Miloševićevih 60, od Kruševca do Niša - Šta kažu brojke, kakav je učinak trenera Partizana?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.06.2020.
11:41
Izvor: Sportske.net

Trebalo je da sinoćnji meč bude kruna Partizanove sezone, da se ona oceni uspešnom, bez obzira što titula prvaka ponovo nije osvojena, ali...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Porazom u penal-seriji finala Kupa od Vojvodine u Nišu (2-2/6-4), Partizan je neuspešno završio sezonu, skraćenu zbog pandemije koronavirusa.

Ne samo što je ostao i bez drugog domaćeg trofeja, koji je osvajao četiri puta uzastopno, Partizan je sebi zakomplikovao i evropski put, koji će umesto tek 17. septembra, morati da započne dvadesetak dana ranije, 27. avgusta, utakmicom prvog kola kvalifikacija za LE.

Zbog toga će tokom leta crno-beli moraju da ubrzaju aktivnosti na pripremama i kadrovskim promenama u ekipi za narednu sezonu, u kojoj će prvi veliki cilj biti novi plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Trener Savo Milošević sinoć nije želeo da razgovara sa novinarima, ali nema sumnje da će narednih dana izneti svoja razmišljanja i dalje planove sa klubom iz Humske.

Do tada, prilika je da se osvrnemo na njegov dosadašnji učinak na klupi Partizana, od marta prošle godine, kada je u nezavidnoj situaciji nasledio Zorana Batu Mirkovića i debitovao porazom od Napretka u Kruševcu (1:0).

Za tih, nešto duže od godinu dana, Milošević je u zvaničnim, takmičarskim mečevima vodio ekipu Partizana ukupno 60 puta.

Posmatrajući samo brojke, ostvario je sa crno-belima 38 pobeda, uz osam remija i 14 poraza i gol razliku 127-61.

Ali, u tih 60 utakmica, Milošević je uspeo da prošle godine osvoji Kup pobedom nad Crvenom zvezdom na ''Marakani'' (1:0), potom je prošlog leta uveo Partizan u grupnu fazu Lige Evrope, a uporedo s tim je promenio način igre svog tima, ali i napravio nekoliko iznenađujućih kadrovskih promena.

Pre svega se to odnosi na Sejdubu Sumu, koga je od potpunog promašaja vratio u fudbalski život, pa je omaleni Gvinejac u minuloj sezoni uglavnom pokazivao ono zbog čega je i doveden.

Na domaćoj sceni, Milošević se ove sezone može pohvaliti odličnim učinkom u ''večitim derbijima''. Osim prošlosezonskog poraza od 2:1 na ''Marakani'' u svom prvom trenerskom ''večitom derbiju'', Milošević je dva puta nadmudrio svoje kolege sa ''Marakane'', oba puta u Humskoj, jesenas 2:0 u prvenstvu i nedavno u polufinalu Kupa (1:0), a u prvenstvenom meču na ''Marakani'' bilo je 0:0.
-
baner 10

Međutim, kao što je to bio slučaj sa njegovim prethodnicima Đukićem i Mirkovićem, previše bodova se ''prosipalo'' širom  Srbije, u duelima sa manje atraktivnim rivalima.

Ali, ono što se navijačima dopalo jeste to da Partizan ponovo ima dopadljivu igru, što nije bio slučaj u par prethodnih godina, što je Milošević pogodio sa pojačanjima od kojih bi Partizan već ovog leta mogao sjajno da zaradi, uz veliko poverenje najtalentovanijim igračima, pa će posle Strahinje Pavlovića i Filip Stevanović ovog leta biti na meti najvećih evropskih klubova.

Zbog toga ne bi trebalo da se postavlja pitanje poverenja Miloševiću, jer do njegovog dolaska, prodaje igrača za 10-15 miliona evra bile su misaona imenica, a sada bi to moglo da se dešava u seriji, ukoliko posle Strahinje Pavlovića, i Filip Stevanović ili Sadik budu dobili dozvole za odlazak.
-
baner 11

Zaista malo je Partizanu nedostajalo da od razočaravajućeg, učinak bude izvanredan, bez obzira za izgubljenu šampionsku trku. Samo da su crno-beli izdržali onih par minuta u Alkmaru i izborili evropsko proleće, ili da su sinoć protiv Vojvodine imali više sreće u penal-ruletu.

Ali, lekcije iz tih mečeva, kao i nekih drugih, moraće da se nauče i da se takve stvari ne ponavljaju u sledećoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 25.06.2020
16:49

Savo ti si ponos nas Zvezdasa.

avatar
Dorotej
Thursday, 25.06.2020
12:22

Milošević i Stanković su problem. Nisu sposobni treneri. Ne radi se o sreći, nego o znanju. Savo je uprskao takve prilike na međunarodnoj sceni, da to bukvalno peče. "Mister" je tek posebna priča koliko je "izgubljen u svemiru".

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 25.06.2020
12:12

14 poraza! Maltene 25 posto, ej...

avatar
babaroga
Thursday, 25.06.2020
15:22

Sto, el ovaj nas nesto bolji? Problem je u praksi. Nemaju je. Dovedes coveka da mu prvi posao bude da vodi klub koji spada u velike, od kojih se uvek ocekuju reyultati. Ovaj vas je cak i upitnog morala, seti se price sa Toletom. Mada ima kod nas i drasticnijih primera: Krstajic. Ako nista, ovima mora da se prizna jedno: uspeli su da devastiraju i ono sto sam ja mislio da nece nikad da padne.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 28.06.2020
08:55

Nije bolji, ali, Savo ne sme da ima 10 poraza od ekipa koje su sigurno slabije od njegove. Nije on samo tu pokazao svoj karakter, sta je sve pricao, a i radio protiv ove uprave? Nije sporno to sto ih je napadao nego za ciji racun je to radio, a onda i to sto im se priklonio...

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Thursday, 25.06.2020
18:37

Sa vicesampionom imati skor pobeda 38 :22 (8+14) moze i bilo ko sa tribine...