Milošević otvorio dušu - Problemi unutar ekipe su ga šokirali, ali ni to nije sve!

Autor: Beta Beta
subota 08.08.2020.
14:04
Izvor: Beta

Milošević priznao da je razmišljao o ostavci i da ima problema unutar ekipe!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da je razmišljao o tome da podnese ostavku, da je posle poraza u Novom Pazaru ostao zatečen i priznao da ima problema unutar ekipe koje je tek sad video.

Partizan je loše počeo novu sezonu u Super lige Srbije, teško je pobedio Napredak u Kruševcu, a potom je izgubio u Novom Pazaru.

Ranije je Milošević posle lošijih partija svoje ekipe preuzimao odgovornost na sebe, ali to se nije dogodilo posle utakmice u Novom Pazaru.

"Nisam našao nijedan razlog zbog kojeg bih mogao da odbranim ekipu", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Milošević je posle utakmice u Pazaru izjavio i da je počeo da sumnja u samog sebe, pa je novinare zanimalo kako se sada oseća, da li su sumnje nestale, da li se vratio optimizam.

"Nisam osetio samo razočarenje nego, i poniženje. Ovo nije incident, ovo je nešto što nam se ponavljalo konstantno prošle godine. Cela moja priča kroz ove pripreme je bila da izbegnemo ovakve stvari. Radili smo mnogo na tome da upravo te stvari u takozvanim malim utakmicama radimo bolje nego prošle godine. Kada se desi ovakva utakmica, u kojoj vidite da je sve što ste pričali uzaludno, naravno da počnete da sumnjate. Ja počinjem uvek od sebe, naravno, jer je to dužnost i obaveza", rekao je Milošević.

On je naveo da je u poslednjih nekoliko dana bilo dosta razgovora, što individualno, grupno, što sa rukovodstvom kluba.

"Ako uspemo da povratimo barem energiju i trku koju nismo imali... Obim naše trke u prve dve utakmice je bio mizeran i poražavajući i to govori u prilog tome da momci iz nekog razloga nisu hteli", rekao je Milošević.

"Ja te razloge nisam imao u glavi i ostao sam zatečen, moram da priznam. Način na koji smo prošli pripreme me je uverio da smo spremni na ono što nas čeka, ali je ova utakmica pokazala da nismo i da postoji niz problema unutar ekipe koje sam tek sad video i koji su se preslikali na utakmicu"
, dodao je on.

Milošević je naveo da su crno-beli ponovo "stavili sebi mač iznad glave".

"U takvim okolnostima će biti teško ispravljati greške i preživljavati, ali su igrači u odredjenoj meri pokazali energiju da probaju da popravljaju stvari, pa ćemo od toga početi", rekao je Milošević.

Baner

On je ponovio da je bio iznenadjen partijom svoje ekipe u Novom Pazaru.

"Ja sam neko ko ima mnogo iskustva sa terena, odigrao sam stotine loših utakmica, ali ovo što smo mi uradili u Pazaru su vanfudbalske stvari kojima ja nikad nisam želeo da se bavim i kada vam se dese vanfudbalske stvari, fudbalske teško odnose pobedu", rekao je Milošević.

"Bio sam i spreman sam da trpim i podnosim udarce, ali morate da imate svrhu toga, morate da vidite neki krajnji cilj i neki povratni rezultat toga što trpite. Ako nema povratne informacije, a to sam video u Novom Pazaru, onda se ja zapitam zašto trpim udarce, koja je svrha i cilj toga
", dodao je.

Na pitanje da li je tačno da je razmišljao da napusti klupu Partizana, Milošević je kratko odgovorio: "Da".

Upitan zašto je ipak ostao, on je naveo da je "suviše rano da se odustaje".

"Nisam neko ko odustaje, nisam neko ko ide linijom manjeg otpora i nisam neko ko će zbog jedne utakmice prestati da se bori. To su osnovni razlozi što sam odlučio da nastavim da se borim pa ćemo videti da li to ima smisla ili ćemo biti pregaženi", rekao je Milošević.

Partizan sutra dočekuje Javor u utakmici trećeg kola Super lige Srbije.

"Ta utakmica u Pazaru i u dobroj meri utakmica u Kruševcu su pokazatelj kako ne treba. Sve što smo uradili u te dve utakmice, treba samo kontra od toga i onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu", rekao je Milošević.

baner

Niz pobeda Partizana protiv Javora u ovom trenutku ne znači ništa, jasan je Milošević.

"Javor je kvalitetnija ekipa od Pazara, a videli ste kako smo prošli u Pazaru. Ta statistika u ovoj situaciji apsolutno ništa ne znači", rekao je on.

Utakmica Partizan - Javor igra se sutra od 20.30 u Humskoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Saturday, 08.08.2020
16:01

On jasno kaze da je ekipa fizicki
nespremni. On nezna nista.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Saturday, 08.08.2020
19:44

Spominje vanfudbalske stvari, jos ce da bude da im neko puskom branio da igraju 🤣🤣🤣

avatar
cupavci
Saturday, 08.08.2020
15:39

I u prošloj sezoni protivnici igraju bunker, a tebi štoperi dosta spori. Bekovi idu dosta visoko,a nemaju pojma da centriraju. Losa transformacija iz napada u odbranu, odnosno nema je. Igra 0

avatar
Dorotej
Saturday, 08.08.2020
15:07

Ovaj Partizan ne može bez stresova. Kod njih nesrećnika je stalno neka frka. Trener progledao na utakmici sa Novim Pazarom. A na pripremama bilo mu sve idealno (setimo se Zlatibora i cirkusa pre te utakmice i "krađa" kojima su bili izloženi "ničim izazvanim"). Partizan je u velikoj krizi po celoj vertikali, od uprave do "skupljaca lopti" na stadionu.

avatar
magister
Saturday, 08.08.2020
14:50

Postoje timovi koji uđu u pobedničku seriju i - melju. Pobeđuju nekad ubedljivo, nekad kroz iglene uši, kiksnu eventualno svaku desetu, dvanaestu utakmicu. Ovaj tim Partizana mentalno je izvan takve kategorije. Tim koji pobeđuje - ne menja se, jeste staro pravilo, ali nas s druge strane prošlogodišnje sled događaja uči da kad je u pitanju ovaj Partizan, to nije primenjljivo pravilo. Ovaj Partizan ne stiče pobedničku rutinu, nego - gubi inspiraciju. Jednu ili dve odigra inspirativno, dobro, već na trećoj se vidi zamor materijala i nedostatak ideja. To je nešto što Savo, imam utisak nije uočio. Ili ne može sebi da prizna.

Prosto - to su takvi igrači, verovatno bi analizom svakog pojedinačno moglo da se dođe i do uzroka takvog ponašanja tima. Na primer, igrači koji u kontinuitetu igraju stabilno su Ostojić, Urošević, Zdjelar... Sadik (na svoj način). Miletić već dugo - oscilira, Vitas je nov u timu, Šćekić jeste stabilan, ali slabo upotrebljiv u napadu, osim kod centaršuteva iz prekida, Stevanović - mlad, normalno nestabilan, Asano, ima periode *spavanja*, Suma, igrač trenutka (nekad dobrog, nekad lošeg), Natko - igrač kome treba tim kojim će da *komanduje, igrači koji će stalno utrčavati u prazan prostor, da bi se akcije razvijale (to je normalno, ali to kod nas - nije slučaj), a kad toga nema na terenu, on se lako *utapa* u neigru.

Zaključak: Partizan ne treba da izvodi *najbolji* tim u domaćem prvenstvu, ako se plasiramo u LE, tad će biti nešto drugo, tad će biti inspirisani, ali ovde, pa još pred praznim stadionima (?), treba pažljivo, ali skoro svaku, a najdalje svaku drugu utakmicu - mešati karte, unosiiti nove varijante. Time i otežavati protivničkim trenerima, koji svi znaju kako da se protiv Partizana brane. Osim ovog, već sam rekao šta Partizanovi igrači moraju redovno i uporno da vežbaju na treninzima - preuzimanje i pomaganje u odbrani, a ne da svaka kontra bude *drž mu nane glavu*, a u napadu - uvežbavanje koncentrisanijeg završetka akcija, ne šutiranja što pre i često u blok, sličnog i centriranja, već pokušaja da se iz svake akcije postigne gol, da se izbegne blok, pa nije li normalno da talentovan igrač izmakne loptu protivniku, pa tek onda šutne, a pogledajte - čak i Suma, Asano, pa i Sadik (manje ovi iz Partizanove škole), koliko puta šutiraju u blok i koliko puta se šablonski centrira. A pogledajte na primer Kataijevu akciju protiv, valjda Novog Pazara, prošao po levoj strani do peterca i onda pogodio svog igrača u nogu. Naši često dolaze u tu situaciju, prođu 1 na 1, a onda *zavrnu* u sredinu, nikome, pa ako neko naleti, naleti, ako ne, biće drugi put. Zato - mora da se poveća nivo koncentracije pomenuta 3 napadača, od kojih mnogo zavisi. Ako ne može - prodati ih dok imaju pristojnu cenu.

avatar
Dorotej
Saturday, 08.08.2020
18:11

Ti li si Tarzane sa drugim nickom? Ovakve eseje samo ti pišeš
King je rerezervisan za "komšinicu", koja ima tu čast.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Saturday, 08.08.2020
19:51

Druze, to se zove limiziran kvalitet i trener koji ne moze izvuci maksimum iz njih. Realno, ovo ne da nije tim za borbu za titulu, nego za sredinu tabele... shvatas li da nije bilo "propusta" sudije u Krusevcu, Partozan bi imao 1 bod i bio 16ti... a mozda je bolje da je i to bilo, pa da umesto Save dodje neki pravi trener i dovede par pojacanja... cak bi pre pravi trener stigao -5 , nego sto ce Savo da sacuva -3, a kamoli da stigne... sreca pa sad dolazi filijala Javor i laganih 3 boda za Partizan, ali sta ce biti vec u 4tom kolu?

avatar
Südkurve München
Saturday, 08.08.2020
14:33

Koje su se to vanfudbalske stvari ????

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Saturday, 08.08.2020
19:52

Nisu im dali da nameste i ovu utakmicu

avatar
Limenka
Saturday, 08.08.2020
14:29

Kakvo rano odustajanje, ne racuna proteklu sezonu, prosipanje bodova se nastavlja. Igraju lose, nije neka nauka

avatar
toma1980
Saturday, 08.08.2020
14:28

Iskren da budem .....Mozda su Igraci pokusali Puc i tako smene Milosevica!!!!!
Ako smenite Milosevica.....mozete samo da Sanjate Titulu!!!!
Balavci jedni ni jedan od Njih nikada nece napraviti Karijeru kao Sava Milosevic!!!!

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Saturday, 08.08.2020
19:53

To sto si rekao, ispada da sami sebi hoce da budu treneri 🤣 Ne bih se slozio sa tobom, sa Savom se sanja titula, bez njega, sve je moguce...