Milošević: Kokezina odgovornost je bila najveća

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.10.2017.
10:41
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Čovek koji je igrao na dva Svetska prvenstva, 1998. i 2006. godine, otkrio je koji je potez bio ključan za naš plasman na SP.

Screenshot: n1info.com
Screenshot: n1info.com

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije je uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiju, mediji i dalje pišu o ovom fantastičnom uspehu naših momaka i selektora Muslina.

Savo Milošević, čovek koji je igrao na dva Mundijala, rekao je da "orlove" čeka težak posao i mnogo rada kako bi bili na najvišem nivou u Rusiji.

"Plasirali smo se na Mundijal i ispunili osnovni cilj. Naći ćemo se u Rusiji u zaista elitnom društvu, sa još 31 reprezentacijom. Dopadaju mi se dve stvari posle deset mečeva u kvalifikacijama. Prvo, vidim da nema preterane euforije među navijačima, a drugo, svi mi koji radimo u Fudbalskom savezu Srbije, kao i navijači, shvatamo da selekcija može još bolje da igra. Mundijal je prilika da se u najboljem svetlu pokažemo u društvu najboljih", rekao je Savo Milošević, prenose "Novosti".

Milošević je istakao i jedan potez koji je napravljen pred ove kvalifikacije, a to je angažovanje selektora Muslina. To je nazvao i kao ključni potez Slaviše Kokeze.

"Predsednik Slaviša Kokeza je napravio pravu odluku izborom selektora Muslina i direktora Bunjevčevića. Potvrda ovoga o čemu pričam je došla pre nekoliko dana. Muslin i Bunjevčević imaju potpuno odrešene ruke i svoj posao rade na vrhunskom nivou. Igrači su najzaslužniji za odlazak na Mundijal, ali je najodgovorniji u celoj ovoj dobroj priči bio predsednik Kokeza", istakao je Milošević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 14.10.2017
15:11

Mirko Ivanic i Filip Stojkovic, takodje standardni igraci u svojim klubovima, samo silom prilika su izabrali Crnu Goru, kao da su poklonjeni ili prodati od strane naseg FSS, iako veze za Crnom Gorom nikada nisu imali. I njima je u interesu da im trzisna cena bude veca, prosli su sve selekcije Srbije, i nisu bili ni na prvom najsirem spisku za prve prijateljske meceve protiv Kipra, Izraela i Rusije kada im je tim potezom indirektno bilo poruceno da se na njih ne racuna NA NEVIDJENO. Sergej Milinkovic-Savic JEDINI nije dobio ni 1 minut ni na jednoj od te 3 prijateljske utakmice protiv Kipra, Izraela i Rusije, kao ni na poslednjoj utakmici protiv Ukrajine 16.11.2016. godine za koju nije ni za pozvan. To je jedinstven slucaj gde se -igrac ne uklapaa u sistem bez ukazane sanse-.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 14.10.2017
14:17

Nama u fudbalu nema napretka dok se ne uspostavi sistem iskonskog, a ne trivijalnog znanja, kvaliteta, igrackog i trenerskog autoriteta. Mora se odraditi sve kao u nasim najtrofejnijim sportovima, kosarci gde je selektor Sale Djordjevic ili vaterpolu gde je to Dejan Savic, gde se sa najboljim patriotskim namerama poziv za pripreme uputi SVIM najkvalitetnijim i najstandardnijim DOKAZANIM igracima, a na takmicenje i zavrsni turnir idu samo najbolji i najspremniji od najkvalitetnijih koji se odazovu pozivu i u potpunost podrede viziji, strucnog, savremenog i nepodmitljivog selektora svoje zemlje. Njegovo je da pozove najbolje i najstandardnije, a i da im na osnovu zalaganju pruzi ravnopravnu sansu na terenu pa tek onda obrazlozi zbog cega mu se odredjeni igrac eventualno -ne uklapa u sistem-. Improvizacija i ovaj -hrkljus- sistem igre srecno su doneli plasman, ali to je samo zavaravanje, zabluda, prikrivanje koje je svaki put bilo ogoljeno kada smo najvise poverovali i kada je najvise zatrebalo. Ili u kvalfikacijama pred punim stadionom tople podrske na zvezdinom stadionu, ili na samom zavrsnom turniru kao '06. Da se to ne bi ponovilo, moraju biti pozvani NAJSTANDARDNIJI I NAJBOLJI.-

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 14.10.2017
13:22

Odmah da naglasim, nije moj komentar, ali zaista bih jako voleo da ga objavite. -Za poslednje dve utakmice protiv Austrije i Gruzije, pozvao je 11 defanzivaca + 4 defanzivna vezna + 3 golmana = 18 njih su -defanzivci- od 25 igraca sa spiska, i opet je primio tri gola, bio nadigran sve vreme i izgubio samo 3:2 zato sto je opet Marko Arnautovic sve osim onog 1. gol-zicera sa dva metra namerno promasivao, inace, bilo bi jos ubedljivije. Protiv Gruzije takodje vise srece nego pameti. Neko treba da napomene da smo jedina reprezentacija koja nije igrala prijateljske utakmice jer vecina ovih igraca bez utakmica u klubovima, tzv. -menadzerskih splavara- jedva ima kondicije i za po jednu takmicarsku utakmicu. Muslinova igra na improvizaciju najiskusnijih kojima je dosta brukanja u 3 uzastopna kvalifikaciona ciklusa dugo je bila u senci rezultata, ali je poslednjim utakmicama ogoljena do kraja. On se poziva na strucnost umesto da se zahvalio Bogu za srecno osvojene bodove bez igre i ideje, za promasaje Arnautovica u obe utakmice, za promasaje Irske i Velsa (posebno za stativu Bejla u Kardifu), i sreci da Mitrovica posle toga postigne gol za bod ni iz cega. Muslin je ponovo namerno prkosio svima i pozvao igrace koji ne igraju mesecima ni u svojim klubovima, a nije zvao standardne igrace i kreatore napadacke igra u svojim klubovima, igrace koji su po svemu ucinjenom (golovima i asistencijama) zasluzili poziv ili bar da im se ukaze sansa. Maksimovic, Radoja, Ljajic i Katai pod pritiskom javnosti igrali su tek povremeno -na kasicicu-, par puta po par minuta pre kraja. Sa druge strane, Sergej Milinkovic-Savic, Basta, Jojic, Sulejmani, koji igraju svaku prvenstvenu i evropsku utakmicu u svojim klubovima, beleze golove i asistencije, NISU DOBILI NI POZIV CITA KVALIFIKACIJE, I ONI SE NE UKLAPAJU U SISTEM BEZ UKAZANE SANSE.

avatar
Povratak kralja 59
Saturday, 14.10.2017
12:56

Onda nam stručno i objasni šta je to što Sergeju Milinković-Saviću nedostaje da dobije šansu u A timu, ponavljam da dobije šansu da vidimo da li je zaslužuje. Selektor će imati 2 prijateljske utakmice do kraja godine, valjda dečko zaslužuje da mu se da prilika kad su je mnogi pre njega dobijali, a da su manje pokazivali u svojim klubovima, a da ne pričam da su dolazili iz slabije lige nego što je Serija A i slabijeg tima nego što je Lacio. Naravno da ne možeš da objasniš kao što nije ni Muslin imao pravi odgovor na pitanje novirana o SMS-u jer razlozi uopšre nisu fudbalski.

avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 14.10.2017
13:26

Pisao sam nekoliko puta ali eto....da se ponovim. U petak (u toku utaknice Srbija:Gruzija) sam cuo pricu (iz jako pouzdanog izvora) kako je SMS rekao Muslinu (kad ga je ovaj stavio u srce vsznog reda) ako ne znas nista o fudbalu,onda pogledaj neku moju utakmicu,valjda znas da gledas utakmivu na TVu

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 14.10.2017
15:08

To je mogao da uradi jedino na treningu jer Sergej jos uvek nema ni minut u A timu. Od te prve utakmice s.m. u Uzicu protiv Kipra, selektor forsira istu formaciju, a tad mu je pored Matica cak igrao ni manje, ni vise nego Nemanja Maksimovic koji tu i treba da igra.

avatar
Manitu
Saturday, 14.10.2017
12:52

Kako se ovaj covek mokri.Nekad bio protiv Toleta pa se onda slizao.Kakva je njegova funkcija i sta uopste hoce, verovatno merka Kokezinu fotelju.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 14.10.2017
13:18

Nije on kapacitet za to, do pre neku godinu nije znao razliku izmedju FIFE i UEFE, morao je Karadzic tome da ga uci, a da li ga je i naucio, ne znam bas.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 14.10.2017
12:08

Najveca greska Petkovica je sto mu je Savo pocinjao u Nemackoj iako je imao priliku da i tamo upari savrseno kompatibilne spiceve, Milosevic i Ljuboja su mogli i trebali da budu rezerve, Ljuboja samo za ne daj Boze situaciju. Takodje, i Nadj od prvog minuta je bio greska, imali smo finu i ukomponovanu ekipu (Jevric- Gavrancic, Vidic, Krstajic, Dragutinovic- Koroman, Duljaj, Vukic, Stankovic- Kezman, Zigic/Milosevic, ali dosta toga (da ne kazem sve, a ne bih mnogo ni pogresio) je poremetio i onaj jeftini crveni karton (za) Vidica...

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 14.10.2017
10:55

Najveca greska Petkovica je sto mu je Savo igrao u Nemackoj iako je imao priliku da i tamo upari savrseno kompatibilne spiceve. Inace, koji poltron, sramota...