Mirković detektovao najveću manu Muse Ndžaja

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 27.01.2019.
19:17
Izvor: Sportske.net

Drugog dana boravka u Antaliji trener Partizana Zoran Mirković napravio je prvi raport pred kolegama koje se nalaze u Turskoj.

Screenshot/You Tube
Screenshot/You Tube

Povezane vesti

Crno-beli su u petak ujutru otputovali u Tursku na centralni deo priprema koji će trajati do 8. februara i u okviru kojeg će biti odigrano pet kontrolnih utakmica.

Prva je na programu već u ponedeljak, a trener Zoran Mirković već je izneo prve utiske srpskim novinarima koji se nalaze u Antaliji.

"Pripreme nisu mnogo zanimljive, ali predstavljaju bitan period karijere. Kao igrač nisam bio lud za njima. Sadašnji momci su zreli. U avgustu, prvog dana kad sam došao za trenera, dogovorio sam se sa igračima da ne izlazimo iz nekih okvira ponašanja, zasad nije bilo ispada", rekao je Mirković za TV Partizan.

Prolećni deo sezone trebalo bi da počne sredinom februara, a glavno je pitanje da li će crno-beli biti bolji u odnosu na ono što smo videli tokom jeseni.

"Do kraja ove sezone bio bih zadovoljan dobrim igrama i povoljnim rezultatima. Moramo da budemo prepoznatljivi, da igrama vratimo navijače na stadion. Krajnji rezultat će biti dobar ukoliko se budemo ponašali onako kako smo zamislili", kazao je Mirković.

Trener Partizana ne plaši se činjenice da se svi rivali ozbiljno pojačavaju, ali ni špijunaže koja bi mogla da se dogodi, imajući u vidu da se većina srpskih klubova sprema u Antaliji.

"Ne plašim se špijunaže. Valjda se nećemo baviti tim stvarima. Pogotovo što danas postoje platforme vezane za skauting, sve je dostupno, ne znam šta bismo novo mogli da uočimo jedni kod drugih. Partizan neće špijunurati večitog rivala", dodao je Mirković.

Prvi put Mirković je analizirao prednosti i mane Partizanovog zimskog pojačanja Muse Ndžaija.

"Reč je o dobrom igraču, izuzetne brzine, prodornom... Dobro će doći našoj igri. Ne bih povlačio paralele, niti ga poredio sa nekim od stranaca iz bliske Partizanove prošlosti. Vešt je dribler, a trebalo bi da popravi realizaciju. Više je paker nego gol igrač", istakao je trener Partizana.

Iako je Partizan dobro popunjen na krilnim pozicijama, Mirković priznaje da ne bi imao ništa protiv da do kraja prelaznog roka crno-beli angažuju i Tokmana Nguena iz Stromgodseta.

"Krilne pozicije jesu popunjene, međutim, dobrodošao je svaki igrač koji postigne deset ili 15 golova po sezoni, a ima još toliko asistencija", priznao je Mirković.

Prvu kontrolnu utakmicu u Antaliji fudbaleri Partizana odigraće u ponedeljak protiv Slovana iz Libereca, a u taboru crno-belih nadaju se da će ih u narednim danima vreme bolje služiti no što je to bio slučaj za vikend.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Monday, 28.01.2019
10:48

A gde mi je komentar?

avatar
ŠDanilo
Monday, 28.01.2019
01:39

Slab si Batice, da ti nema ravnog. Tvoju trenersku propast može da spasi samo ekstra plej kakvog nema u našoj ligi. Nemoj posle 10 godina da žališ što si kratko trajao.

avatar
Душан Терић
Sunday, 27.01.2019
23:34

Ako ti napravis nesto od partizana ja sam onda miki maus. Pa ti se jedna.velika neznalica