Mirković: "Treba nam kontinuitet pobeda"

Autor: Pavle Knežević
subota 11.08.2018.
15:19
Izvor: Sportske.net

Bata Mirković kaže da nije prijatno što Partizan već na početku šampionata ima pet bodova manje, ali da to ne stvara dodatni pritisak.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Raspoloženje u Partizanu je svakako bolje posle pobede u Danskoj nad Nordjselandom, ali trener Zoran "Bata" Mirković pred duel sa Zemunom kaže da timu treba kontinuitet dobrih igara da bi ekipa "sela u stolicu kako treba".

Kada ste došli, prva "dijagnoza" je bila "psihologija igrača", kakva je situacija posle velike pobede u Danskoj.

"Pobede su u svakom slučaju melem za ranu, uz dobre igre još više. Tako da je sigurno da smo u malo boljem stanju nego što smo bili pre utakmice, ali treba nam kontinuitet boljih igara. Još nismo seli u stolicu kao treba. Nema opuštanja čak i ako smo u boljoj situaciji. To je jedini pravac koji imamo", rekao je Mirković novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Tenzije u srpskom fudbalu su standardno ogromne, koliko će dodatno opterećenje biti to što već na početku šampionata zaostajete pet bodova?

"Nije prijatna situacija sigurno, bilo bi bolje da je kontra, ali ovo je realnost i od nje ne možemo da pobegnemo. Prvenstvo je dugačko, linija se svodi tek u maju sledeće godine. To je sve što mogu da kažem. Dodatnog opterećenja nema, mi ispred sebe imamo protivnika i utakmicu koju moramo da dobijemo. Sad kako će biti na kraju, videćemo", rekao je Mirković.

Meč sa Zemunom dolazi ni 72 sata posle meča u Danskoj.

"U takvom smo ritmu u celom ovom mesecu i moramo da odgovorimo zahtevima. Nije prošlo ni tri dana i imamo novu obavezu. Znamo da smo otvorili šampionat ne baš kako treba i soigurno da u svaku sledeću utakmicu moramo da uđemo maksimalno koncentrisani i sa željom da pobedimo.

Igramo protiv protivnika koji je iz teškog rasporeda uzeo dva boda. Oni imaju svoju računicu, vidim da su promenili trenera. Sigurno da će igrati na kartu našeg umora ili nekih naših misli koje su, hteli-ne hteli, usmerene ka četvrtku. Ja ću apelovati da fokus stave na sutrašnju utakmicu, a do četvrtka ima vremena
", rekao je Mirković.

Zlatan Šehović je povređen i neće biti u konkurenciji, a ostali igrači su na raspolaganju.

"Ja sam uvek iskren i mogu da kažem nisam poznavao tako dobro Super ligu, ali ovde sam već skoro sedam dana, tako da radim svakodnevno po mnogo sati. Naravno, ceo moj stručni štab, svi moji saradnici su mi na usluzi i pri ruci da me uvedu u celu problematiku koja je bila u svlačionici, a i cele lige.

To ide dosta brzo. Imamo luksuz da ne moramo da znamo sve protivnike sa kojima ćemo igrati, na primer, u septembru, ali ovi koji sada stižu, o njima znamo sve", rekao je Mirković.

Posle meča sa Nordsjelandom rekli ste da niste skroz zadovoljni. Sada, kada su se slegli utisci, da li ste u potpunosti zadovoljni?

"Pa nisam. I dalje nisam zadovoljan tim drugim poluvremenom, izgubili smo potpuno igru, bili smo u podređenom položaju, bili smo na svojoj polovini, a kad god ste u toj zoni, vi ste u riziku da primite gol", rekao je Mirković.

Uprava je rekla da će vam doneti pojačanja ako vam pojačanja trebaju. Pa, šta sad kažete, da li vam trebaju?

"Prelazni rok traje do kraja meseca, sve opcije su otvorene i dalje", kratko kaže "Bata".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 12.08.2018
00:20

Želimo li pobeđivati - nikako ne smemo gubiti. A još: moramo na utakmicama davati više golova nego što ćemo ih primati. Siguran sam da bi se moglo pomenuti još par alanfordovskih, grunfovskih mudrosti.

avatar
Osijek 51
Saturday, 11.08.2018
22:16

Batice, pod jedan, hitno, napravi spisak od deset igraca, a oni neka ispostave racun onima sto ce rekonstruirati stadion, pa da vidimo da li je ova uprava tu zbog interesa partizana ili nekoga drugog...

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 11.08.2018
16:35

Ma sta kazes??

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 11.08.2018
15:28

Mudra izjava Batice nema sta. Trebalo bi da pobedjujemo u kontinuitetu, ingeniozni zakljucak, odakle li mu to samo.

avatar
paok
Saturday, 11.08.2018
19:34

Ajde kada si ti toliko mudar izjavi sta je trebao da kaze.

avatar
k.na.bicikli
Sunday, 12.08.2018
02:07

Odgovor se odnosio na psiholosko stanje ekipe.. Tebi nedostaje Djukic?

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 11.08.2018
23:36

Mogao je da izjavi bilo sta vezano za struku, sta zeli da postigne na fizickom, taktickom ili psiholoskom planu, kakvi su mu srednjerocni ciljevi i kako planira da se bori sa umorom vezano za ritam utakmica ako vec ima potrebu da prica o opstim mestima. Ovo kao da je rekao da ako ne zelimo da budemo gladni, trebalo bi da jedemo kad ogladnimo. Sve se moze ali malo se razmislja.