Mirković: "Nikako, nikako nisam zadovoljan drugim poluvremenom"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 12.08.2018.
19:25
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana ističe istu boljku svog tima. Priči o pojačanjima će morati ozbiljno da se pristupi.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Zoran "Bata" Mirković je jasan posle trijumfa nad Zemunom, odnosno druge uzastopne pobede i svog prvenca u Super ligi: Partizan ima problem sa drugim poluvremenom.

"Delimično zadovoljan prvim poluvremenom. Drugim, nikako. Nikako. Loša uvertira za četvrtak. Hteli smo da odigramo drugačije, ali nismo. Što se tiče prvog poluvremena, bilo je dosta dobrih akcija. Želja nam je bila da u gustoj odbrani Zemuna menjamo težište igre i u tim situacijama smo napravili neke dobre stvari. Sve ostalo, osim želje, nije valjalo", rekao je Mirković.

Crno-beli su pobedili 1:0, ali su finiš meča dočekali grčevito se braneći. Partizan u četvrtak igra revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Nordjselanda, koga je pobedio u Danskoj. Šta očekujete tada?

"Očekujem tešku utakmicu, imamo teškog protivnika i sigurno da neće biti lako. Ono što me brine je naša igra u drugom poluvremenu u obe utakmice. Da li sama pomisao na negativan rezultat ili poraz utiče da se uvuče strah u igrače i da se bez ikakve potrebe vrate na svoju polovinu...U toj igri stvarno dosta rizikujemo", rekao je Mirković.

Rekli ste više puta da je psihologija problem, ali da li ovakav nastup ima veze i sa sadržajem na terenu?

"Ima i jednog i drugog. Mislim da je psihologija u prvom planu. Jednostavno, nemoguće da se baš toliko raspadne igra od istih igrača, od istih ljudi", rekao je "Bata".

Rekli ste u najavi meča da ćete dovoditi pojačanja ako bude bilo potrebe, da li je nešto jasnije po tom pitanju posle ovog meča?

"Malo je kompleksna stvar. Imamo igrački kadar, puni smo i sa brojem stranaca, tako da...moraćemo ozbiljnije da sednemo i da popričamo o tome", rekao je Mirković.

Trener Zemuna Dragoslav Milenković rekao je da je umereni optimista, iako tim još nema pobedu.

"Ja isto mogu biti delimično zadovoljan. Ne bih hteo samo neke negativne stvari da ističem, mislim da smo kvalitetno ušli u meč. U par situacija smo imali šansu da ugrozimo gol Partizana. Posle toga smo imali 15-ak minuta u kome smo se raspali. Drugo poluvreme je bilo zadovoljavajuće, to je model koji bi Zemun trebalo da gaji.

Mi smo ekipa u stvaranju, ne bih voleo da pravim alibi, ali mnogo igrača je došlo pre sedam dana, 10 dana. Video se određeni kvalitet, ali kroz rad i upoznavanje igrača međusobno, to će doći na red. Imamo veoma težak raspored, sledeće dve gostujemo, umereni sam optimista, drugo poluvreme daje naznake da može da bude tako
", rekao je Mirković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 12.08.2018
21:17

Bogami su bili u pravu,Đukić je krivac,vidi sad kako gaze...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 12.08.2018
20:43

Enake pored N.R.Miletića i Vulićevića uopšte nije potreban na desnom beku, još je tu mladi Cucin, uopšte mi nije jasno zašto je doveden, a još je stranac. On ne mora da igra uopšte. Mislim da je Sumina igra danas prelila čašu. To je već drugi stranac koji ne treba više da igra. Nikolić i Ožegović nisu napadači za Partizan. Rikardo možda. Nedostaje nam bar 1 napadač koji će biti zaista pravo pojačanje i davati golove. Ukoliko ostane Janković prihvatljivo je da su on, Zakarić, Ivanović i Tošić kada se oporavi dovoljni na krilnim pozicijama. Nedostaje nam pravi zadnji vezni, ovi su na sredini prespori, bez agresivnosti i ne baš jaki u duel igri. To se ne može popraviti nikako, mora da se dovede igrač kakav je bio Everton. Levi bek će ostati kritičan ako se i tu ne dovede pojačanje. U svakom slučaju biće kasno za Bešiktaš ukoliko nisu spremni odmah da zaigraju. Od stranaca koji su trenutno u klubu Valijente može da igra iako će imati problem sa fizički jačim igračima jer je slab u duel igri, Rikardo na granici između prve postave i klupe ali u rotaciji da i to je to. To su 2 stranca eventualno što znači da ima mesto za još 2. Enake i Suma napolje ako smo pravi klub, ako nismo neka budemo poligon za razigravanje igrača.

avatar
BloodY RippeR
Sunday, 12.08.2018
20:36

E moj Batice pa ja pricam da smo mi izgubili fudbal u zadnjih 20 god jer nam je razmisljanje da cuvamo rezultat a to definitivno neznamo. Kamo srece da smo kao Ba.Minh i da igramo svih 90 kao da gubimo 1:0 i da jurimo rezultat.

avatar
ercov
Sunday, 12.08.2018
20:07

Suma,Enake i Ljoriente su visak od inostranih fudbalera a Ozegovic, Nikolic i Urosevic od domacih. Ivica Ilijev mora odgovarati za ovakav haos u sportskom sektoru.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Sunday, 12.08.2018
21:07

Valiente, ne Ljor(i)ente.

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 12.08.2018
20:03

meni deluju fizicki padamo brzo losa kondicija i koncetracija sretno do pobede idemo crno-beli pomak mali jos dosta posla podrska za Batu

avatar
Peca Partizan
Sunday, 12.08.2018
20:02

obavezno dovesti prava pojacanja

avatar
poljskikupanjac
Sunday, 12.08.2018
20:02

a prvim jesi ovaj novi Djukic

avatar
Osijek 51
Sunday, 12.08.2018
19:52

Pacja skola, zanima me gdje je granica tolerancije za ordinarne gluposti nekih igraca, ukratko, jad i bijeda, hoce li se pojaviti trener koji ce odrediti standarde ko moze igrati u Partizanu...