Mirković: "Da igrač Partizana oseća strah od lopte, ko god da je sa druge strane - to ne mogu da shvatim"

Autor: Pavle Knežević
utorak 18.09.2018.
15:15
Izvor: Sportske.net

Batu brine strah njegovih igrača od lopte, a sutra na "svoj" Rad ide pomešanih osećanja.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Partizan sutra igra zaostalu utakmicu protiv Rada, a trener crno-belih Zoran "Bata" Mirković ima pomešana osećanja, jer je ime napravio na Banjici.

"Pomešana su mi osećanja. Ja sam ponikao u Radu, prve fudbaske korake sam napravio u tom klubu. Izuzetno cenim i poštujem i volim taj klub. Rad u ovom momentu ima dosta dobru ekipu. Kolega Zoran Milinković je prekaljeni stručnjak i isto ga izuzetno cenim i poštujem.

Ekipa ima dosta igrača iz svoje omladinske škole, koji osećaju klub i koji znaju da igraju, imaju brzinu po bokovima, čvrsti su u defanzivi, imaju čvrstog napadača, razbijača Mihajlovića. Biće izuzetno teško. Jedino što nije dobro iz sutrašnje utakmice što će neko morati da izađe nezadovoljan rezultatom
", rekao je Mirković.

Partizan je u prošlom kolu minimalno pobedio Proleter 1:0, a trener je bio jako nezadovoljan posle tog meča.

"Drugo poluvreme nije ništa valjalo. Mora da se okrene. Ja mogu da shvatim da su igrači došli malo premoreni sa reprezentativnih obaveza. Bilo je igrača i koji su odigrali 180 minuta i imali daleke puteve, ali ne mogu da shvatim ono izdanje. Čovek i kad je umoran treba malo više da uključi mozak i da bolje reaguje na terenu. Ono je bilo katastrofalno", rekao je Mirković.

Zna se šta je najveći problem za Batu - strah od igre.

"Bili smo u kontraritmu, a što se tiče straha od igre - ja to ne mogu da shvatim. Igrač Partiana da beži od lopte, da ne želi igru...ko god da je sa druge strane - ja to ne mogu da shvatim. To me brine", dodao je Mirković i najavio da će biti par promena u ekipi.

Partizan posle Rada za vikend čeka "večiti" derbi protiv Crvene zvezde, da li ćete morati posebno da motivišete svoje igrače za Rad.

"Sigurno da smo svi u mislima malo u nedelji, ali poseban motiv ne treba. Ovo je njihov posao, njihova profesija. Igraju prvenstvenu utakmicu, igraju za svoj klub. I na prvom i poslednjem mestu to im je posao", rekao je Mirković.

Pošto je derbi, da li bi vam više odgovoaralo da se ova utakmica ne igra?

"Gust je raspored i ova utakmica je morala u jednom trenutku da se odigra. I Zvezda ima svoju aktivnost večeras, odnosno, ne svoju aktivnost, nego Ligu šampiona, tako da smo otprilike na istoj razini", rekao je Mirković.

Novinari su primetili da je moguće da Partizan nedelju uveče završi na prvom mestu.

"A je l' tako?", upitao je Bata, a onda uz osmeh dodao: "Nije daleko ni nedelja".

Sutrašnja utakmica igra se od 17 sati, a sav prihod od nje namenjen je fondaciji Podrži život, za pomoć deci Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 19.09.2018
10:49

Najveći problem u Partizanovoj igri je u stvari - nedostatak kreacije. Pantić, koji je trenutno najbliži poziciji graditelja igre, često bira komplikovanija rešenja i pokazuje sebičnost, jer je otkrio da može i sam da da gol (što jeste dobro, ali kao play mora uvek da bira najbolja rešenja). Uz to, Pantić je - pozajmljen igrač. Partizan - mora da nađe igrača koji će poziciju graditelja igrati na pravi način. Pametnog i odgovornog, koji brzo misli i ima dovoljno tehnike da mu lopte u ključnim trenucima ne budu ni prebrze ni prespore ni predugačke ni prekratke. Ponoviću, na osnovu doduše jednog gledanja (prošle godine protiv nas), Vulić iz Napretka, uveren sam da je taj igrač.

avatar
Душан Терић
Tuesday, 18.09.2018
19:50

A ja ne mogu da shvatim da si ti trener partizana i da ti je scekic pojacanje

avatar
Saša Ilić
Tuesday, 18.09.2018
17:11

I ovaj Mirkovuć me razočarao,dosao 20 dana pre kraja prelaznog roka, ja očekivso nekog igrača koji će da ubrza igru i donese kvalitet a on dovede ovu motku Šćekića.Ja prstim našu treću ligu i tskvi igrača ima koliko hoćeš.Na sredini imamo 3 mrtva puvala Kosović,Zdjelar i Šćekić,da me pitaš ko je najlošiji geško bi se odlučio.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Wednesday, 19.09.2018
13:07

Jos gore, dosao je cetiri nedelje (27 dana) pre kraja PR.

avatar
ercov
Tuesday, 18.09.2018
17:00

Taj strah od lopte je drugim recima prikazan kao neznanje ili nedostatak kvaliteta fudbalera koji nosi crno beli dres i nastupa za prvi tim. Odbrana nije u stanju da iznese loptu do sredine terena jer ako je bilo ko napadne presingom odmah se lopte oslobodja tako sto je panicno ispucava, zadnji vezni red je tehnicki nedorastao nivou Partizana a mi ga nemamo jos od vremena Race Petrovica i Zeke Jojica. Kada na sve to nadovezemo da ekipa igra bukvalno bez pravog vodje ili bolje receno "mozga ekipe" jer ofanzivni vezni red i ne postoji onda o cemu mi diskutujemo. Pa mi jedinog kvalitetnog veznjaka Pantica gledamo sve vreme na levom krilu.

avatar
pogled sa avale
Tuesday, 18.09.2018
15:57

..........Batice, pa plase se jer su lose fizicki pripremljeni, fizickom pripremom M.Filipovica su iscrpljeni misici igraca umesto da ojacaju fizicki muskuluturu misica.......kada su "jaki" misici nema povreda i situacione probleme na terenu lako resavaju!

avatar
Saša Ilić
Tuesday, 18.09.2018
17:14

Nije istina, plaše se jer su loši igrači i zalutali su u Partizan.Kad se igrač koji zna sa loptom plašio iste?

avatar
ISTINA BOLI
Tuesday, 18.09.2018
15:37

Razumem da moras pricati u hvalospevima o klubu u kome si,ali ta preterivanja,pa niko vam nece zameriti da kazete istinu,ejjj cuj ne moze da shvati da se igraci Partizana nikoga ne boje,pa sta je to Partizan srece ti? Klub sa istorijom Malmea,sa igracima pokupljenim po livadama i bez navijaca,dobre se vi i okupite da odigrate malo.

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 18.09.2018
15:27

Na kraju sezone VANREDNA SKUPŠTINA obavezno! Tole Karadžić predsednik, Bata Mirković i Sale Ilić potpredsednici, Petrić generalni direktor, Ivan Tomić sportski direktor i Darko Milanić ili Srećko Katanec trener!

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Tuesday, 18.09.2018
15:41

Nadji drugog predsednika.

avatar
Man.United99
Tuesday, 18.09.2018
16:13

Mirkovic i Petric imaju sukob sa Toletom

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Tuesday, 18.09.2018
15:24