Mitar - Kako "izbrisati" prljavštinu Portugalaca?

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.09.2019.
08:56
Izvor: Beta

Naš napadač očekuje provokacije, kaže da je to rivalu u krvi i pored toga što su strašan tim. Nema razloga da ne jurimo pobedu pred punim stadionom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

"Zašto ne bismo pobedili? Igraćemo pred našim navijačima, mislim da je pobeda primarni cilj. Zašto bismo razmišljali drugačije sa ovom ekipom na domaćem terenu? Na punoj Marakani? Mislim da je logično da svi tako razmišljamo", rekao je Mitrović novinarima.

Srbija će u subotu dočekati Portugal u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Mitrović je naveo da je reprezentacija Srbije u martu u Lisabonu, kada je bilo 1:1, pokazala da može da se igra sa Portugalom.

"Mislim da će utakmica biti slična kao u Lisabonu, sigurno će biti teško. Imaju mnogo dobrih pojednaca, na vrhuncu karijera, u najboljim klubovima Evrope. Imamo i mi svoje adute, dobru ekipu, novog selektora i igramo kod kuće, što je najbitnije pred našim navijačima. Nadam se pred punim stadionom što će biti igrač više za nas i moramo to da iskoristimo, i da ostvarimo povoljan rezultat", kazao je Mitrović.

On je rekao da očekuje provokacije portugalskih fudbalera.

"Biće ih sigurno, njima je to u krvi, da su malo prljavi. Ali, odgovorićemo kako treba na provokacije, i mi smo spremni. Biće lepa, velika utakmica, pred našim navijačima na Marakani, treba iskorisititi to i da vratimo ljude na stadion, i da ostvarimo dobar rezultat za nas", rekao je napadač Fulama.

Srpska reprezentacija će biti jača za Nemanju Matića i Luku Milivojevića, a Mitrović je rekao da to znači ekipi.

"To su dva igrača koji donose balans, mirnoću, stabilnost ekipi, i na lopti, i bez nje. Imaju dosta iskustva, igrali su i igraju velike utakmice, tako da ne znače samo nama napadačima, već celoj ekipi", dodao je.

Istakao je da ga nije iznenadio povratak Milivojevića, koji je imao sukob sa prethodnim selektorom Mladenom Krstajićem.

"Znam koliki je Luka patriota, koliko voli svoju zemlju i znam da mu je bilo teško što nije bio u reprezentaciji. Sada se vratio i jako mi je drago, srećan sam i zbog sebe i zbog njega. Družimo se svi, jako smo bliski, dosta vremena provodimo zajedno svi
", rekao je Mitrović.

On je naveo da je ekipa raširenih ruku dočekala Milivojevića i da su svi zadovoljni njegovim povratkom.

Govorio je i o plasmanima Crvene zvezde i Partizana u grupne faze evropskih takmičenjima.

"Veliki uspeh. Od Partizana se očekivala Liga Evrope, imao je malo lakše rivale, dok se od Zvezde nije opet očekivala Liga šampiona, ali je pokazala kako protiv jačih od sebe, kako treba da se igra. I kako se koristi prednost domaćeg terena, prednost koju daju navijači i mislim da to može da bude i uzor kako da igramo protv malo jačih od sebe. Jako velika stvar za srpski fudbal je to da opet imamo dva predstavnika u Evropi. Želim im svu sreću, možda uz malo sreće i prezime u Evropi. Imaju lepe grupe obe ekipe i uz malo sreće mogu da prođu dalje", rekao je Aleksandar Mitrović.

On je dodao da će srpskim klubovima biti teško protiv rivala iz Engleske, uz ocenu da Partizan ima malo više šansi sa Mančester junajtedom, nego Zvezda sa Totenhemom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Thursday, 05.09.2019
09:50

Covek koji ima manje znanja nego sto se prikazuje ali zato ima muda i tu je gde jeste sasvim zasluzeno.Sto se tice uspeha za mene bi bio uspeh da Vojvodina ili Radnicki udju u LE.Od Zvezde i PFC se ocekuje, sve ostalo je ili manjak srece prilikom zreba ili totalni neuspeh.Zvezda je imala malo teze protivnike ali ni jedan nije jaci a PFC, sta reci ako te izbaci Molde onda si dno dna.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 05.09.2019
09:30

Lik 10 puta ponavlja istu recenicu kako ce biti pun stadion i da igramo pred nasim navijacima....ali reprezentacija nikad nece napuniti stadion