Milovanović: "Najvažnija utakmica u istoriji Mladosti, samo bez tenzija"

Autor: Pavle Knežević
utorak 08.05.2018.
11:39
Izvor: Sportske.net

Mladost čeka revanš protiv Mačve u polufinalu Kupa Srbije, nesumnjivo najvažnija utakmica u istoriji kluba.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Mladost protiv Mačve - četvrti put u poslednjih 30 i kusur dana, ali ovaj put ulog je plasman u finale Kupa Srbije. Za trenera Lučanaca Nenada Milovanovića to je najveća utakmica u istoriji kluba, ali od igrača traži da u meč uđu bez tenzije.

"Mladost iz godine u godinu pravi rezultate koji su vredni pažnje. Prošle godine smo izašli u Evropu, a u sredu je najvažnija utakmica u istoriji kluba. Do sada je Mladost bila u četvrtfinalu, sad nam se pruža prilika igramo u finalu. Sa strane možda deluje da su velike šanse da prođemo, ali sa trenerske strane, čeka nas teška utakmica", rekao je Milovanović novinarima u Lučanima.

Cilj Mladosti se zna - plasman u finale.

"Videli ste da smo u poslednjim kolima odmarali igrače koji su nosili prolećni deo prvenstva, jer su nam potrebni sveži. Mačvu cenim i poštujem, kako igrački kadar, tako i struku. Pokazali su ove godine da mogu da igraju sa svima. Rekao sam i u Šapcu da će ova utakmica da odluči. Rezultat 1:1 govori da će sutra biti otvoreno.

Moramo disciplinom i agresijom da dođemo do rezultata koji vodi u finale. Ne želim da opterećujem naše igrače, treba samo da uđu u utakmicu kako znaju, bez tenzije. Ulaz je besplatan, pozivam sve naše navijače iz Lučana, iz naše opštine, ali i iz okoline, iz Požege, Užica, Ivanjice, Čačka... da pruže punu podršku pre svega igračima Mladosti, da napunimo tribine i da probamo da uđemo u finale kupa
", rekao je Milovanović.

U prvom duelu kupa bilo je 1:1. Za vikend je u Lučanima bilo 0:0. Početkom aprila je Mačva pobedila kod kuće 2:1, a u oktobru je Mladost slavila na svom terenu 2:0.

Posle toliko međusobnih utakmica u sezoni, tajni među ekipama nema, što kaže i kapiten Mladosti Ivan Milošević.

"Igrali smo već tri puta sa Mačvom u poslednjih mesec dana. Odlično se poznajemo, a činjenica da je nismo pobedili u ta tri meča govori da nas čeka teška utakmica. Mislim da ćemo uspeti da zaustavimo njihove najjače adute. Ove sezone imamo šansu da ponovimo izlazak u Evropu i da napravimo najveći uspeh u istoriji kluba. Pozivam navijače da nas podrže", rekao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke