Milošević o skepticima koji nisu verovali, ali i o ključnoj stvari koja je dovela Partizan do višeg nivoa!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.09.2019.
10:07
Izvor: Sportske.net, RTS

Savo Milošević gostovao u Jutarnjem programu RTS-a.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan je u fantastičnoj formi u ovom trenutku. Ostaje samo žal zbog nerešenog rezultata protiv AZ Alkmara, ali je i tu utakmicu ekipa Partizana odigrala dobro.

"Ovo je nešto što je bio plan. Mnogim prijatelji su bili skeptični po pitanju budućnosti Partizana i moje budućnosti u klubu. Iskoristili smo vreme da napravimo analizu postojećeg stanja i sve što je trenutno bio problem, napravili smo do juna "seču", odnosno plan da vidimo na koje igrače možemo računati", rekao je Milošević gostujući u Jutarnjem programu Radio televizije Srbije.

Ono što su mnogi primetili pomenuo je i Savo, Partizan fizički mnogo bolje izgleda sada nego prošle godine.

"Taj prelazni rok smo doveli igrače za koje smo smatrali da mogu da nam donesu kvalitet i javnost to prepoznaje. Usput smo stvorili pozitivnu atmosferu jer bez toga je teško praviti rezultat, ako oni mentalno nisu spremni. Što se tiče fizičke spreme, taj segment smo prilično popravili, akcenat je na snazi. To je neophodno da biste imali kontinuitet", rekao je Milošević.

Ovaj tim Partizana je sjajan spoj mladosti i iskustva, a koliko je zapravo teško uklopiti sve to rekao je i trener crno-belih.

"Potrebna je energija mladih i iskustvo starih, ne odnosi se to samo na Partizan i na fudbal, već na svaki sport. Tu morate biti obazrivi i morate pripremiti ekipu na te mlade koji dolaze, to je proces", rekao je on.

Liga Evrope je posebna prilika za crno-bele da vide gde su u odnosu na Evropu i najjače timove.

"Čeka nas teško gostovanje u Astani, posebno su nezgodni kući. Imamo dugačak put od 5 sati, pa vremensku razliku od 4 sata. Ukoliko odigramo dobro kao protiv AZ Alkmara, možemo da ih pobedimo. Što se tiče Mančestera, to je prilika da uživamo. Ne smemo da razmišljamo da su oni u lošoj formi, to su igrači koji imaju ekstremni kvalitet i ne možemo se osloniti na njihovu lošu formu. Ipak, i mi smo jako nezgodni po rivale, to je prilika da vidimo gde smo u odnosu na Evropu. Mislim da je dosta ljudi videlo da se nešto dešava u Partizanu. Iskreno verujem da možemo još više, Mančester je prilika da to pokažemo", rekao je Milošević.

Derbi je dobijen, što je najbitnije za atmosferu u timu i samopouzdanje tima.

"Mislim da smo imali dobru posetu, dobar ritam utakmica, uspeli smo na našem terenu da delujemo dobro, iskoristili pozitivnu energiju. Sve se skupilo i pobedili smo. To je utakmica koja donosi mnogo, ne samo bodove. Moja ekipa ima za nijansu veće samopouzdanje posle pobede nad Zvezdom", rekao je Milošević.

Nakon što je odbio da komentariše sumnjive detalje sa derbija, Milošević je govorio o susretu sa Nikolom Miloševićem, svojim sinom u duelu sa Javorom iz Ivanjice.

"To je jako čudno. Pomešana su osećanja, ali su bila pozitivna. Ne mogu da definišem taj osećaj, osim da kao svaki roditelj koji vidi svoje dete je ponosan. Ne volim da stavljam akcenat na to, bitno je da on radi na terenu, a ne pričom. Moj savet njemu je da priča na terenu"
, rekao je on.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke