Mirković: "Treba nam kontinuitet pobeda"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 11. avgust 2018.

  • 15:19

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Bata Mirković kaže da nije prijatno što Partizan već na početku šampionata ima pet bodova manje, ali da to ne stvara dodatni pritisak.

Mirković:
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Raspoloženje u Partizanu je svakako bolje posle pobede u Danskoj nad Nordjselandom, ali trener Zoran "Bata" Mirković pred duel sa Zemunom kaže da timu treba kontinuitet dobrih igara da bi ekipa "sela u stolicu kako treba".

Kada ste došli, prva "dijagnoza" je bila "psihologija igrača", kakva je situacija posle velike pobede u Danskoj.

"Pobede su u svakom slučaju melem za ranu, uz dobre igre još više. Tako da je sigurno da smo u malo boljem stanju nego što smo bili pre utakmice, ali treba nam kontinuitet boljih igara. Još nismo seli u stolicu kao treba. Nema opuštanja čak i ako smo u boljoj situaciji. To je jedini pravac koji imamo", rekao je Mirković novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Tenzije u srpskom fudbalu su standardno ogromne, koliko će dodatno opterećenje biti to što već na početku šampionata zaostajete pet bodova?

"Nije prijatna situacija sigurno, bilo bi bolje da je kontra, ali ovo je realnost i od nje ne možemo da pobegnemo. Prvenstvo je dugačko, linija se svodi tek u maju sledeće godine. To je sve što mogu da kažem. Dodatnog opterećenja nema, mi ispred sebe imamo protivnika i utakmicu koju moramo da dobijemo. Sad kako će biti na kraju, videćemo", rekao je Mirković.

Meč sa Zemunom dolazi ni 72 sata posle meča u Danskoj.

"U takvom smo ritmu u celom ovom mesecu i moramo da odgovorimo zahtevima. Nije prošlo ni tri dana i imamo novu obavezu. Znamo da smo otvorili šampionat ne baš kako treba i soigurno da u svaku sledeću utakmicu moramo da uđemo maksimalno koncentrisani i sa željom da pobedimo.

Igramo protiv protivnika koji je iz teškog rasporeda uzeo dva boda. Oni imaju svoju računicu, vidim da su promenili trenera. Sigurno da će igrati na kartu našeg umora ili nekih naših misli koje su, hteli-ne hteli, usmerene ka četvrtku. Ja ću apelovati da fokus stave na sutrašnju utakmicu, a do četvrtka ima vremena
", rekao je Mirković.

Zlatan Šehović je povređen i neće biti u konkurenciji, a ostali igrači su na raspolaganju.

"Ja sam uvek iskren i mogu da kažem nisam poznavao tako dobro Super ligu, ali ovde sam već skoro sedam dana, tako da radim svakodnevno po mnogo sati. Naravno, ceo moj stručni štab, svi moji saradnici su mi na usluzi i pri ruci da me uvedu u celu problematiku koja je bila u svlačionici, a i cele lige.

To ide dosta brzo. Imamo luksuz da ne moramo da znamo sve protivnike sa kojima ćemo igrati, na primer, u septembru, ali ovi koji sada stižu, o njima znamo sve", rekao je Mirković.

Posle meča sa Nordsjelandom rekli ste da niste skroz zadovoljni. Sada, kada su se slegli utisci, da li ste u potpunosti zadovoljni?

"Pa nisam. I dalje nisam zadovoljan tim drugim poluvremenom, izgubili smo potpuno igru, bili smo u podređenom položaju, bili smo na svojoj polovini, a kad god ste u toj zoni, vi ste u riziku da primite gol", rekao je Mirković.

Uprava je rekla da će vam doneti pojačanja ako vam pojačanja trebaju. Pa, šta sad kažete, da li vam trebaju?

"Prelazni rok traje do kraja meseca, sve opcije su otvorene i dalje", kratko kaže "Bata".
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari