Mirković: "Težimo da dobro bude još bolje"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.10.2018.
15:35
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Strateg beogradskog Partizana izneo svoje viđenje sinoćnje utakmice u Podgorici, analizirao učinak igrača Partizana i otkrio šta očekuje u nastavku sezone.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Poslednjeg radnog dana tekuće nedelje FK Partizan otvorio je vrata predstavnicima medija i omogućio im da isprate radne aktivnosti stručnog štaba i ekipe.

Trener Zoran Mirković bio je dostupan novinarima za kraće izjave pa se krenulo od najaktuelnije teme, sinoćne utakmice Crna Gora - Srbija u Ligi nacija koju su "Orlovi" dobili rezultatom 2:0.

"Srbija je zasluženo pobedila. Crna Gora je ušla sa previše respekta u utakmicu i to je trajalo skoro celo prvo poluvreme. Na sve to se namestio i taj penal, koji je bio naravno. U drugom poluvremenu Crna Gora je više rizikovala. U tom riziku bilo je dobrih stvari ali je ostavljala velike prostore, tako da je Srbija imala dve, tri stopostotne šanse pre tog drugog gola. Crna Gora je imala dosta problema pred ovu utakmicu, i Srbija je imala. Međutim, Srbija ima veći broj igrača i nekako to bezbolnije može da iskompenzuje. Crna Gora to nije mogla, falio je Savić. Imali su Jovetića, Vukčevića, Vešovića, igrače koji u poslednja dva, tri meseca imaju po jednu odigranu utakmicu", objasnio je Mirković.

Usledila je analiza učinka fudbalera Partizana koji su dobili priliku da igraju.

"(Aleksandar) Šćekić je odigrao to što se od njega tražilo, doduše bio je dosta defanzivan tokom jučerašnje utakmice. Marko (Janković) je odigrao dobro poluvreme. Odluka je selektora da tako bude, njegova procena. Mada, Marko je u poslednjih par dana takođe bio 'rovit'", kazao je trener crno-belih.

U protokolu za meč u Podgorici bio je i Nemanja R. Miletić, ali mu Mladen Krstajić nije dao priliku da debituje u dresu sa državnim grbom.

"Mislim da je on svojim igrama i odnosom zaslužio taj poziv. Na stranu što je malo iznuđen povredama i otkazima nekih igrača, ali mislim da je zaslužio", konstatovao je Bata Mirković.

Crno-beli tokom tekuće pauze ne mogu da računaju na nekoliko igrača koji su dobili pozive u državne timove. Za Mirkovića je najvažnije da se svi vrate zdravi.

"To je ista priča kao i kod septembarske pauze i verovatno će tako biti i u novembru. Radimo u sastavu koji je trenutno ovde, nadamo se da u sredu kada svi budemo ponovo na okupi da će svi biti zdravi. Biće umorni sigurno, ali šta da radimo, to je tako", istakao je trener Partizana.

Crno-beli mogu da budu zadovoljni urađenim u periodu između dve pauze ali Zoran Mirković smatra da može još bolje.

"Bojim se da sam ja tip koji će uvek da nađe 'ali'. Smatram da uvek, čak i kada je nešto dobro može da bude bolje, tako da uvek težimo tim stvarima", poručuje Mirković.

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se potera za Crvenom zvezdom koja ima sedam bodova više.

"Igramo naše utakmice, pokušavamo u tim utakmicama da damo maksimum, pokušavamo svaku da dobijemo. Ako to bude dovoljno da se razlika smanji - odlično. Ako ne bude, idemo dalje istim ritmom i sa istim rezonom", rezonuje strateg "Parnog Valjka".

Partizan će u subotu odigrati revijalni meč sa Poletom u Sivcu i time uveličati jubilej ovog kluba.

"Sigurno da je zadovoljstvo kad vas pozivaju na takve jubileje. U ponedeljak idem na još jedan jubilej. Moj bivši klub Radnički iz Svilajnca slavi stogodišnjicu i to su lepe stvari. Malo je klubova koji mogu da se pohvale sa takvim stvarima", zaključio je Zoran Mirković.

Fudbaleri Partizana danas su radili u teretani, a drugi deo treninga bio je posvećen taktici i igranju na dva gola.

Ekipi su u odsustvu nekoliko prvotimaca priključeni igrači mlađih kategorija Aleksa Janković (2000), Slobodan Stanojlović (2001), Nikola Štulić (2001), Filip Stevanović (2002) i golman Teleoptika Jovan Trnić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Consigliere 1927
Saturday, 13.10.2018
02:59

Batice, javi se Terzi da ti bar drugo mesto sredi na tabeli, posto po vama sve on sredjuje. Znas na koju adresu da se javis Batice, Batice...