Mirković: ''Preterao sam, izvinjavam se svima!'' Da li će i sutra morati da se izvinjava?

Autor: Pavle Knežević
subota 02.03.2019.
21:03
Izvor: Sportske.net

U razgovoru sa novinarima posle 159. večitog derbija, trener Partizana Zoran Mirković još jednom izneo svoje primedbe kada je u pitanju suđenje, ali...

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Šef stručnog štaba Partizana ipak nije bio isključiv u svojim tvrdnjama, uz želju da večeras pogleda snimke, pa da sutra hladnije glave govori o ovoj utakmici.

''Večeras je bila jedna dobra, borbena utamica. Čestitam i mojim igračaim i Zvezdinim na divovskoj borbi na fer i korektnoj igri. Možda je poslednjih pet minuta malo pokvarilo utakmicu. Čovek koji je vodio utakmicu je izgubio konce, imao je čudan kriterijum, koji je iritirao i jednu i drugu ekipu.

Mislim da je 1:1 pravedan rezultat, nama je pripalo prvo poluvreme, Zvezdi drugo.  U prvom smo bili agresivniji, mislim da smo bili agresivniji u prvom poluvremenu, bili smo odlučniji u svim duelima i svim akcijama i tu smo se dosta potrošili. Sa ulaskom Pavkova imali smo problem u skok igri i takvim situacijama''
, istakao je Mirković.

Temperamentnim reakcijama je podsetio na igračke dane, ali to je bio i razlog da se posle meča javno izvini javnosti!

''Preterao sam i izvinjavam se svima. Ne priliči takvo ponašanje'', poručio je Mirković.

Prigovori sa jedne i druge strane koji su konstantno upućivani sudiji Grujiću nesumnjivo su imkali uticaja i na način na koji je on vodio ovu utakmicu.

''Ja sam rekao da sam ja preterao, ali kada se dešavaju neke čudne stvari i čudan kriterijum, teško je u ovakvim utakmicama držati koncentraciju i ostati pribran. Ne znam kako bih mogao da vam dočaram to, ako ste igrali fudbal, pa vam se učini nepravda, nije prijatno. Nije prijatno ni navijačima'', objašnjava Mirković.

Potom je nabrojao spone situacije, odnosno greške koje je sudija Grujić, po njegovom mišljenju napravio večeras.

''Pre Zvezdinog gola, nije suđeno pet čistih faulova za nas, a posle Zvezdinog gola - sve kontra. I kad nije bilo faula, sviralo se, a kad je bilo, nije se svirao. Sa obe strane je bilo tako, ne govorim da smo mi oštećeni. Fudbal nije postojao u finiš. Glava mi je malo vrelija sada, ako grešim u sumiranju, izviniću se sutra'', priznao je Mirković.

Najviše se priča o nepriznatom golu Bena…

''Kad bih pogledao snimak, mogli bismo da komentarišemo. Sporna je situacija bila i penal na Kići Kosoviću – da li je bilo ili nije? Ja sam video samo taj momenat. Eventualno o tome možemo da komentarišemo sutra'', dodao je Mirković.

Mladi štoper Partizana Strahinja Pavlović je, po opštoj oceni ''položio ispit'' u svom debitantskom derbiju, a šta Mirković misli o tome...?

''Pavlović je zadovoljio, radi se o izuzetnom talentu i potencijalu, treba da nastavi da radi, kao što je radio do sada. Da ga nešto naučimo'', istakao je trener Partizana.

U finišu se činilo da je kondicija bila problem za Partizanove fudbalere.

''Nije, imali smo jednostavno problem, jer je ušao drugi špic i automatski se naša odbrana pomerila desetak metera nazad. Znali smo da ne možemo da ispariramo skoku Pavkovu'', priznaje Mirković.

Na kraju - ovako Mirković procenjuje Partizanove šanse za titulu.

''Ja sam rekao na početku polusezone da ulazim na svaku utakmicu da je pobedimo. Koliko ćemo imati bodova na kraju i za koju poziciju će biti dovoljno, videćemo'', zaključio je šef struke Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 03.03.2019
13:45

Suđenje - loše. Prvo, gol Bena je regularan. Grujić nije mogao da vidi, ali je pomoćni morao, a ovo je još jedan dokaz da je neophodan VAR. Drugo, nije sudio 100% očigledan penal za Partizan, kad je Milunović u petercu očigledno digao nogu i sapleo Kosovića. Nije to bila neka šansa, ne bi Kosović stigao do lopte, a i da je stigao, bio bi okrenut leđima i okružen Zvezdinim igračima. Ali, ovaj ga je u petercu namerno sapleo i zaslužio više žuti karton nego mnogi koji su ga kasnije dobili. Neujednačen kriterijum. Za identične startove - Partizanu uvek sviran faul, Zvezdi - nekad. Karakteristične dve situacije Nikolića. Prva, kraj prvog, Nikolić gradi loptu kod kornera, s leđa ga grudima - izbaci s terena Zvezdin igrač (Jovičić?), sudija ne svira ništa. Pre Zvezdinog gola, lopta ide ka Nikoliću, koji skoro da napravi špagu da je primi, Zvezdini igrač ukliza i izbaci loptu - do Partizanovog, velika šansa za kontru Partizana, sudija, kad vidi kontru - svira. Pogledajte to. Svira sa zakašnjenjem - faul koga NEMA, da bi sprečio 2 : 0. Iz sledeće akcije gol. Stojković van terena gurne Miletića u reklame, ovaj zamalo da se povredi, sudija - ravnodušan (Stojković je više puta zaslužio žuti). Bilo je tu i visoko dignutih nogu Zvezdinih igrača, nesankcionisanih i mnoštvo oštrih i preoštrih startova kojim ometu igrača, sudija to dopusti, a manje oštre faulove - svira i spreči kontre Partizana, koji je na kontrama gradio igru. Eto, to je taj perfidni način da se utiče na igru.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 03.03.2019
17:49
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 03.03.2019
17:49

Sve je pocelo onim nasrtajima i unosenjem u lice, tu je vec izgubio kontrolu nad utakmicom jer nije smeo da sankcionise one kod kojih vlada besnilo:-D

avatar
Partizan je život
Sunday, 03.03.2019
09:20

Bato kapa dole majstore.Oducio si onu najvecu trenersku prevaru u istoriji srpskog fudbala sto ima sve utakmice zatvorene osim derbija.A kao igrac bolje da te ne poeredim sa njim jer on nije vredan toga...za njega je bila plafon grčka liga

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Sunday, 03.03.2019
06:57

Meni je ovak covek krivac sto sto Partizan nije dobio ovu tekmu

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 03.03.2019
05:48

Nije mu bilo prijatno gledati kako sudije kradu i pljackaju Zvezdu.

avatar
Marko HM
Sunday, 03.03.2019
03:01

Koja divovska borba?! Kao da su svi igrači proveli mesec dana pred derbi u samici, pa kad su izašli na teren, ne zna se gde će pre. Dosta mi je više ovakvih utakmica. Borben derbi. Ma nije nego. Igrate seoski fudbal. Sram vas, bre, bilo i jedne i druge. Za ovakvo izdanje nema opravdanja. Kraj priče!

avatar
pfc11
Saturday, 02.03.2019
23:36

NEMA STO MIRKOVICU DA SE IZVINJAVAS SAMO DOBI RADNICKOG DA SPUSTIS NA ZEMLJU LALATOVICA KOJI JE UMISLIO DA JE NEKI STRCNJAK.

avatar
pfc11
Saturday, 02.03.2019
22:12

SVAKA CAS MOMCI.BEZ TRI CETRI IGRACA KOJI SU POVRIJEDJENI NEMOZE VAS DOBITI OVA SILNA ZVIJEZDA KOJA JE KUPILA SVE STO JE MOGLA A MI JEDVA SASTAVILI TIM.GLEDAO SAM MASU UTAKMICA ALI OVOLIKO FAULA U NAPADU NE PAMTIM DA JE SVIRANO PARTIZANU KA DANAS.PA NIJE OVO VATERPOLO..OSTECENI I JEDNI I DRUGI.IPAK NIJE VAM PARTIZAN LIVERPUL.

avatar
realan88
Saturday, 02.03.2019
22:24

Nije liverpul je prvi na tabeli a partizan treci sa minus 15

avatar
Man.United99
Saturday, 02.03.2019
23:12

Zvezda je dobila Partizan, nije dobila sudiju,

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 02.03.2019
22:10

Batica je tezak gospodin. Vidi se da je nas. xd Cudan kriterijum stvarno. Daj da zovemo geometre da potvrde da li je "ofsajd" bio metar ili dva kod gola Bena :D

avatar
realan88
Saturday, 02.03.2019
22:25

Da sad ce da krenu teorije zavere kako je sudija partizanovac kako je namesteno a utakmica nula i jedni i drugi nista

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 02.03.2019
22:37

Mozda je bio vas, odavno sigurno vise nije.