Miroslav Đukić ''između dve vatre''!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.07.2018.
10:27
Izvor: Sportske.net, informer.rs

I opet je izdržao...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Mnogi bi na njegovom mestu odavno digli ruke, imajući u vidu veliki psihološki pritisak kojim je mesecima izložen, ali Miroslav Đukić je, ako ništa drugo, definitivno pokazao da ima ''čelične živce'' i da sa tom vrstom pritiska ume da se bori.

Delovalo je u četvrtak uveče da je taj pritisak dostigao kulminaciju, jer nekako se ceo stadion ujedinio u prozivkama, pre svega na njegov račun, ali i na račun uprave kluba koja već dugo razmatra promenu na klupi, ali nema ''petlju'' da taj potez i napravi.

Dan kasnije, posle minimalne pobede nad litvanskim Trakaijem (1:0), ali i još jedne nezadovoljavajuće partije, u Humskoj je ponovo pokrenuta ista tema, zasedalo je najuže rukovodstvo kluba, Đukićev ostanak na klupi bio je pod velikim znakom pitanja, svi su nestrpljivo čekali vesti iz Humske, a onda je stigla informacija da iskusni stručnjak ostaje i dalje na toj poziciji.

Kako je Đukiću to ponovo uspelo?

''Informer'' iz nezvaničnih izvora danas prenosi svoja saznanja da je predsednik Partizana Milorad Vučelić navodno bio za promenu trenera, kao i još nekolicina članova uprave, ali da je na kraju ipak prevladao stav koji je zastupao generalni direktor Miloš Vazura, da se ne podlegne pritisku navijača i da se Đukiću pruži još jedna šansa - SEDMI put po redu!

Partizanov trener je za godinu dana na ''užarenoj'' klupi crno-belih preživeo najavljivanu smenu na polusezoni, onda posle eliminacije od Viktorije Plzenj u 1/16 finala Lige Evrope, pa posle poraza u Nišu od Radničkog, nedugo zatim i u derbiju od Zvezde, kada se Partizan definitivno oprostio od titule, onda posle poraza od Čukaričkog (4:2) u prvoj utakmici polufinala Kupa, pa na kraju sezone, a isti epilog imamo i sada.

Biće zanimljivo videti da li će Đukić zaista imati ''devet života'' na mestu trenera Partizana, ali sada je već veoma blizu tome.

A kada su u pitanju razlozi zbog kojih ni ovoga puta NIJE smenjen, pomenuti izvor navodi da bi crno-beli veoma teško mogli da nađu trenera koji bi prihvatio obavezu da u ovakvim okolnostima napada i titulu i plasman u Ligu Evrope, bez dovoljno vremena da ekipu za to na pravi način pripremi. Opet se pominje i suma koja bi trebalo da bude plaćena Đukiću u slučaju smene, iako su ranije iz kluba isticali da tu nema problema. Ali, pitanje je i kakve bi finansijske uslove zahtevao neki kvaliteten trener u ovom trenutku.

Dakle, Đukić ostaje, danas bi trebalo da izađe pred novinare, najavljujući utakmicu protiv Dinama u Surdulici, pa možda saznamo nešto više i na ovu temu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peca Partizan
Monday, 30.07.2018
07:45

djukicu odlazi

avatar
Gvozdeni1997
Saturday, 28.07.2018
15:02

Zar opet mec u Surdulici?

avatar
leon
Saturday, 28.07.2018
14:28
avatar
SportTrenutak
Saturday, 28.07.2018
14:12

Budimo realni, napadamo Đukića, a on čovek nema igrače. Samo Gomeša ima u napadu, nema krila, Ivanović nije za krilo kao ni Suma, nema levog beka. Šehović ima talenta to stoji ali mora još da se čeliči u domaćoj ligi da bi bio dobar u evropi. Ne osporavam lošu igru Partizana niti da branim Đukića i on je posledica takođe ovakve igre, ali nije samo on kriv...Partizanu treba dva igrača koji će da prave razliku na terenu, a to Partizan nema. Koji god trener da dođe neće uspeti ništa da napravi, jer su isti igrači...

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 28.07.2018
12:30

imajte poverenja u dukica proba igrace na vise pozicija pa ce prviti igru nemoze igra tako brzo da se naprvi jos koju godinu naprvice igru ako nestekne ugovor a rezultati nisu vazni sad pravi igru op op op opaaaaaaaaaaa

avatar
Matara
Saturday, 28.07.2018
11:45

Niko ne pominje da Djukic nema sa kim da igra. Stojkovic Enake Pantic Valiente Sasa Ilic Bambi Zdjelar i momci generacije '00,oni jedini pokazuju igru i kvalitet ovo ostalo sve je smesno. Setite se prvog Djukicevog mandata igrali smo pravi fudbal ali smo imali i prave igrace,a ovo sada je nagomilavanje istrosenih igraca. Nemoguce je da ovakav trener kao on koji je trenirao Cordobu Valjadolid Valenciu Hapoel... da ne zna nista. I kad su ga smenili u Valensiji(ko je pratio)zna da su bili isti cak i gori posle njega. Isto ce tako biti i sa nama.

avatar
Peđa3
Saturday, 28.07.2018
11:34

Nikolić Marko!!!

avatar
Peđa3
Saturday, 28.07.2018
11:34

Pristup, želja za uspehom, atmosfera, sama igra, strast, gde su!?

avatar
FamilyHangingOut \'11
Saturday, 28.07.2018
11:03

Да резимирамо, код ове управе је сваки ливадар преживљавао и преживљавао колико год да у*ере, једини који је смењен на кварно и на брзака је Марко Николић.

avatar
Stalker
Saturday, 28.07.2018
11:01
avatar
FamilyHangingOut \'11
Saturday, 28.07.2018
10:55

Ne vredi, moram. Nije sigurno rec o tome da ima celicne zivce nego o tome da mu uopste nije stalo do nas jer nije Partizanovac niti je ikad to bio. Setite se kako je otisao proslog puta, da mu neko sad ponudi istu (ili pribliznu) platu kao mi, otisao bi odmah, ali, mislite da ce neko hteti da ga dovede? Karijera mu se ovde zavrsava.

avatar
Saša Ilić
Saturday, 28.07.2018
10:41

Stiče se utisak da Đukić zna da ne mogu da ga smene i zato daje takve izjave kao da je Partizan njegov privatan klub.Možda je u nekom talu sa Vazurom? Ko će ga znati, ranije su se terali treneri posle dva remija.