Mirković: "Nikako, nikako nisam zadovoljan drugim poluvremenom"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 12. avgust 2018.

  • 19:25

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Partizana ističe istu boljku svog tima. Priči o pojačanjima će morati ozbiljno da se pristupi.

Mirković:
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Zoran "Bata" Mirković je jasan posle trijumfa nad Zemunom, odnosno druge uzastopne pobede i svog prvenca u Super ligi: Partizan ima problem sa drugim poluvremenom.

"Delimično zadovoljan prvim poluvremenom. Drugim, nikako. Nikako. Loša uvertira za četvrtak. Hteli smo da odigramo drugačije, ali nismo. Što se tiče prvog poluvremena, bilo je dosta dobrih akcija. Želja nam je bila da u gustoj odbrani Zemuna menjamo težište igre i u tim situacijama smo napravili neke dobre stvari. Sve ostalo, osim želje, nije valjalo", rekao je Mirković.

Crno-beli su pobedili 1:0, ali su finiš meča dočekali grčevito se braneći. Partizan u četvrtak igra revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Nordjselanda, koga je pobedio u Danskoj. Šta očekujete tada?

"Očekujem tešku utakmicu, imamo teškog protivnika i sigurno da neće biti lako. Ono što me brine je naša igra u drugom poluvremenu u obe utakmice. Da li sama pomisao na negativan rezultat ili poraz utiče da se uvuče strah u igrače i da se bez ikakve potrebe vrate na svoju polovinu...U toj igri stvarno dosta rizikujemo", rekao je Mirković.

Rekli ste više puta da je psihologija problem, ali da li ovakav nastup ima veze i sa sadržajem na terenu?

"Ima i jednog i drugog. Mislim da je psihologija u prvom planu. Jednostavno, nemoguće da se baš toliko raspadne igra od istih igrača, od istih ljudi", rekao je "Bata".

Rekli ste u najavi meča da ćete dovoditi pojačanja ako bude bilo potrebe, da li je nešto jasnije po tom pitanju posle ovog meča?

"Malo je kompleksna stvar. Imamo igrački kadar, puni smo i sa brojem stranaca, tako da...moraćemo ozbiljnije da sednemo i da popričamo o tome", rekao je Mirković.

Trener Zemuna Dragoslav Milenković rekao je da je umereni optimista, iako tim još nema pobedu.

"Ja isto mogu biti delimično zadovoljan. Ne bih hteo samo neke negativne stvari da ističem, mislim da smo kvalitetno ušli u meč. U par situacija smo imali šansu da ugrozimo gol Partizana. Posle toga smo imali 15-ak minuta u kome smo se raspali. Drugo poluvreme je bilo zadovoljavajuće, to je model koji bi Zemun trebalo da gaji.

Mi smo ekipa u stvaranju, ne bih voleo da pravim alibi, ali mnogo igrača je došlo pre sedam dana, 10 dana. Video se određeni kvalitet, ali kroz rad i upoznavanje igrača međusobno, to će doći na red. Imamo veoma težak raspored, sledeće dve gostujemo, umereni sam optimista, drugo poluvreme daje naznake da može da bude tako
", rekao je Mirković.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari