Mirković pred Šabac podsetio novinare - Šta je zajedničko za njega i Marka Nikolića?

Autor: Darko Mitrović
subota 25.08.2018.
17:03
Izvor: Sportske.net

Partizan sutra ima teško gostovanje u Šapcu, tri dana posle duela sa Bešiktašom, a u iščekivanju revanša u Istanbulu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Između dva duela sa Bešiktašom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan sutra gostuje u Šapcu protiv Mačve u 6. kolu Superlige. Utakmica je zakazana za nedelju u 19.30 časova, uz direktan TV prenos na TV ''Arena sport 1''.

Trener Partizana Zoran Mirković danas je pred novinarima najavio ovaj duel. Na početku je pohvalio narednog rivala, kao i trenera Mačve.

''Igramo važnu utakmicu i nije fraza, svaka sledeća nam je najbitnija. Protivnik je čvrst, borben, odlično vođen. Kolega Aničić izvlači maksimum iz igrača gde god je bio, tako to radi i u Mačvi. Cenimo njegov rad.

Izuzetno su brzi po bokovima, a Adamović je alfa i omega u ekipi.

Moraćemo da budemo, agresivni, odlučni, direktni, nadam se da će i teren biti zadovoljavajući, da bismo mogli da odigramo dobru utakmicu. Ivica Kralj izuzetno dobro vodi klub, znamo da su bili trećeligaši, ali dobro su se organizovali i evo ih u Superligi.'', izjavio je Mirković.

Crno-beli neće biti kompletni sutra, Janković će zbog povrede propustiti ovaj meč, ali ne samo on.

''Nemam još potvrdu od doktora, ali Marko Janković neće biti u konkurenciji za sastav, kao i dvojica stranaca od ukupno šestorice. Sačekaću još doktora da vidim da li je još neko možda u riziku što se tiče sledeće utakmice'', istakao je Mirković.

Potom je na pitanje novinara pomenuo i Marka Nikolića, bivšeg trenera Partizana koji je na početku svog mandata takođe bio u bodovnom zaostatku za Zveztdom, ali je na kraju osvojio duplu krunu.

Mirković je podsetio da su njih dvojica istog datuma (3. avgust), samo u razmaku od dve godine imenovani za šefa struke crno-belih.

''Čuo sam se sa Markom kad sam postao trener i zanimljivo je da smo na isti dan postali treneri Partizana, ali nezavisno od situacije, Partizan mora da ide na pobedu'', naglašava Mirković.


''Ovaj dečko je danas igrao utakmicu, ne znam koliko je humano da ga opterećujemo sutra. Dobro je da igraju, oni su deo ove grupe i sigurno će dobiti svoju šansu'', konstatuje Mirković na ovu temu.

Ponovio je da je zadovoljan prikazanim protiv Bešiktaša,. da je ekipa shvatila da može ravnopravno da se nosi sa favorizovanim rivalom, a Mirkoviću je postavljeno pitanje i u vezi golmana Stojkovića, koji nije pozvan u reprezentaciju za prve mečeve u Ligi nacija.

''Nisam pričao sa njim, nije bio juče sa grupom gde smo mi bili, imao je trening oporavka, ne vidim neku promenu u njegovom ponašanju, nešto zabrinjavajuće. On je iskusan golman, zreo čovek i zna da se nosi sa svim stvarima'', zaključio je Mirković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peca Partizan
Sunday, 26.08.2018
18:48

tacno marko na 10 godina ali,,,,,ostojic za stopera kod marka je bio stub odbrane markovic je nizak pokazalo se to u surdulici i sad protiv besiktasa iste dve situacije nije ocistio ;optu glavom i pali golovi zato ostoja

avatar
Петар Чалић
Saturday, 25.08.2018
20:11

Ех кад би био као Марко Николић....одмах бланко чек и уговор на 10 година.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Saturday, 25.08.2018
17:35

I isto je dosao pre treceg kola i isto nismo pobedili iako nije sedeo na klupi...

avatar
Srpska dijaspora
Saturday, 25.08.2018
17:34

Mislim da će se sutra Mirković odlučiti za sljedeći sastav: Stojković - Urošević, Valiente, Miletić (73), Enache - Kosović, Smiljanić - Đerlek, Nikolić, Soumah - Ožegović. Mislim da će čuvati snagu za Bešiktaš i u suštini, po meni, jedini siguran od navedenih za sutrašnji meč je Kosović jer ima kartone i neće igrati protiv Turaka. Takođe, mislim da će Urošević biti lijevi bek, a iskreno bih volio sutra da vidim Miletića, mislim da bi onda Urošević igrao protiv Bešiktaša. Takođe, mislim da će Enache, Nikolić i Soumah igrati 90% jer su skroz odmorni, a ne planira ih Batica za revanš.