Miloševiću derbi nije "biti ili ne biti", poslednja četiri kola rešavaju sudbinu

  • Autor: Pavle Knežević

  • 24. april 2019.

  • 14:42

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Partizana veruje da su poslednja dva derbija "mali plus" za njegovu ekipu. Šta kaže o "Elvisu" i navodima predsednika...

Miloševiću derbi nije
Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Savo Milošević ponavlja stare i dobro poznate fraze kada je "večiti" derbi u pitanju, ali ističe da utakmica protiv Crvene zvezde nije "biti ili ne biti" za Partizan.

"U najkraćem, da ne pričam o važnosti derbija, to već svi vrlo dobro znate. Situacija naša je i dalje jako komplikovana, ali se trudimo da je popravljamo iz nedelje u nedelju. Poslednja utakmica predstavlja rezultatski korak unazad, ali ja je tako ne gledam. Ekipa je odigrala šta sam tražio, nismo imali šest-sedam igrača, tako da ima tu još faktora.

Okrećemo se sledećoj utakmici, nemamo vremena da razmišljamo o prošlosti. Sutra jeste jako bitna utakmica i može da bude jako bitna, ali nije utakmica koja predstavlja biti ili ne biti. Posle toga imamo mini-ligu od četiri utakmice u borbi za Evropu. Sutrašnja utakmica ima svoju specifičnu težinu, ali ne sme da bude biti ili ne biti
", istakao je Milošević.

Partizan se u sezoni najbolje pokazao u dva derbija sa Zvezdom. Koliko to može da vam znači pred sutrašnji duel? I da li će uticati na utakmicu to što su oba tima poražena u prošlom kolu?

"Delom može da znači, te dve utakmice koje smo igrali sa Zvezdom sigurno mnogo da pomognu, jer je ekipa pokazala da zna kako da izađe na kraj sa Zvezdom i to jeste mali plus.

A ti porazi...sve utakmice pre derbija mogu biti ovakve ili onakve, ali sve to pada u vodu kad počne derbi. Mislim da ova dva poraza neće uticati na utakmicu. Važnost je velika i za nas i za njih i ko bude uspeo da se bolje prilagodi tom pritisku, taj će biti u prednosti
", rekao je Milošević.

Navijači se nadaju da ćete pobediti Zvezdu, a onda i u finalu sa Zvezdom osvojiti kup i koliko-toliko spasiti lošu sezonu...

"Verujem da su dobre za finale kupa, pogotovo posle prve utakmice. Ja znam šta navijači očekuju, ali ja moram da budem pragmatičan i realan, a u ovom trenutku niko ne zna da li ćemo osvojiti kup, ali znamo da Partizan mora da obezbedi Evropu.

To je primarni cilj, ne zato što tražim opravdanja, jer je to realnost. Ako uspemo pored toga da osvojimo kup, to je bonus. Još se vadimo, još nismo izašli  iz svega. Ja samo mogu da pohvalim igrače, mislim da je ovo dobar put.

Ono što sam dužan i ja i igrači jeste da obezbedimo Evropu, to je imperativ imperativa. Rekao sam da neću tražiti opravdanja, niti govoriti o onome šta se dešavalo, ja gledam šta je minimum onoga što moramo da uradimo do juna. Ovo je realno stanje
", kaže Milošević.

Derbi će suditi debitant Novak Simović. Vaš komentar?

"Ne, ne. Rekao sam da neću komentarisati niti sudije, niti suđenje, ni pre ni posle utakmice", kaže Savo.

Jedan novinar je pitao da li će trener motivisati igrače u autobusu puštajući im pesme Elvisa Prislija. Kada je trener rekao da ne razume referencu, novinari su mu objasnili da je "Elvis" nadimak sudije Simovića, koji mu je pre dve godine dao Neško Negovanović zbog frizure.

"Ne bavim se sudijama, pogotovo ne u toj meri da im znam nadimke", kratko kaže Savo.

A kako komentarišete izjavu predsednika Milorada Vučelića da jedan deo fudbalskog establišmenta ne želi da se Partizan plasira u Evropu?

"Posle rezultata u poslednjem kolu, dosta je zanimljivo. Ima to svoju podlogu, ali ja nemam vremena da se bavim tim stvarima, moram da se fokusiram na ono što je moj posao i ne mogu da vodim računa šta rade druge ekipe ili deo establišmenta", odgovorio je Milošević.

Koji vam je bio poslednji derbi i kakav vam je skor u derbijima?

"Nemam pojma koji mi je poslednji derbi, ne znam ni tačno koliko sam odigrao, sigurno više od 10. A i rekao sam da moju igračku karijeru sam negde arhivirao i ne znam tačno podatke, ali znam šta predstavlja derbi i to je sigurno nešto posebno i ta atmosfera se uvek oseća i taj pritisak uvek osećaju svi.

Vrlo često se dešavalo da ono što ste planirali se ne ostvari na utakmici. Verovatno će biti i sutra tako, jer derbije odlučuju neke druge stvari, ne nekakva taktika, nego taktička obezbeđenja. A trudim se da ne pričam o sebi, to je daleka prošlost. Najdraži derbi mi je recimo pobeda 3:1 u kupu (dao je dva gola), ako moram da istaknem nešto
", rekao je Milošević.

U nekim kombinacijama bi i bod bio dovoljan, da li biste bili zadovoljni bodom?

"U situaciji u kojoj smo, možda da, ali ne bih a priori. Remijem ne dobijamo puno u odnosu na poraz, a pobeda nam donosi mnogo. Rekao sam da nam poslednje četiri utakmice rešavaju sudibinu", rekao je Milošević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari