Milošević već zakazao prozivku

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.05.2019.
11:06
Izvor: Sportske.net

To što je odložen početak sezone ne znači da će crno-beli imati više vremena za odmor.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Trijumfom nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Srbije fudbaleri Partizana uradili su veliku stvar jer je osim trofeja obezbeđen i kasniji start u evropskim kvalifikacijama.

Trener Savo Milošević nedavno je objasnio koliko bi dodatne dve nedelje mogle da znače tokom priprema, a nakon trijumfa u finalu Kupa strategu crno-belih ostvarila se želja.

Partizan će prvi meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope odigrati 25. jula, ali kasniji start u Evropi ne znači da će odmor za igrače trajati duže.

Ekipa je dobila voljno nakon sinoćne utakmice na stadionu "Rajko Mitić", a Savo Milošević je prozivku zakazao za 7. jun.

Nakon dvonedeljne pauze sledi okupljanje, uobičajena testiranja, a zatim i prva faza priprema koju će crno-beli odraditi na Zlatiboru od 10. do 21. juna.

Centralni deo priprema Partizan će obaviti u Ptuju, a prvi takmičarski meč u novoj sezoni crno-beli bi trebalo da odigraju 20. jula u prvom kolu Super lige Srbije.

Podsećamo da će Partizan ime(na) (potencijalnih) rivala za drugo kolo kvalifikacija saznati 19. juna.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 24.05.2019
19:38

Na kraju je sve ispalo prihvatljivo, ali samo što se tiče rezultata. Mislim da su i poslednje utakmice pokazale da mnogi igrači, čak i oni koji su često kretali i kao starteri, nemaju kvalitet za Partizan. Dvaput sam gledao poslednju utakmicu, a pažljivo i prethodne. Evo našeg spiska (za mlađe sam napisao i koliko imaju godina, a u zagradi cenu - kao otpusnu klauzulu, a ne kao moje mišljenje o vrednosti, a slovo p znači da bi ih prodao ili dao na pozajmicu):
golmani: (treba 3) Stojkovic (1m), Kljajic (0.5m), Popovic19g (0.5m-p), Vukanić 18g (0.5m-p); stoperi: (4) Markovic 19g (2.5mil), Valiente (500h-p), Ostojic (potpisao bih novi ug), Pavlovic 18g (2.5mil), Balaž 18g (1m); d. bek (2): Miletić (2.5m), Vulićević (pustio bih ga); l.bek (2): Šehović 18g (2.5m), Miletić (0.4m-p), Urošević (0.8m); z.v. (3) Zdjelar (1.5m), Šćekić (0.8m-p), Smiljanić (0.5m), Pantazis 18g (1m); vezni (3-4): Đerlek 18g (2.5m), L. Pavlović 18g (2.5m), Milosavljević 18g (1,5m); d.kr. (2) Tošić (2.5m), Stevanović 16g, Musa (0.4m-p), Bosić 18g (0.4m-p); l.k. (2) Zakarić (2.5m), Stanojlović 18g (1.5m); polušpic (2-3) Ivanović (1m-p), Suma (1.5m-p), Nikolić (2m); špic (2) Gomeš (2.5m-p), Georgijević (0.2m-p).
Znači: mislim da nemamo potrebu da angažujemo nove golmane, leve bekove, stopere, zadnje vezne, pa ni krila. Ovo poslednje imajući u vidu na kakve se načine uobičajeno sastavljaju timovi danas, da često u timu igra samo jedno krilo, a da je s druge strane nekakav polušpic.
Imamo potrebe za desnim bekom, makar jednim, ako ostaje Miletić. Cucin i Aksentijević su pristojni kandidati, najbolja varijanta da ostane Miletić i da alternativa bude jedan od te dvojice, tu je i Radmanovac 18g.
Kod veznih fali jedan super plejmejker, koji bi podigao igru, ali bio i učitelj mladoj trojci (u timu bih uz jednog z.v. imao i jednog od ova 3 mlada);
Polušpic - zadržao bih samo Nikolića, i to pod uslovom da prihvati da se usavršava; potreban: jedan mlađi - npr. Zličić (Vožd) i jedan vrhunski;
Špic: prodao bih oba - odlični Gomeš ne sarađuje sa saigračima, često pokvari akciju/šansu šutirajući bezveze: potreban jedan vrhunski špic, jedan iskusni - pametni špic, kao Raul, kao Santrač, i 2 mlada 16 do 20 da se pripreme za 2020 -.
Nadam se da Savo makar približno razmišlja i da će ispratiti mnoge kojima je u poslednje vreme davao šanse. Ovo što sam napisao je više nego realističan i dostižan cilj: prodati ili dati na pozajmicu oko 12 igrača, vratiti jednog desnog beka, kupiti vrhunske - pleja, polušpica i špica, iskusnog špica (34+ to nije preskupo), Zličića i dva mlada špica 16 - 20.