta treba da vezba,a pritom ne znas da se brzina ne moze vezbati,to je urodjena sposobnost,koja se moze poboljsati u malim procentima,a u njegovim godinama je i to malo verovatno...